Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ για το κτιριακό-Στεγαστικό την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009.

Είναι γνωστό σε όλους το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων της περιοχής, που αντανακλά τις πολιτικές υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης. Το Δ.Σ. χρόνια τώρα έχει αναδείξει το σοβαρό αυτό ζήτημα με κείμενα και παρεμβάσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Το θέμα αυτό αφορά τις τοπικές κοινωνίες, την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική Αυτοδιοίκηση και θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί. Αυτή η συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση υποχρέωσε το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ ομόφωνα να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 13-11-2009 τις (3) τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου απαιτώντας την άμεση επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Θέρμου, Γυμνάσιο Γαβαλούς, Γυμνάσιο-Λύκειο Βόνιτσας. Συγκεκριμένα:
- Για το Γυμνάσιο - Λύκειο Θέρμου που 2½ χρόνια μετά το σεισμό της Τριχωνίδας το 2007 τα σχολεία στεγάζονται και λειτουργούν σε λυόμενα, διεκδικούμε την κατασκευή νέου σύγχρονου σχολείου, θέση με την οποία συμφωνούν όλοι οι φορείς της περιοχής.
- Για το επίσης σεισμόπληκτο Γυμνάσιο Γαβαλούς που στεγάζεται σε λυόμενα, ζητάμε την άμεση επισκευή του, αφού έχει κριθεί επισκευάσιμο.
- Στη Βόνιτσα όπου το Γυμνάσιο στεγάζεται κυρίως σε λυόμενες αίθουσες από το σεισμό της Λευκάδας το 2003!!!, απαιτούμε την άμεση επισκευή του και τη δρομολόγηση κατασκευής νέου Σχολικού συγκροτήματος, που να καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής.
-Για το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου και μετά από πολύχρονη καθυστέρηση διαφαίνεται η μεταφορά του στα Παπαστράτεια, θα χρησιμοποιεί όμως για τη λειτουργία του έξι λυόμενες αίθουσες!!! Διεκδικούμε μόνιμη κατασκευή, εναρμονισμένη με το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο.
Καλούμε τους συναδέλφους καθηγητές όλων των σχολείων να συμμετάσχουν στην 3ωρη στάση, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους καθηγητές και μαθητές των παραπάνω σχολείων αλλά ταυτόχρονα και την απαίτησή τους να λυθεί άμεσα το οξύ στεγαστικό πρόβλημα, που με ευθύνη των αρμόδιων φορέων διαιωνίζεται.
Καλούνται οι συνάδελφοι των παραπάνω σχολείων σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία να οργανώσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ.
Αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον νόμιμο εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας στο Ν. Αιτωλ/νίας
Προϊστάμενο Δ.Ε.- Κύπρου 20 -Μεσολόγγι- 30200
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Πηγή : Εφημερίδα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ

http://www.panaitoliki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο