Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Παραιτήσεις κ. Βίτσα και κ. Τσακάλη ζητά ο Επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κασολας.

     Ενημέρωση για το ΔΣ που έγινε στη Πάλαιρο στις 3-8-2020 με θέμα τα σκουπίδια της Λευκάδας .
Τοποθέτηση μου στο 41:07-49:00, αναφερόμαστε στη προγραμματική σύμβαση του 2017 που ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη Γιώργος Αποστολάκης, και την δικαστική και όχι μόνο εμπλοκή του εργοστασίου της Μοπακ Λευκάδας, ενώ το διάστημα αυτό ο δημος Λευκαδας θα μεταφέρει τα Απορρίμματα του στο Χυτα Παλαίρου. Ψήφιση από την δημοτική ομάδα Κύμα Αλλαγής, η διακοπή της μεταφοράς ΑΣΑ Λευκάδας λόγω ανακολουθίας του άλλου εταίρου (δήμου Λευκάδας ) όσον αφορά την κατασκευή του εργοστάσιου της Μοπακ. 
Δεν τηρούνται οι όροι της ψηφισμένης προγραμματικής σύμβασης από τη παράταξη Αποστολάκη και ξανά ψηφίζουν συνέχεια ... για ποιο λόγο κύριοι ;;

Στο 1:17:59 τοποθέτηση του δημάρχου Λευκάδας κ Χαράλαμπου Καλός στα επιχειρήματα του αναφέρει ότι : 
1) δημοτικοί σύμβουλοι του Ακτίου ΒΟΝΙΤΣΑΣ επιχειρούν στη Λευκάδα 
2) σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού Λευκάδας ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
3) παραδοχή ανισόρροπης σχέσης ότι δεχόμαστε τα Απορρίμματα .
Απευθυνόμενος προς εμένα μιλά για οξύτητα και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, και λαϊκισμό αφού παραδέχεται την δικαστική εμπλοκή .
Αν λαϊκίζω επειδή υπερασπίζομαι το συμφέρον των δημοτών μου, τότε πείτε ότι θέλετε, ενώ ο δήμαρχος ΒΟΝΙΤΣΑΣ Αποστολάκης μιλάει σαν δήμαρχος Λευκάδας μόνο απογοήτευση....

Στο 1:35:00 τοποθέτηση Γιώργου Αποστολάκη λέει ότι σε 3 χρόνια (χρόνος αφετηρίας το 2019) δηλαδή το 2022 θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο της Λευκάδας ....
Για να δούμε κύριε Αποστολάκη Αν θα έχει ο δήμος Λευκάδας εργοστάσιο το 2022...
Εκφράζουμε μεγάλη δυσπιστία Γιαυτό !


ΥΓ: Καλό θα ήταν να μη αδειάζετε τους συνεργάτες σας κ Βίτσα και κ Τσακάλη, μιας και είχαν μια στάση Ζωής εναντίον του Χυτα, και προχθές υπερασπιστήκατε το Χυτα, όπως είπατε σας ρωτάνε οι ξένοι αν έχετε Χυτα στο δήμο για να επενδύσουν, το πιο τίμιο που έχουν να κάνουν μετά το προχθεσινό άδειασμα είναι να παραιτηθούν αν δε Έχουν αγκυλώσεις .


Θανάσης Κασολας

9 σχόλια:

  1. Αν έχουν εστω και λίγη Τσιπα θα παραιτηθούν , ειδικά ο Τσακαλης αν σέβεται την οικογένεια του και τον αγώνα που κάναμε μαζί με το πατέρα του και όσους τρέχαμε 20 χρόνια δίπλα του και δε μας ακυρώσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πατέρας του Τσακάλη, ο μακαρίτης ο Νίκος μόλις ανέλαβε την εξουσία, έφερε τα σκουπίδια μαζί με Αποστολάκη και Γαλούνη από Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Αίγιο στη Ζαβέρδα. Ο Τσακάλης Κώστας μαζί με Αποστολάκη, Βίτσα, Καούρα κλπ τα έφεραν από Λευκάδα και Μεγανήσι στη Ζαβέρδα. Τι δεν καταλαβαίνετε εκεί στη Ζαβέρδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ,άκουσα και τον αντιδήμαρχο κ.Παντα ,να λέει ότι η δημοτικές αρχές του δήμου Παλαίρου συνεναισαν στη δημιουργία του ΧΥΤΑ. Είναι ψευδεστατο και καλά θα κάνει να ανακαλέσει ,αλλιώς να φέρει τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων της τότε εποχής (που φυσικά υπάρχουν),να μας αποδείξει πότε και ποιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος της τότε εποχής , υποστήριξε τη δημιουργία του ΧΥΤΑ.Μονο με τα πρακτικά ,τα οποία υπάρχουν τόσο μαγνητοφωνημένα ,όσο και γραπτά.Οχι με πληροφορίες εωλες και κάποιος κάποτε κάτι μου είπε....
    Υπήρξα δημοτικός σύμβουλος από το 2002 έως το 2010 και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ουδέποτε η δημοτική ομάδα στην οποία ανήκα και βρισκόταν στο τιμόνι του Δήμου ,συμφωνησε στην δημιουργία του έργου αυτού. Για την ακρίβεια ,μετά την άρνηση του τότε δημοτικού συμβουλίου να διορισουμε πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ , διορίστηκα εγώ (χωρίς να το επιδιώξω και χωρίς να το θελω),με απόφαση της Περιφέρειας,πρόεδρος του ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΎ συνδέσμου ,και έμεινα στη θέση αυτή για ελάχιστο διάστημα ,αν θυμάμαι καλά, δύο τρεις μήνες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας,καθώς το ψέμα έχει κοντά ποδαρια,και χωρίς να θέλω να μπω στην ουσία του θέματος ,των απορριμμάτων της Λευκάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο πρατήριο δρουν πολιτικά σαν τους κομματάρχες της δεξιάς, της παλιάς ΕΡΕ. Παιδιά αυτοί που σας υμνούν τώρα θα σας λένε όπως λέγανε το πατέρα σας όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Τα ίδια θα λένε και για σας όταν βρουν αλλού σανό. Καλά ξεμπερδέματα με τους επιθεωρητές. Πάντως δεν θα έρθουν με το λεωφορείο όπως τους περίμενε ο Ν@ρων@σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι ότι ο μακαρίτης ο Αχείμαστος και η τότε Δημοτική του ομάδα πρωτοστάτησαν να δημιουργηθεί ο ΧΥΤΑ στη Ζαβέρδα. Την εποχή εκείνη είχαν υποδείξει τρία σημεία για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ. Ο Νομάρχης κ Σώκος παρουσίασε όταν πήγαμε στο Μεσολόγγι το πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεκροπίας. Η περιφέρεια διάλεξε ένα.

    Την εποχή εκείνη ο κ Αποστολάκης ως Δήμαρχος Ανακτορίου πανηγύριζε γιατί λύθηκε το θέμα των σκουπιδιών. Το ίδιο πανηγύριζαν οι Δήμοι Αλυζίας, Αστακού κλπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

    Η Δημοτική Αρχή του κ Σολδάτου, κ Κασόλα κλπ τον έθεσαν σε λειτουργία.

    Η Δημοτική Αρχή κ Αποστολάκη, του μακαρίτη Τσακάλη, κλπ έφεραν σκουπίδια από Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Αίγιο.

    Η Δημοτική Αρχή του κ Αποστολάκη, του κ Τσακάλη Κ, του κ Βίτσα, του κ Καούρα κλπ και ο κ Κασόλας με τη δημοτική του ομάδα πλην του κ Φερεντίνου έφεραν τα σκουπίδια από Λευκάδα και Μεγανήσι.

    Η σύμβαση με τη Λευκάδα , κατά το κ Κασόλα , έληξε προ πολλού. Ερωτώ σκουπίδια από το Δήμο Λευκάφδας μετά τη λήξη της σύμβασης έρχονται;

    Αυτή είναι η αλήθεια. Προκαλώ , πολιτικά εννοείται, επώνυμα να με διαψεύσει.

    Τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι αρμόδιοι. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ και ΔΙΑΦΟΡΟΙ.

    Γιατί δεν συμφώνησαν στο ΔΣ της Παλαίρου στις 3-8-2020 για το ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που πρότεινα; O λόγος είναι απλός. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ θα ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑ, ΜΕΓΑΝΗΣΙ και πέραν του ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΊΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.
    Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης και η Δημοτική του ομάδα είναι υπέρ.
    Η τοπική ιστορία κύριοι για το θέμα του ΧΥΤΑ γράφτηκε.

    Μετατρέψετε τον υπέροχο τόπο μας σε χωματερή χωρίς να έχετε αυτό το δικαίωμα.
    Πάντοτε κρίνω πολιτικές και όχι πρόσωπα.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που κρίνεις πολιτικές και όχι πρόσωπα πρέπει να το κοιτάξεις λίγο.

      Διαγραφή
  6. Αφού δεν θέλετε τα σκουπίδια της Λευκάδας, γιατί κάνατε το μικρό ΦΟΔΣΑ, που μονιμοποιεί επ΄ αόριστο το ΧΥΤΑ ή μετά ΧΥΤΥ Παλαίρου; Άνετα θα μπορούσατε να πάτε με το ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας, οπότε θα πηγαίνατε τα σκουπίδια σας στο εργοστάσιο του Αγρινίου, που οσωνούπω ετοιμάζεται και το υπόλειμμα στο ΧΥΤΥ Στράτου. Έτσι θα έκλεινε η Πάλαιρος οριστικά και αμετάκλητα. Και θα είχατε και πολύ χαμηλότερη τιμή και στην επεξεργασία και στο ΧΥΤΥ. Όταν γίνει η ΜΟΠΑΚ θα πληρώνεται 85-90 ευρώ/τόνο για επεξεργασία και 40 ευρώ/τόνο για το υπόλειμμα στο ΧΥΤΥ Παλαίρου. Ενώ με το ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας θα πληρώνατε 40 ευρώ/τόνος για επεξεργασία και μόλις 11,5 ευρώ/τόνο για το υπόλειμμα. Με αυτή σας την απόφαση, πήρατε στο λαιμό σας και τη Λευκάδα. Η Λευκάδα θα μπορούσε από σήμερα να πηγαίνει τα σκουπίδια της στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων, που ψάχνει για σκουπίδια και το υπόλειμμα που δεν θα είναι παραπάνω από 4-5 χιλ. τόνους το χρόνο στους ΧΥΤΥ Ηπείρου. Έτσι δεν θα υπήρχε και ανάγκη για εργοστάσιο στη Λευκάδα.Πήρατε στο λαιμό σας όχι μόνο εσάς (και δικαίωμά σας) και τη Λευκάδα, που δεν είναι δικαίωμά σας. Σπάστε, λοιπόν, τη συμφωνία με τη Λευκάδα και μπείτε στο ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας. Εμείς οι Λευκαδίτες, θα σας ευγνωμονούμε, γιατί θα μας απαλλάξετε από το δήθεν εργοστάσιο, τρόπος του λέγειν δηλαδή, που είναι κατάρα για τον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Θερμε, δυστυχώς η προσέγγιση σας ,είναι απλοϊκή άμα δε και περίεργη!
      Δεν ήταν επιλογή μας ,ούτε αν θα γίνει ΧΥΤΑ,ούτε αν δεν γίνονταν ,σε ποιον ΧΥΤΑ θα αποθεταμε τα σκουπίδια μας. Πιστεύετε σοβαρά,ότι είχαμε την επιλογή να πάμε στο ΧΥΤΑ Στράτου,και από μαζοχισμό,αρνηθηκαμε;Ο σχεδιασμός ήταν για ΧΥΤΑ 3ης γεωγραφικής ενότητας νόμου Αιτωλοακαρνανίας,και όχι για ΧΥΤΑ Αιτωλοακαρνανίας.
      Τώρα όσον αφορά το ότι πήραμε τη Λευκάδα "στο λαιμό" μας,θα σας θυμησω τη λαϊκή παροιμία που λέει " εκεί που μας χρωστάνε ,θα μας πάρουν και το βόδι"
      Αυτά προς το παρόν,και χωρίς να μπαίνω στην ουσία του θέματος των απορριμμάτων της Λευκάδας,για το οποίο οι απόψεις μου είναι τρόπο τίνα "αιρετικές" ,αλλά αφορούν μόνο εμένα ,καθώς ειμαι πλέον ιδιώτης, και οι απόψεις μου είναι ξεκάθαρα προσωπικές!

      Διαγραφή
  7. Εργοστάσιο στη Λευκάδα και μάλιστα στο συγκεκριμένο σημείο δεν πρόκειται δεν γίνει. Το που θα πάνε τα σκουπίδια τους οι Λευκαδίτες αφορά τους ίδιους , τις Δημοτικές αρχές τους και τη Περιφερειαρχή αρχή τους. Αν οι δικές μας Δημοτικές Αρχές , τις οποίες με θάρρος και ειλικρίνεια κατονομάζει ο Τριαντακωνσταντής, έπαιζαν και παίζουν το παιχνίδι της Λευκάδας- γιατί άραγε ( ας σκεφτούν οι συνδημότες μου Ζαβερδιανοί, Βονιτσάνοι, Κατουνιώτες) να μην πάμε στη πιο ΔΗΜΟ0ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    Αν νομίζουν Νικολάκης και Τσινιάς ότι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια , κάνουν μεγάλο λάθος. Θα απολογηθούν μαζί με τους άλλους.
    Και όποιοι έχουν απορίες γιατί γίνονται αυτά, η απάντηση είναι απλή. Τα πακέτα με τα ευρώπουλα είναι πολλά , μα πάρα πολλά. ΟΥΔΕΝ ΟΜΩΣ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Μήνυμα για πολλά πολιτικά και κοινωνικά ρετάλια πολλών κατευθύνσεων που στο προσκήνιο μαλώνουν και στο παρασκήνιο τα βρίσκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο