Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Αναβολή λήψης απόφασης της μεταφοράς των αστικών αποβλήτων της Λευκάδας στη Πάλαιρο μετά απο αντιδράσεις της μείζονος Αντιπολίτευσης

        Μετά απο την έντονη αντίδραση της δημοτικής παράταξης «Ανοικτός Δήμος», μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, η δημοτικη αρχή Ακτίου Βόνιτσας οδηγήθηκε σε δεύτερη φορά σε αναβολή της λήψης απόφασης της επιλογής της μεταφοράς των αστικών αποβλήτων της Λευκαδας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου! 

ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Δημοτικη παράταξη "Ανοιχτός Δήμος"

    Μετά απο την έντονη αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης η δημοτικη αρχή Ακτίου Βόνιτσας οδηγήθηκε σε δεύτερη φορα σε αναβολή της λήψης απόφασης της έπιλογης της μεταφοράς των αστικών αποβλήτων της Λευκαδας στη Παλαιρο! 
     Η δημοτική αρχή ήταν πολύ πρόχειρη και απροετοίμαστη για ενα τόσο σημαντικό ζήτημα για τους δημότες και για την περιοχή, γεγονός που αποδεικνύεται απο το οτι ουτε καν μελέτη δεν είχε ανατεθεί σε μελετητή και έγινε δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει! 
      Ενδεικτικο του γεγονότος της προχειρότητας της ήταν το γεγονός οταν ο δήμαρχος κ. Αποστολάκης ρωτήθηκε  απο το δημοτικό σύμβουλο κ. Κασόλα Θανάση για την πρόταση που εχει ο δήμαρχος για το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο δέν απάντησε δυο φορες!.....


      Μετά απο ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης κ. Γεροκωστόπουλο, κ. Γούδα, κ. Σερεπίσου, στον μελετητή για το κοστολόγιο των δυο λύσεων, τις περιβαντολογικες επιπτώσεις, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δυο λύσεων και τις απαντήσεις του μελετητη του κ. Τσιλιγιάννη, ο δήμαρχος οδηγήθηκε στην αναβολή της λήψης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου! και απλα περιορίστηκε γενικόλογα και χωρίς στοιχεία να πει: "Οτι η κεντρική διαχείριση (λύση του Αγρινίου) ειναι πιο ακριβή σε κόστος" χωρίς να προκύπτει απο πουθενά! 
    Αυτο το κρίσιμο θέμα αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή προχειρότητα απο την δημοτική αρχή που εμφανίσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς πρόταση και χωρίς μελέτη και τοπικό σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων! 
    Η δημοτικη ομάδα του κ. Φερεντίνου εχει έτοιμη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, οικονομική  για τους δημότες πρόταση που θα κατατεθεί κατα  την διαρκεία της συνεδρίασης που ληφθεί .... απόφαση απο την δημοτικη αρχή. 

Δημοτική παράταξη
Ανοιχτός Δήμος

1 σχόλιο:

  1. Από όσα ενημερωτικά είπε ο κ. Τσιλιγιάννης, προκύπτει αβίαστα ότι η πιο συμφέρουσα λύση , οικονομικά και προστασίας περιβάλλοντος - επιβάρυνσης του ΧΥΤΑ είναι η συμετοχή του δήμου σε επίπεδο νομού και όχι σύμπραξης με τη Λευκάδα. Αν επιμείνει ο δήμαρχος θα μας βρει μπροστα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο