Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΟΝΙΤΣΑ: «Βαρκάδα» στην είσοδο «σχολικής αίθουσας» που στεγάζεται σε κοντέινερ!

          Την έντονη διαμαρτυρία τους και την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι γονείς του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας, οι οποίοι βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα μέσα στις λυόμενες αίθουσες (κοντέινερ) για 12 συνεχή χρονιά (το κτίριο υπέστη ζημιές από το μεγάλο σεισμό του 2003) και τώρα με τις έντονες βροχοπτώσεις το νερό σχημάτισε «λίμνη» στο προαύλιο και χρειάστηκε η συνδρομή των γονέων, για να βγουν στο δρόμο.
     Σήμερα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης το προαύλιο και όλο το τμήμα μπροστά από την είσοδο του σχολείου, είχε μετατραπεί σε μία μεγάλη λίμνη, δυσκολεύοντας τους μαθητές όταν επεχείρησαν να μπουν ή να βγουν από το σχολείο τους, έγιναν μούσκεμα από τη βροχή και τα νερά, αλλά μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν και οι γονείς..........



     Τα νερά δεν βρίσκουν διέξοδο και με δεδομένο ότι η βροχόπτωση ήταν έντονη, λίμνασαν ακριβώς έξω από το κοντέινερ - σχολείο και το δημοτικό μετατράπηκε σε σχολείο με λίμνη.

     Οι γονείς δεν κρύβουν την δυσφορία τους, καθώς αισθάνονται ότι οι μαθητές των σχολείων Βόνιτσας έχουν εγκαταλειφθεί από την πολιτεία και ζητάνε να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τα  κοντέινερ, που βλάπτει σοβαρά την εκπαίδευση, την υγεία των παιδιών και δημιουργεί συνθήκες ανισότητας στη μόρφωσή τους.

8 σχόλια:

  1. Ετσι γίνεται παντα...κανενας και καμια δημοτική αρχη δεν έχει κάνει τίποτα.. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να φτιάξει σχολείο δίνει έργα με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς σε μαύρη εργασία και ότι μπορείς να φανταστείς.Οσο για τα λεφτά που χε πάρει για το σεισμό ακόμα αγνοούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας αρεσε ο Σολδατος γιατι δεν ηταν Βονιτσανος.Αυτος τουλαχιστον εκανε το νηπιαγωγειο στις εργατικες το γυμνασιο και εφερε το 1.800.000 για το δημοτικο.Τωρα ως υποστηρικτρια του Αποστολακη τον λουζομαι μαζι με τα παιδια μου καθε μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαράδεκτη κατάσταση. Γιώργο ασχολήσου με τα προβλήματα των Δημοτών και άλλαξε τους Αντιδημάρχους αμέσως. Μόνο ρουσφέτια, απευθείας αναθέσεις και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Εκεί στο Δημαρχείο και γύρω-γύρω περιφέρονται εργολάβοι, προμηθευτές κλπ.
    Παταγώδης αποτυχία σε όλους τους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση....Το κτήριο έπαθε ζημιά από τον σεισμό του 2013, σε λυόμενες αίθουσες όμως είναι μόλις η 2η χρονιά -και όχι η 12η!- που κάνουμε μάθημα καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια στεγαζόμαστε στο σεισμόπληκτο οίκημα, χωρίς να υπάρχει εκδήλωση αγανάκτησης από τους περισσότερους. Συμφωνώ απόλυτα με το ότι οι συγκεκριμένες συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες για την εκπαίδευσή μας....Η εκπαίδευση όμως πέρα από τα κτίσματα έχει ανάγκη και από δασκάλους!!! Οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει ίδιας έντασης διαμαρτυρίες από την κοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρότεινα προεκλογικά και μετεκλογικά τη δημιουργία νέου Δημοτικού Σχολείου στα Νοτιοδυτικά της Πόλης. Τούτη η πρόταση θα τερματίσει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

    Ταυτόχρονα πρότεινα το πέτρινο Δημοτικό Σχολείο να μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο της Βόνιτσας.

    Τα πολιτιστικά κέντρα των πόλεων είναι στο ξέφωτο , αποτελούν στόλισμα τους και συνδέουν την ιστορία τους με το παρόν και το μέλλον. Φαντάζομαι να είναι κατανοητός ο συλλογισμός μου σε σχέση με το κινηματογράφο.

    Προτείνω τη δημιουργία στη Βόνιτσα εσπερινού Γυμνασίου. Τούτο θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσουν πολλά παιδιά απολυτήριο Γυμνασίου . Το απολυτήριο είναι απαραίτητο σύμφωνα με κοινοτικές οδηγίες σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες.

    Θέτω στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου στα παραπάνω.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βγήκαν και να μιλήσουν τωρα ..για δες τιμολόγια 50000€ που έκοψε ο
    ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗς φέτος για την μεταστέγαση των σχολείων κ μετα μιλάτε ..αν
    ειναι κ αυτα μεσα !απΑραδεκτη η κατάσταση !πληρη αποτυχία ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
    ξανα στα σχολεία !αλλα ο κόσμος μυαλό δεν βάζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα την εκπαίδευση τι επάγγελμα έχει ιδιωτικά;
    Μήπως είναι ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων;

    Γιώργο αντικατέστησε όλους τους Αντιδημάρχους. Μόνο για απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς και ψηφοφόροι τους είναι καλοί να σου εισηγούνται.

    Γιώργο ούτε τον ενθουσιασμό του πρώτου χρόνου της θητείας δεν έχεις να επιδείξεις.
    Αποτύχατε παταγωδώς ,βαδίζοντας στους δρόμους του αποτυχημένου δίδυμου Σολδάτου-Φερεντίνου.

    Οι κόλακες που σιτίζεις και σε περιτριγυρίζουν τη δουλειά τους κάνουν
    για το προσωπικό τους συμφέρον.

    Εμείς και τα άλυτα προβλήματα τι φταίμε;

    Μερικοί εξ αυτών ήταν κόλακες των αποτυχημένων Σολδάτου-Φερεντίνου. Οι Αντιδήμαρχοι τους ξέρουν ρώτησε τους.

    Και συ υπογράφεις τα εντάλματα πληρωμής, τους ξέρεις και φέρεις την ΠΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

    Γιώργο πάρε τη σκούπα ( Μεταφορικά βέβαια) διαφορετικά θα καταντήσεις αν δεν κατάντησες περίγελος σε μεγαλύτερο βαθμό από τους προηγούμενους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο