Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΘΕΟΜΗΝΙΑ στην Κεφαλλονιά- Χωρίς ρεύμα το νησί – Κινδυνεύουν άνθρωποι

Δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά μέσα σε ένα αυτοκίνητο – Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ξεκίνησε το καταστροφικό του πέρασμα από τη δυτική Ελλάδα και ήδη η Κεφαλονιά δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες. Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.....

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.
Αυτή την ώρα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα.
Η απροσδόκητη θεομηνία κατάφερε να ξεριζώσει δέντρα στο νησί, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.
Η Κεφαλονιά ήταν το πρώτο χτύπημα της κακοκαιρίας και ήδη η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας έχει εκδώσει ειδική ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να πάρουν προφυλάξεις αν βρίσκονται στις περιοχές που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ:
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται στα δυτικά και τα βόρεια θα συνεχιστούν κατά περιόδους και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Σταδιακά μέχρι αύριο Σάββατο θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές.
Ήδη, βρέχει στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δυτική Στερέα, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και την Δυτική Πελοπόννησο.
Για αύριο Σάββατο θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και σε όλα τα Ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης) και πιθανόν στα δυτικά της Κρήτης και τις Δυτικές Κυκλάδες.
Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν. Μέχρι το βράδυ στο “μάτι” της καταιγίδας και η Αττική.
Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην Μακεδονία και πιθανόν μέχρι νωρίς το πρωί στις Σποράδες και την Θεσσαλία.

makeleio 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο