Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Απόστολος Πανταζής αναλύει το όραμά του για τον Αίολο Αστακού

     Ο Αίολος Αστακού είναι από τις ομάδες που εντυπωσίασαν με τις κινήσεις του το καλοκαίρι κι ο Απόστολος Πανταζής -ισχυρός άνδρας του συλλόγου- ανέλυσε το πλάνο του και το όνειρο του!
Αναλυτικά…

     Με όραμα, πλάνο και μεράκι, ακόμα και τα πιο απίθανα όνειρα, μπορούν να λάβουν σάρκα και οστά. Αυτό το γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Απόστολος Πανταζής, ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει τον “ταπεινό” Αίολο από τον Αστακό, μεγάλη δύναμη του ελληνικού μπάσκετ.
    Ο ισχυρός άνδρας των νεοφώτιστων βάζει συνεχώς τον πήχη ψηλά και με τις πράξεις του δείχνει πως τον συνδέει… ερωτική σχέση με την ομάδα του τόπου του. Παρότι δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εξωτερικό, δεν ξεχνάει την Ελλάδα και τον Αστακό, όπου μεγάλωσε και σε συνδυασμό με την αγάπη του για τον αθλητισμό, αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα στην περιοχή. 
    Για μια ακόμη σεζόν, σαρώνει στο μεταγραφικό παζάρι. Αποκτά την αφρόκρεμα και η άνοδος από τη Β’ Εθνική στην Α2, αποτελεί ένα ακόμη “μαξιλαράκι” που δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καλά μελετημένη διαδρομή του.
       Η υπέρβαση με την έλευση ενός προπονητή Α1 (Μιχάλης Κουταλιανός) και την απόκτηση παικτών με εμπειρία ανώτερων κατηγοριών καθιστούν τον Αίολο το απόλυτο φαβορί στη Β’ Εθνική Βορρά. Όμως, ο Απόστολος Πανταζής θέλει να πηγαίνει βήμα-βήμα και όπως τόνισε οι επόμενοι στόχοι θα τεθούν μόλις εκπληρωθεί ο φετινός. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Αστακού αναφέρθηκε στο γηπεδικό πρόβλημα που θα λυθεί άμεσα, καθώς και στο πώς έχει αγκαλιάσει ο κόσμος της περιοχής την προσπάθεια που γίνεται…
Αναλυτικά όσα είπε:.........-Για τον λόγο που ασχολήθηκε τόσο ενεργά με τον σύλλογο:

     Κίνητρο η αγάπη για τον τόπο, σε συνέχεια μιας προσπάθειας που γινόταν τα τελευταία χρόνια, βλέποντας την αγάπη που είχαν αρκετά παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ, με κάποιες φιλοδοξίες, η ομάδα πάντα αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα. Μου έγιναν προτάσεις από φίλους να βοηθήσω περισσότερο οικονομικά την ομάδα. Έκαναν το εγχείρημα, δεν νομίζω να είμαστε μόνο στο τοπικό. να κάνουμε μια προσπάθεια να πάμε παραπάνω. Γιατί είναι καλό να χουμε και στόχους, ξεκινώντας από την άνοδο στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Τον πετύχαμε και συνεχίσαμε με την άνοδο στην Α2. Τώρα ο στόχος μας είναι η Α2 και μετά από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας. Διάθεση έχουμε, το ίδιο και μεράκι. Η τοπική κοινωνία έχει πλαισιώσει αυτή την προσπάθεια. Φέτος ακόμα περισσότερο. Πιστεύω θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία και φέτος και του χρόνου. Έχουμε διάθεση και ψάχνουμε διαρκώς την επιτυχία. 

-Για το γεγονός πως ο Αίολος ξεφεύγει απ τα στενά όρια του Αστακού και του Ξηρόμερου:

      “Αισθάνεσαι διαφορετικά, όταν πρόκειται για τον τόπο που έχεις αγαπήσει και έχεις μεγαλώσεις, έχεις τους συγγενείς και τους φίλους σου. Είναι μεγάλο πράγμα να τον βοηθάς να αναδεικνύεται και να γίνεται πλέον γνωστός και σεβαστός από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αισθάνομαι περήφανος. Είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα”. 

-Για τις βασικές δυσκολίες που έχει συναντήσει:

    “Η αλήθεια είναι ότι το πιο δύσκολο ήταν να μπορέσουμε να συγκροτηθούμε σαν ομάδα, σαν διοίκηση και σαν μάνατζμεντ. Εν συνεχεία, να μπούμε στο πνεύμα και στη ροή του μπάσκετ, μέσα σε επαγγελματικά πλαίσια, γιατί τότε ήμασταν σε ένα τοπικό πρωτάθλημα και τώρα καταλαβαίνεις τη διαφορά. Τεχνικές ήταν οι περισσότερες δυσκολίες, μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε καλούς παίκτες. Δεν ήταν τόσο εύκολο να μπορέσει να πειστεί κάποιος ότι εδώ γίνεται μια καλή προσπάθεια. Υπήρχε καχυποψία και ακόμα περισσότερο αμφιβολία. Δεν ήμασταν γνωστοί στον χώρο, κάτι που ξεπεράστηκε σε μεγάλο βαθμό με τις διαδοχικές ανόδους σε Γ’ και Β’ Εθνικη και νομίζω θα ξεπεραστεί ακόμα περισσότερο αν καταφέρουμε να πάμε στην Α2”. 

-Για το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του:

      “Το γήπεδο ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και έμεινε στάσιμο. Η σημερινή δημοτική αρχή, την οποία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, ανέλαβε κατευθείαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τη συνέχιση του έργου. Είχαμε συνάντηση πρόσφατα με τον εργολάβο και βάσει σχεδίων, λόγω μικρών καθυστερήσεων, η νέα χρονιά θεού θέλοντος θα μας βρει στο δικό μας γήπεδο στον Αστακό. Θα χρειαστεί μικροπαρεμβάσεις σίγουρα, αλλά θα είναι υπέροχο που θα έχουμε το γήπεδό μας”.

-Για το αν όλο αυτό ήταν όνειρο ζωής:

     “Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν, αλλά έγινε όνειρο ζωής. Παρότι έφυγα στο εξωτερικό, πάντα είχα στο μυαλό τον τόπο μου, παρότι ασχολιόμουν με άλλα πράγματα. Ήθελα να γίνει κάτι καλό και βλέποντας την αγάπη στο μπάσκετ, έγινε όνειρο ζωής για μένα να φτάσουμε τον Αίολο πολύ ψηλά. Επίσης, στις ακαδημίες μας έχουμε 120 παιδιά, κάτι που είναι σημαντικό”

-Για το πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος:

     “Το 95%, αν όχι σχεδόν το 100% ανταποκρίνεται με μεγάλο ενθουσιασμό. Υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό το οποίο έχει άλλη σκέψη. Εμείς έχουμε ένα μικρό γήπεδο στο προαύλιο του γυμνασίου. Με δικά μας έξοδα κάναμε αλλαγές, φτιάχνοντας τα αποδυτήρια, το παρκέ, τον κλιματισμό και τον εξαερισμό. Υπήρχε πλάνο να επεκταθεί, αλλά είχαμε κάποιες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου. Όχι ότι σταματήσαμε γι’ αυτούς. Θεωρήσαμε πως θα βρούμε άλλη λύση από τη στιγμή που προχωράει το άλλο γήπεδο, προς το παρόν αναγκαζόμαστε και πηγαίνουμε στη Βόνιτσα. Υπάρχουν και κάποιοι χοντροκέφαλοι. Τι να κάνουμε…

-Για το αν πλησιάζει η ώρα της καθιέρωσης:

    “Στόχος ήταν η άνοδος στην Α2 και του χρόνου τέτοια εποχή θα σου πω τον επόμενο. Μην σου φανεί περίεργο αν ακούσεις κάτι για Α1…”

-Για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας:

     “Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, με αρμοδιότητά μου τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Κάνουμε κι άλλες προσπάθειες πέραν του μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κι άλλα γήπεδα, καθώς κι ένα αθλητικό κέντρο. Γενικώς προσπαθούμε να επενδύουμε σε αυτό το κομμάτι. Την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν κι άλλες βλέψεις”.

-Η προσπάθεια θα παρακινήσει κι άλλα παιδιά να έρθουν στο μπάσκετ:

     “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν νέα παιδιά που προπονούνται με την αντρική ομάδα. Θα είναι χαρά μας να τους δούμε να παίζουν και σε μεγαλύτερες ομάδες και φυσικά να στελεχώνουν το αντρικό μας τμήμα και να έχουν ενεργό ρόλο σε αυτό”.

-Οικονομική κρίση:

    “Σίγουρα επηρεάζει όλο τον κόσμο. Εμείς επειδή τυγχάνει να έχω τις δουλειές μου στο εξωτερικό, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Έχω φροντίσει για το μπάτζετ που χρειάζεται για να εκπληρώσουμε το στόχο μας, χωρίς προβλήματα. Είναι όλα τακτοποιημένα”.

-Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει:

   “Ο Αίολος ήρθε για να μείνει. Όχι για να περάσει και να εξαφανιστεί. Θα ήθελα να στείλω ευχαριστήριο μήνυμα στον κόσμο μας και δεσμευόμαστε πως θα πρωταγωνίστησουμε και φέτος. Βασική μας επιδίωξη είναι να αγαπήσει η νεολαία το μπάσκετ και τον αθλητισμό”. 

http://www.eurohoops.net/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κι εμείς στη Βόνιτσα αναγκαζόμαστε να σας φιλοξενούμε,δε πάτε στο Μεσολόγγι ή όπου αλλού θέλετε και να μας ξεφορτώσετε!

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΞΑΣΤΕΜΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Το οραμα τους για την παδεια
ειναι τα λουκετα στις πορτες των σχολειων και τα αδειανα θρανια
αλυζιος

Ανώνυμος είπε...

Δεν Ξεχνω !
Το λουκετο στον παιδικο σταθμο !
αλυζιος

Ανώνυμος είπε...

Κυριε , Πανταζη ! υπο την διπλη σου ιδιοτητα :
ως παραγοντας στο χωρο του αθλητισμου ! και ως αντιδημαρχος σε θεματα παιδειας ! εχεις στ' αληθεια κατανοησει
ποιος ειναι ο ρολος σου και ποια η αποστολη σου σε αυτη την κοινωνια ;
Εαν ναι , πες την γνωμη σου - εστω και τωρα - για το λουκετο στον παιδικο σταθμο της κοινοτητας Καραισκακη !
Εαν οχι , ασχολησου με το κλωτσοσκουφι σου και ασε την Νεολαια να βρει τον δρομο της !
αλυζιος δημοτης-ετεροδημοτης

Ανώνυμος είπε...

Ολο για την ομαδα Γεια σας δεν υπαρχει τιποτε αλλο ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ?? Καποιο αλλο εργο ας πουμε?Να κλεισετε λιγες λακουβες ας πουμε.....να φτιαξετε απο τις στροφες προς το μεσολογγι που εχουμε διαλυσειτα αυτοκινητα μας?? καντε κατι και γι αυτο καλος ο αθλητισμος αλλα και η σωματικη μας ακεραιοτητα προηγειτε νομιζω ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.... ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ..

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να εισαι οπως αρμοζει στην θεση σου αλλα ο περιγυρος σου και οι κολλητοι σου σε ριχνουν πολυ....