Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κουρουμπλής, ο «Καλλικράτης» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

       Διαβάζοντας τις δηλώσεις του συμπατριώτη μας νέου υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, βάσει των οποίων θα επανεξετάσει ζητήματα του «Καλλικράτη», και έχοντας ως δεδομένη την διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ πως οι αδικίες θα διορθωθούν, ευλόγως καταλήγουμε στην εξής εκτίμηση:

     Ότι η άρση της αδικίας για την Αιτωλοακαρνανία να συμπεριληφθεί στην περιφέρεια- έκτρωμα είναι η μεγάλη ευκαιρία του Παναγιώτη Κουρουμπλή να γράψει το όνομα του με κεφαλαία γράμματα στην πολιτική ιστορία του Νομού.
     Είναι γεγονός πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι αχαιοκεντρική ακριβώς γιατί γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε από τον Αχαιό πολιτικό Μένιο Κουτσόγιωργα.........



     Είναι επίσης γεγονός πως η Αιτωλοακαρνανία αδικείται σε όλα τα επίπεδα (από τις υποδομές μέχρι την Παιδεία) και πως κατά καιρούς οι φορείς και εκπρόσωποι της έχουν εκφράσει την αναγκαιότητα να αποσχιστεί από μια περιφέρεια με την οποία ουδέν κοινό στοιχείο έχει. Είναι επίσης γεγονός πως παρά τις διακηρύξεις ουδέποτε η διεκδίκηση έλαβε την μορφή που θα έπρεπε.
     Το πολιτικό προσωπικό της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπόρεσε ποτέ να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο της Αχαΐας για πολλούς και γνωστούς λόγους.
      Να όμως που σήμερα παρουσιάζεται μια ευκαιρία: Ένας Αιτωλοακαρνάνας επικεφαλής του πρώτου τη τάξει υπουργείου. Ένας Αιτωλοακαρνάνας που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση και το ιστορικό.
     Να λοιπόν η ευκαιρία του Π. Κουρουμπλή να αφήσει το αποτύπωμα του (κάτι που δεν κατάφερε στον χώρο της Υγείας) όχι ως «προστάτης» της ιδιαίτερης πατρίδας του αλλά αποκαθιστώντας μια πανθομολογούμενη αδικία.

agrinionews.gr

1 σχόλιο:

  1. Ιδανικο !
    Μιας πολιτισμενης και δημοκρατικης κοινωνιας ! ειναι :
    Η δωρεαν προσχολικη αγωγη και παιδεια ! για ολα τα μικρα παιδια !
    και σε ολες τις κοινοτητες του Ξηρομερου και τα χωρια !
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !
    Αιτωλοακαρνανιας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο