Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Παναγιώτης Στάϊκος: Η άμεση λύση του προβλήματος της ύδρευσης του Αστακού,είναι πολύ απλή,αλλά απαιτεί την σωστή απόφαση.


Η  άμεση  λύση του  προβλήματος  της ύδρευσης του Αστακού ,είναι πολύ απλή  ,αλλά απαιτεί την σωστή απόφαση.
Οι  ζημιές στο  εξωτερικό δίκτυο του Αστακού  είναι τριών κατηγοριών.
Α) Ζημιές στα τρία αντλιοστάσια , όπου υπάρχουν από (3) τρία  μοτέρ και  αντλίες και επομένως εάν λειτουργούν και τα τρία  δεν ξεμένει το  δίκτυο από  νερό ποτέ .
Β) Ζημιές στον   αγωγό   Λιβαναίϊκα αλώνια (Πλατυγιάλι )- Αστακός , οποίος είναι πλαστικός (PVC)  και στον οποίο οι ζημιές επισκευάζονται  σε ελάχιστες ώρες  και επομένως , εαν οι δεξαμενές  με τον αυτοματισμό ελέγχονται και είναι γεμάτες πάλι  δεν ξεμένει από νερό η Πόλη.
Γ) Ζημιές  στα  μεταλλικά τμήματα που υπάρχουν στα γεφύρια από τον Αϊ Δημήτρη  μέχρι τα Λιβαναίϊκα Αλώνια ,(οι οποίες  δύσκολα επισκευάζονται), τα οποία  λόγω της  υγρασίας του εδάφους και της παλαιότητας  τους , είναι πλέον σάπια . Και για την περίπτωση αυτή η λύση είναι μία  και εάν γίνει ,δεν θα  ξαναγίνει ζημιά ποτέ , ποτέ ποτέ.!!!!....

Απαιτείται όμως η σύνταξη  μελέτης  για αντικατάσταση  όλων των μεταλλικών τμημάτων  με  αγωγό πολυαιθυλενίου, ο οποίος είναι αθάνατος . Το κόστος του έργου απ’ ότι είχα συζητήσει με μηχανολόγους θα είναι περίπου 70.000 ΕΥΡΩ, όπου  με δημοπρασία  θα  γίνει η  κατασκευή του έργου από τεχνική εταιρία και δεν θα υπάρχει  πλέον κανένα πρόβλημα  , δηλαδή πολύ μικρό για ένα τόσο  σημαντικό έργο. Την  πρόταση αυτή είχα κάνει και πέρυσι ,αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκα , με αποτέλεσμα για τις ζημιές στο τμήμα αυτό  από  πέρυσι  να ξοδευτούν πολύ περισσότερα  χρήματα ,από αυτό το ποσόν  και δυστυχώς  εάν δεν αντικατασταθούν άμεσα επειδή  αυτά  τα τμήματα   του αγωγού είναι σάπια  σε λίγο καιρό θα έχουμε τα ίδια προβλήματα .
Εγώ όταν ανάλαβα στα (4)  τέσσερα τμήματα του αγωγού τα οποία ήταν σάπια , φρόντισα  και αντικαταστάθηκαν με πολυαιθυλένιο  και δεν παρουσίασαν πρόβλημα ποτέ .!!!Από τότε , όσο μπορώ να γνωρίζω , δεν έχει γίνει  καμιά   αντικατάσταση των  σάπιων πλέον μεταλλικών τμημάτων του αγωγού στα γεφύρια.
Παρέδωσα επίσης ώριμη-οριστική  μελέτη ( με τεύχη δημοπράτησης και περιβαλλοντολογικές αδειοδοτήσεις )  αντικατάστασης  όλου του αγωγού από τον Αϊ Δημήτρη μέχρι τον Αστακό ,  με προϋπολογισμό  του έργου 7.000.000  ΕΥΡΩ . Τώρα που Υπουργός Εσωτερικών είναι ο συμπατριώτης μας κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής  είναι ευκαιρία για χρηματοδότηση του έργου ,αυτού και θα του είμαστε ευγνώμονες.
Όμως ακόμη και εάν αυτή η πίστωση εγκριθεί αύριο ,επειδή το έργο είναι μεγάλο σύμφωνα με τον νόμο απαιτεί Διεθνή διαγωνισμό και ως εκ τούτου είναι ζήτημα  εάν θα έχει τελειώσει  μέχρι το τέλος της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής .
Παραθέτω έπο το αρχείο  μου κάποιες φωτογραφίες  με την αντικατάσταση των  τεσσάρων  μεταλλικών τμημάτων  με πολυαιθυλένιο.
Χωρίς ίχνος Αντιπολιτευτικής διάθεσης, αλλά  με  την ευχή ότι αυτή την φορά η πρότασή μου  θα εισακουστεί  και δεν θα μείνει στο μέλλον ο Αστακός  για μέρες χωρίς νερό,  από την οποία δεν θα έχουν   όφελος μόνο οι κάτοικοι του Αστακού , αλλά  και η Δημοτική Αρχή. .
Ευχαριστώ για την φιλοξενία .
Αστακός 28/9/2015
Παναγιώτης Στάϊκος

Πρώην  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ  

    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Σταϊκο το νερό μπορούμε να το πιούμε; Εσείς το πίνετε; Εάν το μόνο πρόβλημα για σας είναι μόνο απλά να κυλάει νερό από τους σωλήνες έστω και βρώμικο ,μολυσμενο τότε λυπάμαι αλλά θα πρέπει να ντρέπεστε γιατί είστε γιατρός και υποτίθεται ότι η υγεία των συνανθρώπων σας είναι το μόνο που θα σας ενδιέφερε αλλά μάλλον όχι. Εμάς αντιθέτως που δεν είμαστε γιατροί αλλά είμαστε γονείς μας νοιάζει πολύ περισσότερο από σας με τι νερό θα κάνουν μπάνιο τα παιδιά μας ,με τι θα πλύνουν τα δοντάκια,με τι θα πλύνουμε τα τρόφιμα-φρούτα.
Θα περιμένω μια σοβαρή απάντηση τόσο από εσάς όσο και από την δημοτική αρχή και ιδίως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.
Ευχαριστώ και παρακαλώ να το δημοσιευσετε

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ανώνυμε 10:11 π.μ
Εφ’ όσον προκαλείς θα σου μιλήσω με τον ίδιο τρόπο .
Το να μου λες να ντρέπομαι εγώ ,κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία , δείχνει και το πόσο θρασύδειλος και ελεεινός συκοφάντης είσαι .
Τολμάς λοιπόν ελεεινό σκουλήκι και μου λες να ντρέπομαι σαν γιατρός και ότι δεν με ενδιαφέρει η υγεία των συνανθρώπων μου.
Άκου λοιπόν ανθρωπάκι .
Είμαι πολύ υπερήφανος για τις Ιατρικές μου ευαισθησίες , τις οποίες οι χιλιάδες ασθενείς μου αναγνωρίζουν με την εμπιστοσύνη και την στήριξη στο πρόσωπό μου , με αποτέλεσμα την τεράστια επαγγελματική επιτυχία ,αφού σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης στα Ιατρεία μου έρχονται καθημερινά περισσότεροι από 50 άνθρωποι .!!!
Και τα νερά είναι κατάλληλα και για μικρά παιδιά , εφ’ όσον η Δημοτική Αρχή καθαρίζει τις δεξαμενές τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο και χλωριώνει το νερό , πράγμα που πιστεύω ότι κάνει, όπως γινόταν και στην θητεία μου.
Όσο για το τμήμα του αγωγού που είναι από αμίαντο , σε προλαβαίνω , δεν κατασκευάσθηκε επί της θητείας μου ,αλλά και δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να δείχνει ότι ο αμίαντος μέσω του πεπτικού προκαλεί κάποια βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο αμίαντος εισπνεόμενος με τις ίνες του που επικάθονται στις κυψελίδες προκαλεί μετά από χρόνια έκθεση αμιάντωση και κάποιοι από αυτούς που θα πάθουν αμιάντωση έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο πνεύμονα .
Αυτά λέει λοιπόν η επιστήμη .
Μετά από αυτά βγάλε την μάσκα , βούλωστο το στοματάκι σου που έβγαλε σκατά θρασύδειλε , ανώνυμε συκοφάντη.
Αστακός 1/12/2015
Παναγιώτης Στάϊκος