Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η αιτωλοακαρνάνικη ρίζα (από τον Αστακό) της Βίκυ Λέανδρος

       Η Βίκυ Λέανδρος είναι γνωστή για την πανευρωπαϊκή καριέρα της στο τραγούδι, τις μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλον τον κόσμο.
      Αν και γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ζει στη Γερμανία, είναι κόρη του μεγάλου μουσικού και συνθέτη  Λέανδρος Παπαθανασίου, που είναι  γνωστός σας σαν Leo Leandros,  ο οποίος  είναι από την Ακαρνανία και συγκεκριμένα από τον Αστακό, γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1926. 
      Ξεκίνησε να τραγουδά στην Κέρκυρα και την Αθήνα από τον Οκτώβριο του 1943 και άρχισε να κάνει τοπική καριέρα επηρεασμένος από την μουσική του Γιάννη Σπάρτακο, του Γιώργου Μωρακη και του Νίκη Γιάκοβλεφ.....



Ο Λέανδρος σύνθεσε και παρήγαγε για πολλούς άλλους καλλιτέχνες όπως ο Χούλιο Ιγκλέσιας, Ντέμης Ρούσος, Νάνα Μούσχουρη, μεταξύ των άλλων. Οι συνθέσεις του είναι πολύ λυρικές. Έχει συνθέσει μερικές από τις ομορφότερες μελωδίες του δυτικού δημοφιλούς ρεπερτορίου, συνδυάζοντας τον ελληνικό ήχο με το ευρωπαϊκό ύφος. 
Το 1983 αποσύρθηκε από την ενεργή δράση, επέστρεψε όμως στο στούντιο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποκλειστικά για 3 δίσκους της Βίκυς. Οι δίσκοι του έχουν πουλήσει πάνω από 120 εκατομμύρια παγκοσμίως.
   Ήταν επίσης ο πρώτος ερμηνευτής του ύμνου του Παναθηναϊκού.
     Εκτενής αναφορά  για τον Theo Leandros και τη Vicky υπάρχει στην ομάδα Αγρίνιο-Παλιές Μνήμες από τον καθηγητή Νικόλαο Πέππα.

http://www.agrinionews.gr/

1 σχόλιο:

  1. οντως ειναι απο τον αστακο και το ξερει οταν ηταν δημοτικος συμβοπυλος επι φασουλα στον πειραια την ειχα συναντησει πολλες φορες και γνωριστηκαμε καλα. Τις ειχα μιλησει για τον αστακο μου ειπε οτι το ξερει και θα ηθελε να ερθει καποια στιγμη--εγω εκανα προταση στον δημο αστακου τοτε να την καλεσει και να την βραβευσει ,ετσι θα γινονταν γνωστο σε ολους η καταγωγη της, αλλα απαντηση δεν ελαβα.προφανως τα καλοκαιριατικα σοου ειχαν μεγαλυτερη αξια.εν πασει περιπτωσει μπορουμε την καλεσουμε σε συννεοηση με τον δημο για τα καθεκαστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο