Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΚΑΡΝΑΝ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
       Σας καλούμε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων 24ωρο στου κ. Λίβα στην Πλατεία  Αττικής επί της οδού Αγορακρίτου και Λιοσίων, να γιορτάσουμε τα 37 χρόνια προσφοράς και δραστηριότητας του Συλλόγου μας.
   Καλούμε όλους τους Κατουνιώτες και Κατουνιώτισες που μένουν μόνιμα στην Αθήνα να εγγραφούν το συντομότερο, εγγραφές θα γίνονται και την ίδια μέρα, εκεί θα πραγματοποιηθεί και Γενική Συνέλευση και εκλογές για την πλήρη ανανέωση του συλλόγου μας.  
   Δικαίωμα εκλογής στο Δ.Σ. έχουν όλοι όσοι είναι γραμμένοι στο Σύλλογο μας βάσει καταστατικού.
    Σας περιμένουμε όλους και όλες, η Κατούνα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε............



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ 
   Το όνομα «Φίλιππος ο Ακαρνάν» που έδωσαν στον   Σύλλογό μας είναι το όνομα του γιατρού του μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε καταγωγή από την αρχαία πόλη της Μεδεώνας που βρίσκεται δίπλα στην σημερινή Κατούνα.
    Ένας σύλλογος που εκτός τις συνηθισμένες εκδηλώσεις, χορούς και πανηγύρια που έχουν στόχο την συνεύρεση, την σύσφιξη των σχέσεων και την ψυχαγωγία έχει δώσει την δικιά του πινελιά στο Πολιτιστικό Κίνημα του Ξηρομέρου.
   Αμέτρητες δραστηριότητες με ουσία,  περιεχόμενο και παρεμβάσεις στα προβλήματα των εν Αθήναις συγχωριανών αλλά και της γενέτειρας.
    Η δημιουργία το 2002 και η  εντεκάχρονη πορεία της εφημερίδας «Μεδεών η Κατούνα» γραμμένη σε 32 έγχρωμες σελίδες έδωσε πολλά στην Κατούνα και γενικότερα στην περιοχή μας ο αγγελιοφόρος της περιοχής μας σε ολόκληρη την επικράτεια, βοήθησε παρά πολύ στην ανάδειξη και δεν στάθηκε σε στενά τοπικιστικά παραληρήματα.   
    Ένας από τους λίγους συλλόγους που έκανε παρεμβάσεις ενάντια στην διάσπαση του Ξηρομέρου αλλά και της άστοχης ονομασίας του νέου Δήμου που ανήκουμε. Αναφέρουμε πιο κάτω μερικές από τις δραστηριότητες του Συλλόγου:  Καθιέρωσε πραγματικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις πολιτισμού (Θέατρα – αθλητισμός – εκθέσεις βιβλίων - βιβλιοπαρουσιάσεις, φεστιβάλ χορευτικών από διάφορες χώρες, ποιοτικές βραδιές όπως αυτή με την Αρετή Κετιμέ και αφιερώματα όπως του Μπαρμπατάκη Καρναβά, Μάνο Λοίζο και Στέλιο Καζαντζίδη - βραβεύσεις μαθητών, δρώμενα όπως παραδοσιακός Ξηρομερίτικος γάμος, θέατρο σκιών και παιδικές παραστάσεις και παιχνίδια. Τα μέλη του Δ.Σ. συνέγραψαν 5 βιβλία τοπικού περιεχομένου είτε με άλλους συλλόγους είτε σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς. 
   Δημιούργησε την δραστηριότητα «γιατροί στο χωριό» για δωρεάν εξετάσεις στα παιδιά του δημοτικού σχολείου Κατούνας.
   Διοργάνωσε την πρώτη αναπαράσταση της ιστορικής μάχης των ξηρομεριτών την γνωστή ως «μάχη του Αετου».
   Διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο Κατούνας στο Μοναστήρι για τον ξεριζωμό των ποντίων.
   Ημερίδες πρόληψης και κατά της μάστιγας των ναρκωτικών όπως και άλλες ιατρικές ημερίδες αλλά και δωρεάν εξετάσεις συγχωριανών.  
   Η αναστήλωση του Αγίου Γεωργίου της Βελαώρας (που είχε καταστραφεί από τους γερμανούς που έψαχναν για τα 9 κατουνιωτοπουλα που εκτελέστηκαν αργότερα με τους 120 στην Αγία Τριάδα Αγρινίου). Τοποθέτηση καμπαναριού στο εκκλησάκι των παμεγίστων ταξιαρχών Κατούνας.
    Η μεγάλη εκδήλωση το 2010 την Δευτέρα του Πάσχα στην ιστορική Παναγία η Αγία Δευτέρα Κατούνας  για την ανάδειξη της, με το πρώτο προσκλητήριο ηρώων, με δρώμενο, χορευτικά αλλά και την παρουσίαση του βιβλίου που αναφέρεται στη Μονή.

    Ο Σύλλογος μας δημιούργησε δύο χορευτικά που έδωσαν το παρόν στα ανταμώματα της ΟΠΣΥΞ όπως και σε διάφορες εκδηλώσεις στο χωριό και σε όλη την Ελλάδα. Επίσης την 25 Μαρτίου έδωσε ρεσιτάλ στον ΑΝΤ1 σε πρωινή εκπομπή με τα χορευτικά μας.
    Η πολυδάπανη για το σύλλογο μας κατασκευή του πρώτου λαογραφικού μουσείου στην περιοχή μας, στην πλατεία πίσω και κάτω από τον Άγιο Αθανάσιο έμπλεξε στα γρανάζια του νέου δήμου και έμεινε ημιτελές.  
    Συνεργάστηκε με πολλούς συλλόγους του Ξηρομέρου για πολλά θέματα που απασχολούν τους συντοπίτες μας και την περιοχή μας γενικότερα και συνδιοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις…
    Βοήθησε πάρα πολλούς συγχωριανούς μας και όχι μόνο που βρισκόταν σε δύσκολη θέση (όπως οι σεισμόπληκτοι στην Κεφαλονιά).

    Διοργάνωσε παιδικές γιορτές για τα παιδιά των Κατουνιωτών στην Αθήνα. Μελοποίησε τραγούδια για το χωριό μας. Άνοιξε αποκλειστικά δικιά του σελίδα στο ιντερνετ (http://katounathens.blogspot.gr/) για την ενημέρωση των μελών και φίλων.
    Δημιούργησε πολλά βίντεο για την ανάδειξη του χωριού μας. Γιόρτασε και τα θυρανοίξια  του Αγίου Γεωργίου στην Βελαώρα με παραδοσιακά χορευτικά αλλά και με την παρουσία καβαλάρηδων από τον ιππικό όμιλο Κατούνας.
    Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με όλους τους φορείς το Δήμο αλλά και τους συλλόγους γονέων κηδεμόνων, σύλλογο γυναικών Κατούνας και ιππικό όμιιλο Κατούνας.
   Στην πορεία του κάθε χρόνο βοηθούσε την ομάδα του χωριού μας με οποιονδήποτε τρόπο.

    Συγκέντρωσε πολλές φορές τρόφιμα  η χρήματα που τα παρέδωσε στην εκκλησία μας για βοήθεια συγχωριανών μας.     Εμπλούτισε την βιβλιοθήκη της εκκλησίας με αρκετά βιβλία που συγκέντρωσε από τα μέλη του.
   Καθιέρωσε το προσκλητήριο ηρώων που πραγματοποιείται στο χωριό μας την 25η Μαρτίου.
    Διοργάνωνε κάθε Πάσχα στο γήπεδο Κατούνας αγώνα μεταξύ της τοπικής ομάδας και των παλαιμάχων της Μεδεών. 
ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ 

Περισσότερα θα γράφουμε και να ενημερώνεστε στο (http://katounathens.blogspot.gr/).
Για την αλληλογραφία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΥΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Τ.Θ. 25099 Τ.Κ. 1026 ΑΘΗΝΑ
Εmail: katouna.athens@gmail.com
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6945591871 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο