Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΜΕΙΛΙΚΤΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ –ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΜΥΘΟΙ –ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΤΗΣ 3ης ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
      Από τούτη τη φιλόξενη ιστοσελίδα τόνισα πολλές φορές την κατηγορηματική μου αντίθεση στην δημιουργία του ΧΥΤΑ στη περιοχή μας. 
    Το θέμα είναι πάλι επίκαιρο και θα έρθει για συζήτηση στο ΔΣ για να παρθεί απόφαση όσο αφορά το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων.
     Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι ο Δήμος Κεκροπίας όχι μόνο υπέδειξε το τόπο δημιουργία του αλλά επέμενε και χαρακτήριζε  το έργο μεγάλη του επιτυχία. Προεκλογικές σκοπιμότητες της εποχής ανάγκασαν σε κάποια φάση τον πρώην Δήμαρχο να αμφισβητήσει τα παραπάνω.......... 



      Σας έχω συνηθίσει να μιλάω με έγγραφα την εγκυρότητα των οποίων δεν αμφισβητεί κανένας. Τούτο θα πράξω σήμερα και όπου απαιτείται . Ας πάρουμε τα πράγματα από την Αρχή. Το πρώτο έγγραφο είναι το εξής:

      Εδώ έχουμε (περίληψη του εγγράφου) την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη κατασκευή και λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων  (ΧΥΤΑ) της 3ης  Γεωγραφικής Ενότητας της ΠΕ Αιτ/νιας,  στη θέση "Κακοπετριά" του Δήμου Κεκροπίας. Ο αναγνώστης δεν μπορεί να βρει το έγγραφο στη διαύγεια γιατί το 2003 δεν υπήρχε διαύγεια. Εμείς το βρήκαμε υπηρεσιακά γιατί είμαστε ενδιαφερόμενοι.

(Μία μικρή παρένθεση με νόημα:
Δήμαρχε κ. Αποστολάκη αυτό λέει ο κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας στα άρθρα 4 και 5. Για αυτό φίλε αναγνώστη θα κατανοήσεις στο εγγύς μέλλον τι εννοώ.)

           Εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι  για Λευκάδα και Αγρίνιο δεν αναφέρει πουθενά. Πως άλλωστε θα  μπορούσε να αναφέρει αφού πρόκειται για την 3η Γεωγραφική Ενότητα Αι/νιας και περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Ακτίου-Βόνιτσας, Ξηρομέρου και Αμφιλοχίας. 
   Εκτός αν μερικοί κάνοντας εκτροπή της λογικής ισχυρίζονται ότι η Λευκάδα και το Αγρίνιο ανήκουν στη 3η Γεωγραφική Ενότητα του νομού  Αιτ/νιας. 

   Πως όμως προέκυψαν. Πως άλλαξαν οι παραπάνω όροι, ποιος το ζήτησε και ποιοι έπρεπε να γνωρίζουν; Αυτά θα απαντηθούν στη δεύτερο μέρος του άρθρου.

       Ας επανέλθουμε όμως  και να θέσουμε το πρώτο καίριο ερώτημα που είναι αναπάντητο αν και τέθηκε πολλές φορές:
 -Με ποια διαδικασία και ποιες αποφάσεις ο Δήμος Αμφιλοχίας δεν φέρνει τα απορρίμματα του στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας; 

Δεύτερο καίριο ερώτημα:
-Με την έναρξη μεταφοράς των απορριμμάτων είναι γνωστό σε όλους και πολλαπλώς ομολογημένο ότι δεν λειτουργούσε ο βιολογικός του ΧΥΤΑ.  Οι γνωρίζοντας που τους έδωσα την πληροφορία έμειναν κυριολεκτικά άναυδοι. Γιατί συνέβη αυτό; Οι αρμόδιοι διάβασαν στοιχειωδώς την παραπάνω εγκύκλιο; 

Τρίτο καίριο ερώτημα:
-Σήμερα που λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός του ΧΥΤΑ όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι,  μετρήσεις γίνονται και από ποιούς; Οι αρμόδιοι διάβασαν στοιχειωδώς την παραπάνω εγκύκλιο;

Τέταρτο καίριο ερώτημα:
-Περιμετρική δεντροφύτευση  στο χώρο του ΧΥΤΑ έγινε;

Πέμπτο καίριο ερώτημα:
-Το προβλεπόμενο σύστημα πυρασφάλειας υπάρχει, έγινε δοκιμαστική λειτουργία και ποια μέλη της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου ήταν παρόντα;

Έκτο καίριο ερώτημα:
-Γνώριζαν οι αρμόδιοι τότε ή γνωρίζουν οι αρμόδιοι, τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε άλλους ΧΥΤΑ που δεν τήρησαν μέρος των παραπάνω όρων της εγκυκλίου;

Έβδομο καίριο ερώτημα: 
-Είναι σίγουρο ότι στο ΧΥΤΑ δεν καταλήγουν απορρίμματα που απαγορεύεται ρητά  και αναφέρονται στη παραπάνω εγκύκλιο; Δεν έχω κανένα στοιχείο για το ότι καταλήγουν τέτοια απορρίμματα. Τονίζω όμως την πιστή τήρηση τούτου του σημείου γιατί με ευαισθητοποίησαν και ενημέρωσαν για την αποφυγή αρμόδιοι επιστήμονες που ρώτησα. Και για ένα λόγο που ενημέρωσα τον Δήμαρχο κ Αποστολάκη τουλάχιστο δύο φορές.

ΟΓΔΟΟ καίριο ερώτημα:
-Πως είναι δυνατό να ισχυρίζεται στο ΔΣ ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ότι το χρέος του Δήμου προς τον εργολάβο λειτουργίας ανέρχεται σε 270.000 ευρώ ( 132.000 ευρώ κατά το κ Κασόλα); Κατά τη παράδοση- παραλαβή δεν ενημερώθηκε; Εσείς κ Φερεντίνο ως  πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν ήσαστε παρών στη παράδοση-παραλαβή; Αν ναι τον ενημερώσατε; Δήλωσε ο κ. Αποστολάκης ότι δεν περίμενε τέτοιο χρέος. Εμείς ρωτάμε, πως είναι δυνατό το ένα ή το άλλο ποσό να δίνονται με απευθείας ανάθεση; Στη πορεία να αλλάζει ο εργολάβος. 
      Και η ουσία είναι ότι τις πολλές φορές που πήγα στο χώρο από την εξωτερική πλευρά του ΧΥΤΑ γίνονταν μια μερική επίχωση των απορριμμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΕΝΑΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Ειπώθηκε μέσα στο ΔΣ ότι απορριμματοφόρο  ερχόταν, από άλλη περιοχή πέραν της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας ,  που το σταμάτησαν κάποιοι στη περιοχή του Κέντρου Υγείας της Βόνιτσας. Ήταν το μοναδικό ή στο ΧΥΤΑ κατέληξαν και άλλα; Ερωτώ και περιμένω απάντηση από τους αρμοδίους.

ΔΕΚΑΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
-Ποιες αιτήσεις, από ποιόν και προς ποιούς έγιναν από το Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας και άλλαξαν οι περιβαλλοντικοί όροι του παραπάνω εγγράφου προέκυψαν η Λευκάδα και το Αγρίνιο
    Γιατί προφανώς ο κ. Τσιλιγιάννης που είπε στο ΔΣ ότι θα διάλεγε και το Αγρίνιο και τη Λευκάδα για συνεργασία μόνο τυχαίο δεν ήταν. Μόνο που αγνόησε κάτι πολύ βασικό. Με βάση τη παραπάνω εγκύκλιο και τη τροποποίηση που έγινε στις 28- Γενάρη -2013, αγνόησε κάτι πολύ βασικό:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.
 (συνεχίζεται)

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Στα γνωστά χαλκεία παραπληροφόρησης που με ρωτούν ανώνυμα ποιος είμαι  και γιατί ασχολούμαι με το Δήμο.
Τους απαντώ:

     Είμαι ένας ενεργός πολίτης που ασχολούμαι από το 1977 με τα δρώμενα τοπικά και γενικά στη πατρίδα μου. Αφιερώνω κόπο, χρόνο και χρήμα από τη τσέπη μου για να κάνω τη πολιτική μου. Ούτε την άδεια σας πήρα ή πρόκειται να πάρω από εσάς και τον οποιοδήποτε.
    Δεν έχω πολιτικά αφεντικά. Δεν με αγγίζουν οι αθλιότητες σας που γράφετε.
    Αν για σας είναι αδιανόητο να ασχολείται κάποιος με τη πολιτική χωρίς κανένα υλικό συμφέρον με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Μπορεί να με βρίσετε, μπορεί να με απειλήσετε αλλά δεν μπορείτε να με ΕΚΒΙΑΣΕΤΕ.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… 

3 σχόλια:

  1. διαπιστωσεις ή αληθειες που πρεπει να ακουστουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως μελος της τοπικης κοινωνιας μας !
    Θα ηθελα να παρακαλεσω τον καλο μας συμπατριωτη ! κ. Κωστα Τριαντακωνσταντη ! και υπο την διπλη του ιδιοτητα :
    ως δημοτη και κυριως ως εκπαιδευτικου !
    να μας περιγραψει συνοπτικα , σε καποια αλλη χρονικη στιγμη και εφοσον δυναται , την κατασταση που επικρατει σημερα , στο χωρο της προσχολικης εκπαιδευσης-αγωγης ( βρεφονηπιακοι-παιδικοι σταθμοι ) στο Δημο Ακτιου - Βονιτσας ! Θεωρειται και ειναι , αντικειμενικα σωστο και αναγκαιο να σημειωθει , η σημερινη πραγματικοτητα που υφιστανται στο σχετικο θεμα για τον Δημο Ξηρομερου !
    Σε συνολο εικοσι (20) δημοτικων και τοπικων κοινοτητων του Δημου μας ! λειτουργουν μονο , τρεις (3) παιδικοι σταθμοι , δηλαδη ποσοστο 15 % επι του συνολου των κοινοτητων μας, με αποτελεσμα , πολλα μικρα παιδια συνδημοτων μας ! και σε πολλες κοινοτητες , να μην προσφερεται η στοιχειωδη οργανωμενη προσχολικη αγωγη ! στοιχειο απαραιτητο για την σωστη και ολοκληρωμενη παιδαγωγικη αναπτυξη μικρων παιδιων και αυριανων μαθητων και αργοτερα υπευθυνοι πολιτες μιας δημοκρατικης και πολιτισμενης κοινωνιας !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !
    Αιτωλοακαρνανιας !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε Κώστα καταλάβαμε τα εχεις βρει με τον ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ και κανεις του μπεκι και δεν μιλάς καθόλου !με το βιολογικό Παλαιρου γιατι σταμάτησες ;για την μαύρη εργασία στο Χυτα γιατι δεν μιλάς ;για το νερό της πογωνιας γιατι δεν πας στον εισαγγελέα ;βιολογικό της Κατουνας γιατι δεν μιλάς ;για την δημοπρασία του Χυτα που γινεται τωρα γιατι δεν πας στο εισαγγελέα;η κανεις πως δεν τα βλεπεις !ασε ρε Κώστα σε έφερε τούμπα ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗς κ έσενα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο