Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Απίστευτο: Μόνο η αλλαγή ονόματος στο Παιδείας θα κοστίσει πάνω από 800.000 ευρώ!

        Σφοδρή κριτική στην αλλαγή τίτλου του υπουργείου Παιδείας 2 φορές μέσα σε 8 μήνες άσκησε σήμερα ο Λυκειάρχης από τη Βόνιτσα Νώντας Νικάκης και ο οποίος επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα δαπανηρή αφού θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.

Μας γράφει:
ΦΩΣΤΗΡΕΣ - ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ – ΣΦΡΑΓΙΔΟΠΟΙΟΙ!!
       Παρακολουθώ πολλά χρόνια τα θέματα της γραφειοκρατίας και δεν αντέχω άλλο να μην σχολιάσω και τις πρόσφατες αλλαγές ονομάτων στα διάφορα υπουργεία κλπ. Συγκεκριμένα η αλλαγή των ονομάτων έκανε πιο έντονη την παρουσία της στην διοίκηση της χώρας μας από την κυβέρνησή του ΓΑΠ το 2009
      Οι φωστήρες που μας έφερε τότε με τα σπορτέξ και τις βέσπες  νόμιζαν οτι αλλάζοντας σαν τα λερωμένα πουκάμισα τα ονόματα των υπουργείων θα φάνταζαν σαν διαρθρωτικές αλλαγές.
     Το ίδιο βιολί συνεχίζεται και σήμερα από τους πρόσφατους νικητές των εκλογών. Άλλωστε οι περισσότεροι παίκτες της ενδεκάδας είναι μεταγραφές από την ομάδα του ΓΑΠ.
     Σας αναφέρω ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα ονοματολογίας υπουργείων:  π.χ. Το υπουργείο δημόσιας τάξης του κόλλησαν και το σε προστασίας του πολίτη. Καλά αυτονόητο δεν είναι η προστασία του πολίτη!.......     Εκείνο το «μαύρο» Υπουργείο δημοσίων έργων σε υποδομών και δικτύων. Καλά τα δημόσια έργα δεν είναι υποδομές! και χώρια το Εσωτερικών που του κόλλησαν και την διοικητική μεταρρύθμιση και είχαν κολλήσει και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
       Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να  βελτιωθεί και να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκησή  και να εισαχθεί η κοινωνία της πληροφορίας έτσι και αλλιώς κάθε μέρα και εδώ στην περιοχή μας  όλοι οι τζοπαναραίοι περπατάνε με το τάμπλετ στη τσέπη.

Διαβάστε  σχόλια  του τύπου των ημερών με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία έτσι για να αλλάξουμε και λίγο ψυχολογία να γελάσουμε και λιγάκι γιατί τα γέλια τέλη του μηνός τελειώνουν…..

Λεφτά υπάρχουν: ΔΕΙΤΕ πόσο κοστίζουν οι αλλαγές ονομάτων των υπουργείων
Μόνο για το υπουργείο Παιδείας θα χρειαστούν 800.000 ευρώ

     Τι κι αν έχουμε μπει αισίως στο τρίτο Μνημόνιο; Τι κι αν τα μέτρα που έρχονται για μισθωτούς, συνταξιούχους είναι τα πιο σκληρά των τελευταίων πέντε ετών; Από ότι φαίνεται λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά για να αλλάξουν οι επιγραφές στα υπουργεία μετά τις αλλαγές στις ονομασίες τους.
     Έτσι λοιπόν, τα… βαφτίσια θα μας στοιχίσουν ο κούκος αηδόνι, αφού μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.
     Σύμφωνα με το Έθνος, τόσο κόστισε περίπου και η αλλαγή στο ίδιο υπουργείο το 2013, όταν και μετονομάστηκε σε υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δια Βίου Μάθησης, κτλ, ανάλογα με τις εμπνεύσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.
     «Μου ζήτησαν 2.000 ευρώ μόνο για να φτιάξουν τη νέα προμετωπίδα και φυσικά αποφάσισα να μην τα δώσω, αφού σκέφτηκα ότι σε λίγο μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε πάλι ονομασία», δήλωσε στην εφημερίδα παλιός γενικός γραμματέας του υπουργείου και, όπως φάνηκε, είχε δίκιο.
      Γι’ αυτό εξάλλου και η ταμπέλα έξω από το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να γράφει υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρά το γεγονός ότι η ονομασία του υπουργείου έχει αλλάξει πολλές φορές από το 2009 έως σήμερα.
     Κι αν αναρωτιέστε γιατί μια αλλαγή επιγραφής στοιχίζει τόσο πολύ, η εξήγηση είναι… απλή! Διότι κάθε φορά που αλλάζει, θα πρέπει να αλλάξουν επίσης σφραγίδες, λογότυπα, φάκελοι, τίτλοι σπουδών, επιστολόχαρτα και πολλά ακόμα έντυπα.
    Το μεγαλύτερο κόστος μάλιστα είναι οι τίτλοι σπουδών που παρέχουν τα σχολεία και υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο  κάθε χρόνο.
    Όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται τα σχολεία να δώσουν απολυτήρια που δεν αναγράφουν σωστά τον τίτλο του υπουργείου, οπότε δεν είναι ένα έξοδο που μπορεί να αποφευχθεί.
     Το ίδιο ισχύει για τις σφραγίδες που είναι άπειρες, αλλά και τα λογότυπα που πρέπει να διανεμηθούν σε περισσότερα από 10.000 σχολεία.
http://www.star.gr/

Πόσο κοστίζει η αλλαγή της ονομασίας ενός υπουργείου          
ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ.

Κάθε πρωθυπουργός, έχοντας μια φαεινή ιδέα, προβαίνει σε κάθε ανασχηματισμό σε αλλαγή υπουργών. Πολλές φορές αλλάζει και την ονομασία των υπουργείων. Ακούγεται φυσιολογικό, αλλά ουδείς μπορεί να κατανοήσει πόσο κοστίζει αυτή η αλλαγή. 
   Όπως αναφέρει το «Εθνος», μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων (που ισχύει από προχθές) θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ. 
    Ανάλογο ποσό χρειάστηκε και το 2013, όταν και τότε το υπουργείο άλλαξε πάλι ονομασία, καθώς στον τίτλο του «μπαινοβγαίνουν» λέξεις όπως: Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διά Βίου Μάθησης, Ερευνας κ.ά., ανάλογα με τις εμπνεύσεις της κάθε κυβέρνησης. Οι αλλαγές αυτές μάλιστα πρέπει να γίνονται και στην κεντρική ταμπέλα του κτιρίου που βρίσκεται στο Μαρούσι. Μόνο που και αυτό κοστίζει ακριβά.«Μου ζήτησαν 2.000 ευρώ μόνο για να φτιάξουν τη νέα προμετωπίδα και φυσικά αποφάσισα να μην τα δώσω, αφού σκέφτηκα ότι σε λίγο μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε πάλι ονομασία», λέει στο «Εθνος» παλιός γενικός γραμματέας του υπουργείου - και, όπως φάνηκε, είχε δίκιο.Γι' αυτό άλλωστε σήμερα η ταμπέλα έξω από το κτίριο γράφει ακόμη υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρότι αυτή η ονομασία δεν ισχύει πια και έχει αλλάξει κάμποσες φορές από το 2009 έως σήμερα. Και θα αναρωτηθεί κανείς γιατί μια απλή αλλαγή ονομασίας ενός υπουργείου μπορεί να στοιχίσει στο Δημόσιο 800.000 ευρώ; Διότι κάθε φορά πρέπει να αλλάζουν όλα. Δηλαδή: οι σφραγίδες, τα λογότυπα, οι φάκελοι και τα επίσημα επιστολόχαρτα, οι τίτλοι σπουδών (απολυτήρια των μαθητών κ.ά.) και δεκάδες ακόμη έντυπα. Το μεγαλύτερο κόστος εντοπίζεται στους τίτλους σπουδών που παρέχουν τα σχολεία και οι οποίοι υπολογίζονται σε πάνω από 1.000.000 κάθε χρόνο! Και φυσικά τα σχολεία δεν μπορούν να δώσουν απολυτήρια χωρίς να αναγράφεται η... κάθε φορά σωστή ονομασία του υπουργείου Παιδείας ή όπως αλλιώς το βαφτίζει η φαντασία της οποιαδήποτε νέας κυβέρνησης.

Το κόστος. 
Σε αυτό το κόστος θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος για τις νέες σφραγίδες -οι οποίες είναι άπειρες (!) όπως λένε οι υπάλληλοι του υπουργείου- αλλά και τα λογότυπα που πρέπει να διανεμηθούν σε πάνω από 10.000 σχολικές μονάδες όλων των τύπων. Για να καταλάβει κάποιος πόσο στοιχίζουν αυτές οι μετονομασίες στο ελληνικό Δημόσιο, αξίζει να πούμε ότι μόνο από το 2009 έως σήμερα η ονομασία του υπουργείου έχει αλλάξει τέσσερις φορές, με ό,τι σημαίνει αυτό σε οικονομικό κόστος. Και όλα αυτά σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Παιδείας. Γιατί ονομασία δεν άλλαξε μέσα στο χρόνια που πέρασαν μόνο αυτό, αλλά και άλλα υπουργεία, προφανώς με ανάλογο κόστος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μας έχεις τρελάνει με τις εξυπνάδες σου Νικάκη,800.000 πλήρωναν αυτοί που στήριζες τόσα χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Την ευθηνη την φερνει ο κοσμος που τους ψηφισε και ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.δεν θελω να ξανακουσω για το τι κανουν οι πολιτικοι πρωτα αλλα ποιους ψηφιζει και ποσες φορες αυτος ο μη σκεπτομενος ψηφοφορος