Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ιόνια Οδός: Τους επόμενους μήνες η λειτουργία του τμήματος Μεσολόγγι-Μενίδι

    Σε καλό δρόμο βαδίζει το έργο της Ιόνιας Οδού, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο, τα έργα στο βόρειο τμήμα βαδίζουν αρκετά ικανοποιητικά και έχουν ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματα τους.
     Βλέποντας το νότιο κομμάτι του οδικού άξονα τα πράγματα είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή στην Αλίκυρνα, στην περιοχή του Μεσολογγίου και το τμήμα αυτό έχει δοθεί στην κοινοπραξία κατασκευής προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες............



    Το ζητούμενο είναι πλέον να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που έχει τεθεί από την αρχή της χρονιάς που είναι να δοθεί το πρώτο τμήμα της Ιόνιας Οδού στην κυκλοφορία. Όπως σας είχε αποκλειστικά ενημερώσει και στο παρελθόν το ypodomes μεγάλος στόχος είναι στις αρχές του 2016 να λειτουργήσει το πρώτο ενιαίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το Μεσσολόγγι μέχρι το Μενίδι.
Πρόκειται για ένα τμήμα μήκους 90χλμ που με τη λειτουργία του θα αποδεσμεύσει ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου από τις κατασκευές και θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στα ατελείωτα έργα που έχουν ξεκινήσει από το 2008.
    Το τμήμα Μεσολλόγγι-Μενίδι θα περιλαμβάνει και το ήδη ολοκληρωμένο από το 2009 τμήμα Κεφαλόβρυσο- Κουβαράς (γνωστό και ως παράκαμψη Αγρινίου) ενώ με τη λειτουργία  του θα τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός διοδίων της Ιόνιας Οδού.

Η ΚΛΟΚΟΒΑ
Πολύ καλά τα πάει όμως και η διάνοιξη της Σήραγγας Κλόκοβας. Μέχρι τώρα έχουν διανοιχθεί περίπου 700 μέτρα από τα συνολικά 2.900 μέτρα της Σήραγγας. Η διάνοιξη εκτιμάται από πηγές της κατασκευάστριας εταιρείας ότι θα πάει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς μιας και ξεπεράστηκε το θεωρητικά δυσκολο τμήμα στις αρχές της κάθε σήραγγας.
    Η διάνοιξη γίνεται ταυτόχρονα από το βόρειο και το νότιο άκρο και το πλήρες «τρύπημα» υπολογίζεται σε περίπου 1 έτος από σήμερα καθώς κάθε μήνα διανοίγονται 160-200 μέτρα. Με την ολοκλήρωση της διάνοιξης θα πρέπει να τρέξουν και τα έργα στο υπόλοιπο τμήμα προκειμένου να παραδοθεί στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2017, στόχος που για το συγκεκριμένο τμήμα του έργου θεωρείται ακόμα φιλόδοξο.
    Το καλό νέο πάντως είναι πως έχει οριστικά αποφασιστεί η τμηματική ολοκλήρωση του έργου και όχι η συνολική απόδοση του. Μέσα στο 2016 είναι πιθανόν να δούμε και άλλα τμήματα να δίδονται στην κυκλοφορία με πιθανότερο επόμενο τμήμα το Μενίδι-Φιλιππιάδα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο