Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕMΠOΡIKOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας το θέμα της Υγείας το θεωρεί κορυφαίο ζήτημα και ανθρώπινο δικαίωμα.
Την Δωρεάν πρόσβαση στον γιατρό, το φάρμακο, την περίθαλψη -  ανεξάρτητα από την οικονομική θέση του πάσχοντος - την θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας.
Σήμερα χιλιάδες συνάδελφοί στην περιοχή μας και εκατοντάδες χιλιάδες πανελλαδικά, όπως και τα μέλη των οικογενειών τους, είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας.
Αυτό για εμάς δεν είναι ανεκτό....



Γι αυτό:
Πλέον της δράσης που πραγματοποιήσαμε στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΕ στο Αγρίνιο και τις παρεμβάσεις μας προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, επιλέξαμε την αναβάθμιση συνδικαλιστικά των δράσεών μας.

Συγκεκριμένα:
Από την Ομοσπονδία μας (ΟΕΣΒΔΕΝ) στην Β/Δ Ελλάδα ζητάμε άμεσα να συνδιοργανώσουμε - με όλα τα Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων στην Β/Δ Ελλάδα – Παράσταση – Διεκδίκηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα απαιτώντας:
√ Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας, ανεξάρτητα από οφειλές στο  ταμείο.
√ Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
√ Άμεση διαγραφή από το οφειλόμενο ποσό κάθε συναδέλφου το ποσό που αντιστοιχεί στον κλάδο υγείας για το χρονικό διάστημα που ήταν ασφαλιστικά ακάλυπτος.

Επίσης:
Αναπτύσσουμε πρωτοβουλία για την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Συνομοσπονδίας, με την συμμετοχή εκπροσώπων των Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων (στην ανάγκη έστω πιέζοντας με συλλογή υπογραφών) με στόχο να οργανωθεί αποτελεσματικά η συνεχής αντίδραση του εμπορικού κόσμου, μαζί με άλλα κοινωνικά στρώματα, σε κρίσιμα θέματα όπως:
-     Φορολογικό (αφορολόγητο, χαράτσια, ΦΠΑ, κλπ)
-  Ασφαλιστικό (υγεία, πρόνοια, φάρμακο, περίθαλψη, ΕΟΠΥΥ)
-   Θέματα διαβίωσης (ρεύμα, πετρέλαιο, κα)
-  Ζητήματα κοινωνικής συνοχής (ανεργία, εργασιακά, κλπ)
Είναι σαφές ότι ο Σύλλογός μας με όλες τις δυνάμεις του και τις υποδομές του θα συμβάλλει συγκεκριμένα, με πλαίσιο αιτημάτων και πανελλαδικές πρωτοβουλίες, για να διαγράψουμε επιτέλους την σελίδα της μοιρολατρίας που αποτελεί το μόνο δρόμο για να έχουμε μαγαζί, δουλειά, ανθρώπινη ζωή και παιδιά που θα δουλεύουν, θα στήνουν οικογένειες και θα προσφέρουν στην πατρίδα τους.  

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο