Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αιτωλικό: Τελετή Έναρξης 1ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων


     Πραγματοποιήθηκε χθές 29 Ιουλίου 2012 στον χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Αιτωλικού, η έναρξη της  1ης  Θεατρικής   Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων - "ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ", Αιτωλικό 2012.
       Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό", με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου, υλοποίησε ένα θεατρικό γεγονός το οποίο φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για το Ερασιτεχνικό Θέατρο και την πολιτιστική προβολή της πόλης μας και του Δήμου γενικότερα.....



     Με μια λιτή Τελετή Έναρξης, δόθηκε το μήνυμα του "Θεάτρου Όψεις" που συνοψίζεται στην ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες όλων όσων ασχολούνται με το ερασιτεχνικό Θέατρο και να ενισχυθεί η θεατρική συνείδηση μέσω της δημιουργικής οπτικής των έξι θεατρικών Ομάδων που συμμετέχουν φέτος σ' αυτή την θεατρική γιορτή!

    Η εκπρόσωπος του ΠΜΣ «Το Αιτωλικό» κ. Πολυτίμη Καραγάκια παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικού του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» και αναφέρθηκε συνοπτικά στην προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής στα 30 χρόνια λειτουργίας του.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου κ. Αριστείδης Καβάγιας στον θερμό χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» να δημιουργήσει ένα θεσμό προβολής του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, τονίζοντας ότι: «το Ερασιτεχνικό Θέατρο είναι μια μαγική πρωτοβουλία, γιατί δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών να εκφράσουν τον ψυχικό τους κόσμο και να μεταφέρουν νοήματα που σκέφτονται μέσα από δημιουργικούς συγγραφείς». Επίσης, ο κ. Καβάγιας εκ μέρους του  Πνευματικού Κέντρου δήλωσε: «…από την αρχή αγκαλιάσαμε αυτή την προσπάθεια, και όχι μόνο θα συνεχίσουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο, να κάνουμε θεσμό  το ”Θεάτρου Όψεις”! ». Στο τέλος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου.

       Εν συνεχεία,  ο έφορος της Θ. Ο. του Π.Μ.Σ. Αιτωλικού κ. Αντώνης Χαραλάμπους εκ μέρους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε το Θεάτρου Όψεις λέγοντας: «ότι το Θεάτρου Όψεις το ονομάσαμε  «Συνάντηση», γιατί δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά έχει το χαρακτήρα της γιορτής και βασικό σκοπό να φέρει σε επικοινωνία τον κόσμο με το θέατρο. Στοχεύει  στην καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός ετήσιου θεσμού, που θα συμβάλλει στη θεατρική παιδεία με απώτερο σκοπό, να δώσει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες θεατρικούς δημιουργούς, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο αποδεδειγμένα θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας, προβάλλοντας ταυτόχρονα το Αιτωλικό και την ευρύτερη περιοχή μας γενικότερα». Επίσης, τόνισε ότι: «Σκοπός μας είναι επίσης να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πολιτιστικό προφίλ στη περιοχή του Δήμου μας, έχοντας ως σημεία αναφοράς, το Φεστιβάλ φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. για πρώτη φορά φέτος με μεγάλη επιτυχία, τις ερασιτεχνικές θεατρικές συναντήσεις «Θεάτρου Όψεις» που τώρα ξεκινάμε και το Φεστιβάλ Οινιάδων με το πανελλήνιο κύρος που έχει.».
     Ο κ. Αντώνης Χαραλάμπους τέλος ευχαρίστησε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν φέτος στη «Συνάντηση», καθώς και το Δήμο Μεσολλογίου και το Πνευματικό του Κέντρο που στέκονται αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια.     
       Επίσης, ανακοίνωσε ότι η φετινή 1η Θεατρική Συνάντηση «Θεάτρου Όψεις» θα είναι αφιερωμένη στον ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή, ο οποίος θα παρευρίσκεται στην τελετή λήξης στην οποία και θα τιμηθεί.

      Τέλος ο εκπρόσωπος της Θεατρικής Ομάδας του Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας κ. Ηλίας Κουτσονικόλας, που άνοιξε την αυλαία των παραστάσεων με το έργο "Το μνημόνιο της Γκόλφως", ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς και το Δήμαρχο Μεσολογγίου και τον Πρόεδρο του Πνευματικού  Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου και τόνισε ότι: «το Ερασιτεχνικό Θέατρο αξίζει χειροκρότημα γιατί είναι μια κατάθεση ψυχής». Στη συνέχεια παρουσίασε τον  Προοδευτικό Σύλλογο της Ματαράγκας και τη Θεατρική του Ομάδα και τέλος ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του.

    Ακολούθως, προσφέρθηκε ένα αναμνηστικό καλάθι με ντόπια προιόντα - προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Αιτωλικού και αναμνηστικά δώρα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό».

        Η εκπρόσωπος του Συλλόγου κα Πολυτίμη Καραγάκια ανέφερε και ευχαρίστησε εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου τους χορηγούς και έπειτα έλαβε μέρος η όμορφη θεατρική παράσταση «Της Γκόλφως το Μνη-μόνιο», η οποία χειροκροτήθηκε θερμά από ένα υπέροχο όπως πάντα θεατρόφιλο κοινό.

      Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν εώς τις 6 Αυγούστου.
Περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό για την τελετή έναρξης, καθώς και για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφτείτε: http://theatropsis.weebly.com/

Για το Δ.Σ. του
Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου
«Το Αιτωλικό»
Περγαντή Αστέρω

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο