Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Κουβαράς Φυτείες: Διαμαρτυρία για την κατάσταση που επικρατεί στο νερό ύδρευσης


Επιμέλεια θέματος: Χρήστος Σαλτογιάννης

        Πρόσφατα μου έστειλε ένα e-mail ο κ. Καρύδης Χρήστος με το οποίο μου εξέφρασε την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες περίπου η μόνιμη κατοικία του, στη θέση Μερεντίτικα Κουβαρά Φυτειών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά την υδροδότηση, δηλαδή η οικία του κ. Καρύδη είναι χωρίς νερό, με αποτέλεσμα όπως χαρακτηριστικά μου αναφέρει «δεν έχουμε ποτέ νερό εκτός από ορισμένες ημέρες αργά την νύχτα (δηλαδή μετά τις 2:00 το βράδυ μέχρι περίπου και τις 5:00 με 6:00 το πρωί) και αυτό ελάχιστες ημέρες».
          Στο θέμα ύδρευσης, ο Δήμος Ξηρομέρου αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα καθώς σε ολόκληρα χωριά παρατηρούνται διακοπές στην παροχή πόσιμου νερού και αυτό συμβαίνει τώρα, στη μέση του καλοκαιριού....



     Σε ότι αφορά την Δ.Ε. Φυτειών, η μη συντήρηση των δικτύων και των παροχών έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού.
       Αν σκεφτεί κανείς ότι άλλοι λαοί δεν έχουν «στάλα» νερό να πιουν… τότε μιλάμε για πλήρη αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στο σύνολό της.
       Ο κ. Καρύδης Χρήστος έχει απευθυνθεί προφορικά πολλές φορές στον Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου και στο Πρόεδρο της Κοινότητας Φυτειών και με γραπτή του αναφορά προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου παρουσιάζει το πρόβλημα του αλλά δυστυχώς όπως μου ανέφερε δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

      Σας παραθέτω την αναφορά του κ. Καρύδη Χρήστου, προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου: 

 ΑΝΑΦΟΡΑ
 Προς τον ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ     
Ημερομηνία 2/7/2012

Υπ΄ όψην Κου Δημάρχου και κάθε άλλου υπεύθυνου

Κύριε Δήμαρχε,
Εδώ και περίπου 3 μήνες αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση της οικίας μας ιδιοκτησίας της συζύγου μου Ζανιά Ουρανίας, που βρίσκεται στην περιοχή Κουβαράς Φυτειών και στην τοποθεσία Μερεντίτικα, συγκεκριμένα δεν έχουμε ποτέ νερό εκτός από ορισμένες ημέρες αργά την νύχτα (δηλαδή μετά τις 2:00 το βράδυ μέχρι περίπου και τις 5:00 με 6:00 το πρωί) και αυτό ελάχιστες ημέρες. Τις υπόλοιπες ώρες το δίκτυο υδροδότησης είτε δεν έχει τίποτε, είτε προωθεί συνεχώς αέρα με πίεση, αλλά ποτέ νερό.

       Το πρόβλημα αυτό το αναφέραμε πολλές φορές τόσο στον κύριο Γαζέτα Παναγιώτη ο οποίος μας λέει ότι κάποτε θα βγάλει κονδύλι για να βάλουν μεγάλο μοτέρ στο Υδραγωγείο και να υπάρχει επάρκεια νερού, ενώ την ίδια εποχή πέρυσι μας έλεγε ότι είχε βγάλει τα χρήματα και τα είχε δώσει στον εργολάβο για να αλλάξει το μοτέρ και μέχρι τέλος του περσινού καλοκαιριού θα είχε λυθεί το πρόβλημα, και φέτος μας λέει ότι τώρα θα προσπαθήσει να βγάλει κονδύλι και όταν του είπαμε γιατί μας κοροϊδεύει με την υπόθεση αυτή η απάντησή του ήταν ότι:
"εγώ έφτιαξα το δίκτυο υδροδότησης αλλά δεν υποσχέθηκα σε κανέναν ότι το νερό θα επαρκεί, για όλους και εσύ ας μην έφτιαχνες το σπίτι σου εκεί".
    
       Σημειώνουμε ότι το σπίτι μας είναι περίπου 200 μέτρα χαμηλότερα από το υψόμετρο της δεξαμενής του υδραγωγείου οπότε δεν υπάρχει κανένα υψομετρικό πρόβλημα, επίσης σημειώνουμε ότι από το Φθινόπωρο μέχρι τις αρχές της Άνοιξης δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα και έχουμε κανονικά νερό με μεγάλη πίεση, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πως δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την αλόγιστη σπατάλη νερού από τις χαμηλότερες περιοχές του οικισμού που χρησιμοποιούν τις βρύσες για να ποτίζουν δένδρα κ.λ.π.

      Αφού δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση από τον κύριο Γαζέτα απευθυνθήκαμε πάρα πολλές φορές στον κύριο Φλωρόπουλο Ιωάννη ο οποίος στις αρχές μας έλεγε ότι είναι υπεύθυνο το ΤΟΕΒ που δεν είχε βάλει νερό στις βάνες και πότιζαν από τις βρύσες αλλά όταν το ΤΟΕΒ έβαλε νερό και απευθυνθήκαμε ξανά στον κύριο Φλωρόπουλο δεν μας έδωσε καμία απάντηση και δεν έκανε καμία ενέργεια με αποτέλεσμα να εξακολουθούμε να μην έχουμε νερό.

    Εγώ λόγω του προβλήματος αυτού αναγκάστηκα να βάλω ένα Βυτίο νερού μεγέθους 500 κιλών στην ταράτσα του σπιτιού μου για να μαζεύω λίγο νερό αν κανένα βράδυ αργά ερχόταν στις βρύσες και το αποτέλεσμα ήταν το δίκτυο ύδρευσης να διοχετεύει συνεχώς ΑΕΡΑ στο βυτίο και ο υδρομετρητής να καταγράφει τον αέρα σαν κυβικά νερού, με αποτέλεσμα λίγες ημέρες πριν που ήρθαν οι λογαριασμοί του νερού για την περίοδο μέχρι 31/12/2011 ο γείτονάς μου ο οποίος έχει περίπου:
 "400 πρόβατα και περίπου 200 γίδια εκτός από τις κότες, τα γουρούνια και τα άλογα αλλά και τους κήπους που ποτίζει" να του έρθει ένας λογαριασμός 45,00 ευρώ, και σε μένα που έχω μόνο το σπίτι και 15 πρόβατα να μου έρθει λογαριασμός 75,00 ευρώ.
        Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο όχι τόσο για το ποσό πληρωμής αλλά για την κοροϊδία που μας κάνουν και μετά θέλουν να πληρώνουμε τον αέρα για νερό.

    Το Σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι η συνολική καταγραφή του υδρομετρητή στις 31/12/2011 για μια περίοδο 4 με 5 ετών ήταν 245 κυβικά και από 1/1/2012 μέχρι σήμερα λόγω του προβλήματος που υπάρχει και λόγω του ότι κανένας δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα αυτό η καταγραφή του υδρομετρητή με σημερινή ένδειξη είναι 405 κυβικά. Δηλαδή όσο νερό με χρέωσαν για τα προηγούμενα 4 χρόνια, με χρέωσαν τώρα για τους τελευταίους 6 μήνες επειδή τους 3 τελευταίους μήνες το δίκτυο στέλνει συνεχώς αέρα στο βυτίο νερού που έχω και οι αρμόδιοι θα έχουν την απαίτηση χωρίς να έχουμε σταγόνα νερού να πληρώσουμε τον αέρα που μας στέλνουν για χρυσάφι.
       Το θέμα χρέωσης του αέρα το ανέφερα και στον κύριο Γαζέτα και στον κύριο Φλωρόπουλο από όταν άρχισε το πρόβλημα και με αγνόησαν και οι δύο.

        Παρακαλώ να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα και να λυθεί και το πρόβλημα των χρεώσεων, εγώ το μόνο που μπορώ να δεχθώ είναι για τους προηγούμενους λογαριασμούς να πληρώσω τουλάχιστον την τιμή που θα πληρώσει ο γείτονάς μου αν και αυτή είναι υπερβολική με την τόση κατανάλωση που έχει αυτός και με την μηδενική κατανάλωση που έχω εγώ αναλογικά και σχετικά με τα κυβικά που έχουν καταγραφεί από 1/1/2012 και μετά και για όσο θα διαρκεί το πρόβλημα του νερού θέλω ένα επίσημο χαρτί του δήμου το οποίο να με απαλλάσσει της πληρωμής των λογαριασμών αυτών μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ύδρευσης στην περιοχή μας.

     Το πρόβλημα ύδρευσης δεν αφορά μόνο εμένα αλλά τουλάχιστον άλλες 6 γειτονικές οικογένειες που γνωρίζω εγώ και ίσως και περισσότερους που δεν τους ξέρω ακόμη.

      Εάν το πρόβλημα δεν αποκατασταθεί άμεσα ή αν δεν τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα των πληρωμών μου τότε λυπάμαι αλλά θα κινηθώ δικαστικά εναντίον του Δήμου και θα ζητήσω κάθε νόμιμη αποζημίωση τόσο για την ταλαιπωρία που περνάμε αλλά και για τα άσκοπα τέλη ύδρευσης που πληρώνουμε παράνομα χωρίς να έχουμε το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο (ΤΟ ΝΕΡΟ).

     Είναι αδιανόητο στον Αιώνα που ζούμε να μην έχουμε νερό να πιούμε, να μην μπορούμε να πάμε στην τουαλέτα, να μην μπορούμε μετά από ολοήμερη ασχολία με τα κτήματά μας όχι να κάνουμε ένα μπάνιο αλλά ούτε να πλύνουμε τα χέρια μας, και να μην μπορούμε τελικά να έχουμε την στοιχειώδη υγιεινή στο σπίτι μας, λόγω της αδιαφορίας κάποιων αρμόδιων.

      Το πρόβλημα υπήρχε και άλλα προηγούμενα χρόνια αλλά τότε ο δήμος είχε κάποιον υδραυλικό και κάθε φορά που κοβόταν το νερό τον παίρναμε τηλέφωνο και μέσα σε διάστημα 1 με 2 ώρες το νερό είχε αποκατασταθεί, ενώ τώρα ειδικά φέτος δεν έχουμε ούτε μία σταγόνα νερού.

Περιμένω την άμεση απάντησή σας και την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος του νερού αλλά και της τακτοποίησης των λογαριασμών μου.

Ευχαριστώ.
Μετά Τιμής
Καρύδης Χρήστος

Τηλ.: 2641058588 – 2646771442 – 6995997558

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο