Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Το Καραϊσκάκη γιόρτασε τον Προφήτη Ηλία


      Λαμπρή η πανήγυρη του Προφήτη Ηλία στο ιστορικό μοναστήρι στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου. Με την παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της περιοχής, αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον Προφήτη και να προσκυνήσουν την αγία εικόνα του....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΛΟΣ    Το μοναστήρι  του προφήτη Ηλία, που χρονολογείται από τα βυζαντινά χρόνια αποτέλεσε κατά την εξέγερση του έθνους το 1821 ορμητήριο γνωστών οπλαρχηγών κατά των Τούρκων και στρατόπεδο του Καραϊσκάκη.
     Αμέσως μετά το τέλος του Εσπερινού διοργανώθηκε γλέντι παράδοσης και λεβεντιάς, με προσφορά δωρεάν ψητής Προβατίνας και με τους παρευρισκόμενους να γεμίζουν το χώρο με τραγούδια, χορό και γλέντι, κάτω από τους ήχους του κλαρίνου.
    Ο Προφήτης Ηλίας ζει μες στη καρδιά κάθε Καραισκακιώτη που σέβεται και αγαπάει την ιστορία του χωριού του και κάθε χρόνο ζωντανεύει τις μνήμες του με λεβέντικους τσάμικους ρυθμούς απ’ το κλαρίνο.
Και του Χρόνου...
1 σχόλιο:

Γεράσιμος Μαλούσης είπε...

Και του χρόνου.