Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

8ος ΔΙΑΠΛΟΥΣ: Koλύμπησαν 12 χλμ. για να προστατεύσουν τον Αμβρακικό!


      25 κολυμβητές απ' όλη την Ελλάδα, έστειλαν με τον δικό τους τρόπο, μήνυμα προστασίας του Αμβρακικού κόλπου.  
    Κολύμπησαν 9 ναυτικά μίλια, από την Βόνιτσα στην Κορωνησία Άρτας, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη ρύπανση του υγροβιότοπου, καθώς και στα κρούσματα με νεκρές χελώνες καρέτα καρέτα, που είναι είδος υπό εξαφάνιση. Πρώτη τερμάτισε η Ελίνα Μάνθα με χρόνο 2 ώρες και 53 λεπτά και τελευταίος ο Νίκος Αναστασίου  με χρόνο 5 ώρες και 25 λεπτά. Η ηλικία των συμμετασχόντων ήταν από 14 έως 67 ετών.....     Την εκδήλωση με τίτλο "Διάπλους του Αμβρακικού", που ήταν ο 8ος κατά σειρά, οργάνωσε ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών για την Προστασία του Αμβρακικού
    Όπως μας δήλωσε, ένας από τους διοργανωτές, ο κ. Λάμπρος Θεοδωρής, "αντιπαρερχόμενοι την αδράνεια και την αδιαφορία της Πολιτείας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Αμβρακικού και προσδοκώντας  ότι και οι νέες γενιές θα έχουν την τύχη να απολαύσουν το υπέροχο οικοσύστημα με τα δελφινάκια του Αμβρακικού, τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα, τους αργυροπελεκάνους και τα άλλα είδη της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, κάναμε και φέτος τον 8ο διάπλου". 
     Και πρόσθεσε:  "Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο,  να πιέσουμε όλοι μαζί την Πολιτεία και πρωτίστως τους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους να ασχοληθούν σοβαρά με την προστασία του οικοσυστήματος, γιατί η ανάπτυξη και η αειφορία της περιοχής μας εξαρτάται τα μέγιστα από τον προστασία αυτού του υπέροχου οικοσυστήματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλο θα ηταν να αναφερεται ολους τους τερματισαντες με την σειρα καταταξης και οχι μονο τον πρωτο και τον τελευταιο