Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πλήθος Κόσμου στη γιορτή της Αγίας Παρασκευής στην Κωνωπίνα!


Μεγάλο  “γιορτάσιο”  στην Κωνωπίνα  για  τη  χάρη  της  Αγίας Παρασκευής !

      Στις 25 και 26  Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Κωνωπίνα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής που διοργανώνει ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την Τοπική Κοινότητα, στο ομώνυμο ξωκλήσι  που βρίσκεται  σε απόσταση τριών  περίπου χιλιομέτρων έξω από το Χωριό και μέσα στη «καρδιά»   ενός πανέμορφου   δάσους.....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...
 
     Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν στην Κωνωπίνα την Τετάρτη   25/7  για να παρακολουθήσουν το Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε υπαιθρίως την 19.45 ώρα, χοροστατούντος του αιδεσιμοτάτου του χωριού της Κωνωπίνας κ.  Δημητρίου Χαμαλέτσου. Ακολούθησε θείο κήρυγμα από τον ιεροκήρυκα και αρτοκλασία και στη συνέχεια πάνω από (450) άτομα παρακάθησαν  σε τραπέζι  και  γλέντι  “τρικούβερτο” που  είχε διοργανώσει με εξαιρετική επιτυχία  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωνωπινιωτών.
       Στην Κωνωπίνα  κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αναβιώνει με  παραδοσιακό τρόπο ένα όμορφο έθιμο που αγκαλιάζεται  και προστατεύεται από την τοπική κοινωνία και αποτελεί μία όαση χαράς και πολιτισμού μέσα  στην  έρημο της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας.

      Με μέριμνα  του Πολιτιστικού Συλλόγου, διατέθηκαν στους παρευρισκομένους (23) ψητές προβατίνες, προσφορές χωριανών μας αλλά ..και  συμπατριωτών μας από τα γύρω χωριά: Κατούνα,  Αετός, Άγιος Νικόλαος, Κομπωτή, Μπαμπίνη Φυτείες…γεγονός που υποδηλώνει την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που χρόνο με το χρόνο,  λαμβάνει μεγεθυντικές διαστάσεις.

   Την επομένη  26-7-2012  και ώρα 07.30 τελέσθηκε παρουσία πιστών η θεία λειτουργία.
      Παρέστησαν επίσης τιμώντας τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, ο  Αντιδήμαρχος του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας κ. Τζαβαλάς  Δημήτριος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πάνος Στούπας, οι Δημοτικόί Σύμβουλοι κ.κ.  Θεόδωρος Στούπας και Παναγιώτης Σαλοδημήτρης, ο Υποδιοικητής του Α.Τ.Κατούνας,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας κ. Βαγγέλης Κουτιβής, ο Πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Κατούνας κ. Βαγγέλης Κουδούνας, καθώς επίσης τοπικοί παράγοντες και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν κυριολεκτικά κατακλύσει τον αύλιο χώρο.

     Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο Χωριό Κωνωπίνα του Κεντρικού Ξηρομέρου καθιερώθηκε  πλέον σ’ ένα μεγάλο θρησκευτικό γεγονός που χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει αυξανόμενη συμμετοχή πιστών που προσερχονται από την ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου και όχι μόνο.

      Όσοι «τυχεροί» παρευρέθηκαν  θα έχουν να θυμούνται πως πέρασαν μια υπέροχη βραδιά στην Κωνωπίνα, σ’  ένα πανέμορφο μέρος (μέσα στο δάσος), υπό τη σκέπη της θαυματουργής Αγίας του λαού μας, της Αγίας Παρασκευής,  και είναι βέβαιο ότι θα προσδοκούν, και του χρόνου να αξιωθούν, να προσκυνήσουν στο ίδιο εκκλησάκι και πάλι τη χάρη της !

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:


































































































1 σχόλιο:

  1. Φίλιππος Τσόμπος26 Ιουλίου 2012 στις 11:27 μ.μ.

    Δεν νομίζω οτι τιμάται με αυτόν τον τρόπο, κρέατα ημέρα Τετάρτη και χορους έξω απο την εκκλησία, η μνήμη της Αγίας Παρασκευής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο