Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Σπύρος Λύτρας


       Η ανύπαρκτη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας, η έλλειψη συντονισμού, η ασάφεια και η σύγχυση αρμοδιοτήτων οδήγησαν, τελικά, τον Αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Αλυζίας Σπύρο Λύτρα σε παραίτηση, την οποία υπέβαλε σήμερα με επιστολή του, στο δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά. 
     Η παραίτηση αφορά μόνο το αξίωμα του Αντιδημάρχου ενώ παραμένει κανονικά, ως δημοτικός σύμβουλος, στις επιτροπές του Δήμου.
      Στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Πυθαγόρα Σαμαρά, ο Σπύρος Λύτρας αναφέρει:....



«Κύριε Δήμαρχε
Όπως σας έχω ενημερώσει πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μας και ενώπιον άλλων συναδέλφων της παράταξης μας, η υποτυπώδης έως ανύπαρκτη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής, έχει οδηγήσει σε έλλειψη συντονισμού και σε δυσλειτουργίες άλλων θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου μας. Κυρίως όμως έχει προκαλέσει ασάφεια και σύγχυση αρμοδιοτήτων με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση και πολλές φορές δικαιολογημένα, ότι γίνονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις και να παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθηκόντων μου. 
    Το γεγονός αυτό δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να υπηρετώ στην τιμητική για μένα θέση του Αντιδημάρχου.
      Κατόπιν αυτού βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλω σήμερα την παραίτηση μου από τη θέση αυτή και να σας δηλώσω ότι θα συνεχίσω να εκπροσωπώ, στο δημοτικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα που έχω εκλεγεί, τους συνδημότες μας και τους συναδέλφους που  με τίμησαν με την ψήφο τους, εκφράζοντας ελεύθερα τις απόψεις μου για το καλό του τόπου μας, όπως μέχρι σήμερα.

ΛΥΤΡΑΣ Θ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ 

10 σχόλια:

  1. έχετε τον θεό τον κατσιπάνο και δεν τον αξιοποιητε οι ατάκες του παρακαλώ να καταγράφονται στα πρακτικά κάποια στιγμή θα απασχολήσουν την επιστημονική κοινότητα και και θα είναι θέμα εργασίας για τους φοιτητές πως με μια ατάκα ένας δημοτικός σύμβουλος ξεγυμνώνει και απομυθοποιεί τους δήθεν σοβαρούς και ισχυρούς θεσμούς αυτού του τόπου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενασ ενασ σου την κανουν παπουλη. φαινεται οτι τα χρηματα δεν πιανουν τοπο πλεον ,υπαρχει και φιλιτιμο στο ξηρομερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. megale taso katsipano eimaste mazi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αντε διαλυστετο αφου τσιρκο ειστε οπως ειπε κ ο μεγαλος τασιαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MH SYGKRINOYME ANOMOIES KATASTASEIS. EXEI KAI TO XIOYMOR ORIA. O DHMOS UA BREI TO DROMO TOY. EXEI XRONO. XRHMA DEN EXEI KAI ORGANVSH KAI KAPOIOYS POY NOMIZOYN OTI TA PANTA EINAI STON ASTAKO.KAI EKEI EINAI TO PROBLHMA. UA LYUOYN ME SYNNENOHSH KAI SYNERGASIA THELOYN DEN THELOYN. TA MHNYMATA TA PHRANE KAI TA PAIRNOYNE XBRIS FVNES POY KANOYN KAKO STH PARATAJH. HREMIA. TA PERISSOTERA TA GRAFOYN ANTIPALOI PROBOKATORIKA. DEN PEIRAZEI TOYLAXISTON OI DIKOI TOYS KRIUHKAN VS APOTYXONTES GIA POLY KAIRO AKOMA. KAI EIXAN KAI XRHMA KAI AP' OLA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η πλακα ειναι οτι παλι ο παπουλης θα ξαναβγει δημαρχος , και παλι ταβλα θα ειστε χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πήγα και παρακολούθησα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ξηρομέρου . Άκουσα με προσοχή τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ πλέον Δημ. Σύμβουλο κύριο Κατσιπάνο να εκφράζετε με ειρωνικό ύφος για το Δήμαρχο .
    Εσείς κ.Κατσιπάνο γιατί αποφασίσατε να γίνετε ανεξάρτητος και να πετάξετε τη δύναμι που σας δώσαμε εμείς οι ψηφοφόροι?Εμείς με το συγκεκριμένο αρχηγό σας ψηφίσαμε να πορευτείτε για να λίσετε τα προβλήματα του δήμου μας .Τη δύναμη εμείς σας τη δώσαμε κ.Κατσιπάνο. Το ίδιο ισχύει και για εσάς κ. Καυμενάκη .και για όποιον άλλον ακολουθήσει .
    Ο Σαμαράς έχει αποδείξει ποιος είναι και σε επιχειρηματικό επίπεδο και στην τοπική αυτοδιοίκηση (τρίτη τετραετία).
    Και να σου θυμίσω και κατι τασούλη ή Τασιάρα όπως θες να σε αποκαλούν.Οτι ολοι αυτοί που τον πλαισίωναν και κάποια στιγμή τον απογοήτευσαν ,δυστυχώς πάνε στα αζήτητα .Βλέπε Κλαδευτήρα ,Βλέπε Γαλάνη, Βλέπε Λαινά.
    Ολοι εμείς οι απλοί ψηφοφόροι σας ψηφίσαμε για τα δύσκολα και όχι για να την κοπανήσετε από το καράβι όπως λες και συ φίλε Τασιάρα.
    Αν θελήσετε ολοι εσείς να γίνετε ανεξάρτητει πρέπει να ρωτήσετε εμας που σας στηρίξαμε και όχι να την κανετε με ελαφρά πηδηματακια "αθλητές του γλυκού νερού".
    Το σαμαρά τον ψήφισα για σένα τασούλη αλλά και στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω Σαμαρά χωρίς εσένα Τασούλη.
    Ενας προδομένος-απογοητευμένος ψηφοφόρος σας κύριε κατσιπάνο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχει δικιο ο τελευταιος. προσωπικες πονηριες αλλου. αυτοι που στηριζουν τη παραταξη στα δυσκολα θα βρουν στο τελος τη δικαιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε μου ρωτησε τον τασο γιατι παραιτηθηκε δεν ακους τιποτα τι γινετε μια κλικα κανει οτι θελει τι να κανει να μην πει τι συμβαινει αλλα δημοτικα συμβουλια παρακολουθησες πως φερετε ο δημαρχος στους δικους του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δικιο αλλα ολα θα φτιαξουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο