Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Iδιωτικές παραλίες και αντιαισθητικές παραγκουπόλεις στην Αιτωλοακαρνανία


       Το τεράστιο πρόβλημα των αυθαιρέτων στα δυτικά παράλια του νομού, της καταπάτησης δημόσιας γης και των παραγκουπόλεων ακόμη που έχουν στηθεί, καθιστώντας μη εφικτή την πρόσβαση των πολιτών σε παραλίες, έχει με ένταση αναδειχθεί κατά το παρελθόν.
      Αντί όμως της εφαρμογής των όσων η κοινή λογική, οι νόμοι και το Σύνταγμα επιβάλλουν, στην Αιτ/νία ζήσαμε τον έσχατο πολιτικό ευτελισμό των μεγαλόσχημων εκπροσώπων του τόπου (!) να προστατεύσουν ουσιαστικά την παρανομία και να βαφτίζουν «παραδοσιακούς οικισμούς» (!!!) τις αυθαίρετες παραγκουπόλεις......



        Και μπορεί να υπήρξαν πρωτοβουλίες από πολίτες και υπηρεσίες, με κορυφαία ίσως τη μεγάλη προσπάθεια που από ετών έχει ξεκινήσει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, στην πραγματικότητα όμως η κατάσταση καθόλου δεν έχει μεταβληθεί. Αντιθέτως, σύμφωνα με μαρτυρίες – καταγγελίες πολλών αναγνωστών μας, όλο και περισσότερες γίνονται οι πρόχειρες μεν αλλά σταθερές κατασκευές και οι περιφράξεις που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση όσων επιθυμούν να προσεγγίσουν στην ακτή. Όχι σε μία, αλλά σε πάρα πολλά σημεία του νομού μας!!!
    Στην πραγματικότητα ομάδες ανθρώπων έχουν οικειοποιηθεί απαράμιλλης ομορφιάς ακτές του νομού, οι οποίες και λειτουργούν ως «ιδιωτικές παραλίες» και απαγορευμένοι τόποι για τους υπολοίπους. 
     Η αλλοίωση βέβαια στο περιβάλλον είναι εμφανής, κάτι που δια γυμνού οφθαλμού μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει. 
    Οι μόνοι που… δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτε είναι οι των αρμοδίων υπηρεσιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. 
       Μια βόλτα όμως κατά μήκος της ακτογραμμής του νομού και ιδιαίτερα σε περιοχές των Δήμων Μεσολογγίου και Ξηρομέρου, θα είναι γι’ αυτούς… πραγματική αποκάλυψη
     Το γιατί επιμένουν να μην κάνουν αυτή τη βόλτα, είναι ερώτημα στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε. 
   Σημειώνουμε τέλος ότι σκόπιμα δεν αναφέρουμε συγκεκριμένες θέσεις παράνομων παραγκουπόλεων (…είναι άλλωστε τοις πάσοι γνωστές) και δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες, καθώς κάτι τέτοιο θα υπερέβαινε τα όρια της δικής μας δουλειάς. 
   Περιοριζόμαστε συνεπώς στην καταγραφή και ανάδειξη του προβλήματος και αναμένουμε την επίσημη αντίδραση των αρμοδίων.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΕΣ!! ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ? ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΕΓΩΚΟΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΕΣ!! ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ? ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεχρι και ταβερνα εχουν....χαχα γυφτοι!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε μου πιο περα λιγο πιο περα εμποδιζει την προσβαση και ο δημαρχος ξηρομερου και μαλιστα με περιφραξη στις καλυτερες παραλιες δεν ειδα να νοιαζεσται και τοσο,και ασχολεισται με κατι καλυβες με καλαμι σε προχειρο καμπινγκ,και ουδεποτε εμποδιστηκε κανενας να κανει μπανιο και οταν ποτε ζητηθει αυτες θα γκρεμιστουν απο τους ιδιους.και για να μη κρυβομαστε στη βελα αναφερεσταικαι γω απο το βασιλοπουλο ειμαι,ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2:02 καλό το τσάμπα αλλά όλοι τσάμπα μάγκες είστε και έχετε κάνει μπουρδέλο μια ολόκληρη περιοχή για να καταπατήσετε μελλοντικά τις εκτάσεις. Αλλά εκείνοι οι επαναστάτες της πορδής (στυλ Σύριζα, ΚΚΕ και Οικολόγων) γι' αυτά δεν λένε κουβέντα. Έπρεπε να φτιαχτεί εκεί κανένα σπίτι ή κανένα ξενοδοχείο ή να χτίσει οτιδήποτε τέλος πάντων κάποιος. Θα είχε πάει το συλλαλητήριο σφαίρα. Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κοιταξτε πρωτα τον τυπο που εχει φραξει ολες τις παραλιες του Αστακού και γραφει στις πανω στις πορτες ( Π.Σ ) Πως πηρε την γη? με ποιο τίμημα? και αν αυτος ειναι υπεράνω νόμου και μπορεί να φραξει την πρόσβαση στην θαλασσα!!!και αφήστε τις παράγκες !! όπως τις λέτε για να μπορούν μερικοί εκ των συντοπιτών μας να περασουν μερικες μερες με την οικογένεια τους στην θάλασσα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η απόλυτη ξεφτίλα, το σ---ό έχει ανέβει στην επιφάνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο