Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Φιμώνονται χιλιάδες τοπικές εφημερίδες;

Ποιος να το έλεγε ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς Ν.3986/11, το γνωστό “μεσοπρόθεσμο”, θα “βάλει χέρι” και στα μειωμένα ταχυδρομικά τέλη που πληρώνουν οι τοπικές εφημερίδες;
  Πληροφορηθήκαμε ότι από την 1η Αυγούστου- σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.3986/11-παύει να ισχύει το..


     .. μειωμένο τιμολόγιο για μια σειρά από έντυπα μηνιαία, διμηνιαία, τριμηνιαία που εκδίδονται όχι με σκοπό το κέρδος αλλά την ενημέρωση.
      Από τα αυξημένα ταχυδρομικά τέλη εξαιρούνται μόνο οι ημερήσιες, οι εβδομαδιαίες εφημερίδες και τα έντυπα που έχουν ιδιοκτήτη που είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου δηλαδή εκείνα που έχουν ως σκοπό το κέρδος.
      Από την άλλη “τιμωρούνται” όλα εκείνα τα κακά έντυπα που στηρίζονται στο μεράκι και στον εθελοντισμό των συντακτών τους, στη συνδρομή των μελών τους, όλες εκείνες οι ρομαντικές προσπάθειες που προσπαθούν μόνο να δώσουν όσα καλά έχουν κι όχι να πάρουν.
     Όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το “νόμο-σκούπα” που λέγεται “μεσοπρόθεσμο”, μεταξύ των οποίων και οι δικοί μας βουλευτές, έχουν αντιληφθεί τι έχουν ψηφίσει; Πόσα άραγε τέτοια “κακουργήματα” υπάρχουν και σε άλλα άρθρα του;
  Αν σκοπός όσων ψήφισαν αυτό το άρθρο ήταν να κλείσουν όλες οι φωνές που δεν ελέγχονται τότε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, είναι σίγουρο ότι θα το πετύχουν.
     Αν, πάλι, δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν τότε περιμένουμε να δούμε την αντίδρασή τους.
     Ευτυχώς υπάρχουν και οι υπολογιστές του διαδικτύου όπου αναμένεται να γίνει μαζική μετανάστευση αρκετών έντυπων μέσων ενημέρωσης. Αλλά ας μη βάζουμε και το χέρι στη φωτιά γιατί και εκεί μπορεί να υπάρξει παρέμβαση άνωθεν. Σε κάθε περίπτωση ας είμαστε όλοι έτοιμοι για αλλαγές.
Πηγή:
http://www.akarnania.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο