Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΠΟΣΟ 550.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ


   Ποσό που προσεγγίζει τα 550.000 ευρώ διατίθεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναδιάρθρωση ή μετατροπή των αμπελώνων.
Με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Γιάννη Κουτσούκου κατανέμεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας το συνολικό κονδύλι των 2,84 εκατομμυρίων ευρώ...


   που αφορά σε αναδιαρθρώσεις ή μετατροπές αμπελώνων, συνολικής έκτασης 267 εκταρίων. Για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία) η συνολική προβλεπόμενη χρηματοδότηση είναι η μεγαλύτερη στη χώρα.

«Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε όσους αμπελοκαλλιεργητές προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους ή σε όσους αποφασίσουν να στραφούν σε άλλες μορφές καλλιεργειών. Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την διάθεση των χρημάτων, ξεκινά την διαδικασία για την εκταμίευση καθώς έχει προηγηθεί η διαδικασία κατάρτισης των καταστάσεων επιλέξιμων παραγωγών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο