Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης κοντά στους αγρότες της Αιτ/νίας




Συναντήσεις με τους αγρότες Τριχωνίδας, Βάλτου και Ξηρομέρου είχε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, όπου συζήτησε μαζί τους για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που τους απασχολούν. Στις συναντήσεις έγινε ενημέρωση της πρόσφατης παρέμβασης του Βουλευτή, για την..

...εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων της ενιαίας ενίσχυσης του 25% του Μέτρου 144 που αφορά καπνοπαραγωγούς, και την καταβολή του συνολικού ποσού περίπου 16 εκατ. € και στους 7.059 δικαιούχους στην Αιτ/νία. Όπως τόνισε ο κ. Μακρυπίδης η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για τους καπνοπαραγωγούς και την τοπική κοινωνία και οικονομία αφού σχεδόν στο σύνολο του το ποσό καταναλώθηκε στον Νομό.
Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ενημέρωσε επίσης τους αγρότες για την παρέμβαση του στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με την οποία έθεσε το θέμα της ρύθμισης του αγροτικού πετρελαίου, στην κατεύθυνση να υπάρχει μια ευνοϊκή ρύθμιση προκειμένου να μειωθεί το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και να εξασφαλισθούν καλύτεροι όροι ανταγωνιστικότητας τους τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και σε επίπεδο εξαγωγών. Οι αγρότες ενημερώθηκαν για τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή με την οποία δεσμεύτηκε ότι το αγροτικό πετρέλαιο θα ρυθμιστεί με ανάλογο τρόπο και μηχανισμό με αυτόν που προβλέπεται για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Επίσης στις συναντήσεις έγινε αναφορά ότι αρκετά Τ.Ο.Ε.Β. του Νομού αντιμετώπισαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και βρέθηκαν μπροστά στο φάσμα της απώλειας της καλλιεργητικής περιόδου και της σοδειάς λόγω οφειλών προς την Δ.Ε.Η., αλλά πως με τις κατάλληλες ενέργειες επιτεύχθηκε η επανασύνδεση του ρεύματος προκειμένου οι αγρότες να συνεχίσουν απρόσκοπτοι την καλλιεργητική χρονιά. «Χρειάζεται ορθολογική ρύθμιση των υποχρεώσεων των οργανισμών και συνολική ρύθμιση των προβλημάτων των Τ.Ο.Ε.Β. ώστε να μην παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα στο μέλλον. Οι Αγρότες πρέπει να επικεντρωθούν απρόσκοπτα στην παραγωγή, στο χωράφι. Για να γίνει αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί η άρδευση με τον ίδιο τρόπο όπως η ύδρευση, ώστε να επιβαρύνονται πραγματικά οι χρήστες του νερού, κατ’αναλογία της χρήσης που κάνουν", τόνισε ο Βουλευτής.
Πέρα από τα παραπάνω, τα κύρια θέματα που έθεσαν μετ’επιτάσεως και συζήτησαν οι αγρότες με τον Βουλευτή, κύρια στις συναντήσεις σε Λεπενού, Όχθια, Γουριώτισσα, Παλαιομάνινα, Αμφιλοχία αλλά και αλλού, αφορούσαν: Πρώτον, το θέμα του υψηλού κόστους παραγωγής που έχει διογκωθεί ένεκα της αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές, στα φυτοφάρμακα και λιπάσματα, στα καύσιμα κ.λ.π. Δεύτερον, τα προβλήματα με τις επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκά και τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν προκύψει στην υπογραφή συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειες από τον ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε, αλλά και στην αποστολή των προσφορών σύνδεσης από την Δ.Ε.Η. «Οι καθυστερήσεις του ΔΕΣΜΗΕ και της ΔΕΗ πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Επίσης, πρέπει να δοθούν οι αναγκαίες χρονικές παρατάσεις στους αγρότες, αφού οι καθυστερήσεις δεν είναι με δική τους υπαιτιότητα. Τέλος, πρέπει να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των επενδύσεων, αλλά και να ισχύσει η τρέχουσα τιμή της κιλοβατώρας» υπογράμμισε ο Ανδρέας Μακρυπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο