Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή στην Κωνωπίνα

Στις 25 και 26 Ιουλίου και ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προσκαλεί και φέτος όλους τους συμπατριώτες μας Ξηρομερίτες και όχι μόνο, να παρευρεθούν στο γιορτάσιο της Αγίας Παρασκευής.

   


 Σ’ ένα μικρό ξωκλήσι, στην καρδιά του δάσους, δύο χιλιόμετρα έξω από το Χωριό Κωνωπίνα του Κεντρικού Ξηρομέρου, συρρέουν κάθε χρόνο στις 25 Ιουλίου, πλήθος πιστών για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τη χάρη της θαυματουργής μας Αγίας Παρασκευής.

Η Αγία Παρασκευή γιορτάζεται με θρησκευτική ευλάβεια σε πολλά χωριά του Ξηρομέρου. Ο εορτασμός όμως της Αγίας Παρασκευής, στην Κωνωπίνα, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των εν Αθήναις Κωνωπινιωτών...


 ..αποτελεί ξεχωριστό θρησκευτικό γεγονός, συνδυαζόμενο με την μαζική συμμετοχή του κόσμου εξελίσσεται  σ’ ένα όμορφο λαϊκό πανηγύρι.
     Μετά το πέρας του υπαιθρίου Μέγα Εσπερινού με φόντο τα Ακαρνανικά, που γίνεται την 19.45 ώρα, ακολουθεί αρτοκλασία και προσκύνημα καβαλαραίων, του Ιππικού Ομίλου Κατούνας.
     Με την φροντίδα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου, ετοιμάζεται“τραπέζωμα” για όλους του πιστούς και προσφέρεται εν αφθονία ψητή προβατίνα σούβλας, συνοδευόμενη από Ξηρομερίτικο ψωμί και τυρί.
    Ακολουθεί γλέντι τρικούβερτο κάτω από τον έναστρο ουρανό και χορός μέχρι πρωϊας.
      Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προσκαλεί και φέτος όλους τους συμπατριώτες μας Ξηρομερίτες και όχι μόνο, να παρευρεθούν στο γιορτάσιο της Αγίας Παρασκευής, γνωρίζοντας ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό γεγονός και να περάσουν όμορφα γλεντώντας μέχρι το πρωϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο