Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Τα πρώτα σενάρια για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό Αιτ/νίας

     
  Η ονοματολογία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων εξουσίας κάποτε μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των στελεχών, των ψηφοφόρων και των ΜΜΕ. Τώρα πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι κομματικές διεργασίες αφορούν ελάχιστους και σε αυτή τη χρονική συγκυρία...


   ..που η χώρα βρίσκεται σε ζοφερή κατάσταση ενίοτε προκαλούν και την αποστροφή των πολιτών.
  Εντούτοις το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αιτωλοακαρνανία επανήλθε στο προσκήνιο η σεναριολογία για τη λίστα της Ν.Δ. των επόμενων εθνικών εκλογών. 
      Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και για το λόγο αυτό δεν θέλουν να την ξαναπάθουν όπως το 2009. 
     Τότε που η Ρηγίλλης προσπαθούσε στο παρά πέντε των εκλογών να καταρτίσει ψηφοδέλτια, με την Αιτωλοακαρνανία να χαρακτηρίζεται από τραγελαφικές καταστάσεις και με το κόμμα να έχει κυριολεκτικά βγει προς άγραν γυναικών υποψηφίων την τελευταία στιγμή αλλά και με το φαινόμενο της μη αποδοχής της υποψηφιότητας από στέλεχος που ανακοινώθηκε από το κόμμα.
   Ανδρέας Λυκουρέντζος, Κ. Αρβανιτόπουλος και άλλοι ιθύνοντες της Συγγρού επισπεύδουν πλέον τις διαδικασίες. 
     Οι τρεις εν’ ενέργεια βουλευτές, Μ. Σαλμάς, Δ. Σταμάτης και Κ. Καραγκούνης θα είναι φυσικά εκ νέου υποψήφιοι όπως και ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός.
   Μάλιστα παράλληλα με τα πολιτικά του βήματα ο Σπ. Λιβανός θα ξεκινήσει και επιχειρηματικά βήματα στην Αιτωλοακαρνανία καθώς με ομάδα επιχειρηματιών προγραμματίζει σημαντική επένδυση στην περιοχή του Μεσολογγίου.
      Από τους πολιτευτές του 2009 στη λίστα θα είναι εκ νέου και ο (υποψήφιος περιφερειάρχης τον περασμένο Νοέμβριο) Γιώργος Παπαναστασίου, η Έλενα Μάντζιου Κοτρολού (που αναλαμβάνει διευρυμένο πόστο στον τομέα Γυναικών του κόμματος) και ο Νίκος Καραπάνος. Και οι τρεις έχουν έντονη παρουσία στο Νομό.
     Το 2009 στη λίστα συμμετείχαν και οι Ασημάκης Φωτόπουλος,  Αλέξανδρος Φραίμης, Ειρήνη Κολώνια και Λίνα Χαντζή. Για τους τρεις πρώτους οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι.
      Στο ψηφοδέλτιο θα είναι εξάλλου ο Θύμιος Δρόσος που αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος και να ριχθεί στον προεκλογικό στίβο. Η Ν.Δ. εξάλλου κάλεσε τα στελέχη που επιθυμούν να πολιτευθούν να αφήσουν τις νευραλγικές κομματικές θέσεις.
     Προκύπτει λοιπόν ότι τα περιθώρια για μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το 2009 είναι στενά. Άλλωστε πολλοί υποψήφιοι τότε ρίχθηκαν στη μάχη μόλις 25 μέρες πριν τις κάλπες και έχουν κάθε λόγο να διεκδικούν μια δεύτερη και με ευνοϊκότερους όρους υποψηφιότητα.
     Εντούτοις ως ενδιαφερόμενος για το ψηφοδέλτιο φέρεται ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης ενώ ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις του να πολιτευθεί ο καρδιολόγος από τη Μακρυνεία και στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά που δέχθηκε σχετικές προτάσεις. Η ονοματολογία περιλαμβάνει και τα ονόματα των Κ. Ναούμη, Κ. Σταράμου, Δ. Αρβανίτη, κ.α.
    Για τη γυναικεία εκπροσώπηση στη Συγγρού προτάθηκαν τα ονόματα της αντιδημάρχου Ξηρομέρου Ντίνας Κουμανδράκη- Σαμαρά (χωρίς όμως από κάπου να προκύπτει ότι η ίδια έχει σχετικό ενδιαφέρον) και ξανά της δημοτικής συμβούλου Αγρινίου Γ. Μπόκα ου πιθανόν αυτή τη φορά κάνει το βήμα). Προτάθηκε μάλιστα και άλλη γυναίκα υποψήφια με το συνδυασμό του Δ.Σταμάτη στο δήμο Αγρινίου καθώς και γυναίκα από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.
    Τα προαναφερόμενα αποτελούν μέρος μόνο των διεργασιών που είναι σε εξέλιξη. Το σίγουρο προς το παρόν είναι πως η Ν.Δ. κινείται για τη συγκρότηση της λίστας. Εκτιμάται επίσης πως θα υπάρξει τουλάχιστον μία έκπληξη με όνομα που προς το παρόν δεν έχει διακινηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο