Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ψήφισμα θέσεων της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ)


Προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Προς τον Πρόεδρο της  Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνιο Σαμαρά
Προς την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα
Προς τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη
Προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα..


Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Τροφίμων και Αγροτικής Πολιτικής κο Κώστα Σκανδαλίδη        
Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Ανδρέα Λοβέρδο
Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Προς την Υπουργό Εθν. Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Αννα Διαμαντοπούλου
Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Προς τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας
Προς τον Περιφεριάρχη Δυτ. Ελλάδας Κο Κατσιφάρα Απόστολο
Προς τους Δημάρχους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας
Προς όλα τα Μ.Μ.Ε. της Αιτωλοακαρνανίας
Προς  όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νομού μας.

     Η Γενική Συνέλευση της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ.) που πραγματοποιήθηκε στις 06/06/11 στην Αθήνα, αφού άκουσε τους αντιπροσώπους των πέντε (5) ομοσπονδιών – μελών της – εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για την επίλυση των προβλημάτων του νομού μας:

     Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση, της χώρας μας και διαθέτει όλους τους παράγοντες για την ταχεία αναπτυξιακή πορεία του (πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές ανεξάντλητους υδάτινους πόρους, σπάνιες φυσικές ομορφιές, κρίσιμη γεωγραφική θέση, εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτών και αξιόλογη πληθυσμιακή επάρκεια).
    Δυστυχώς όμως βρίσκεται, από άποψη δεικτών οικονομικής ανάπτυξης, στις τελευταίες θέσεις των νομών της χώρας και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα όπως ανεργία, μετανάστευση, χαμηλό εισόδημα, ερημοποίηση και των μεγάλων χωριών, έλλειψη υποδομών, εγκατάλειψη της γεωργίας κ.λ.π με λίγα λόγια φτώχεια.
  
Για το λόγο αυτό αξιώνουμε:

1.Να γίνουν γρήγορα οι αναδιαρθρώσεις των καλλιεργειών με νέα προς καλλιέργεια προϊόντα με ταυτόχρονη ενημέρωση και στήριξη των αγροτών μας. Να ενισχυθεί περισσότερο η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία καθώς και η αλιεία με αντικειμενικά κριτήρια και γενναία κίνητρα.

2.Να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα στο φράγμα των Αχυρών, στο Ξηρόμερο και να κατασκευασθούν αρδευτικά έργα στον κάμπο του Ξηρομέρου αξιοποιώντας τα νερά της λίμνης Οζερός.

3.Να σταματήσουν έστω και τώρα τα αντιπεριβαλλοντικά έργα της εκτροπής του Αχελώου προς τη Θεσσαλία με ταυτόχρονη αποκατάσταση του τοπίου. Να σταματήσει ο βιασμός της φύσης που έχει ήδη καταστρεπτικές επιπτώσεις στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

4.Να ολοκληρωθούν άμεσα οι οδικές αρτηρίες της Ιονίας οδού – παραϊόνια οδού, η οδική σύνδεση Λιμένα πλατυγιαλιού με Ιονία οδό και Αστακό. Να γίνουν άμεσα, σύγχρονοι οι οδικοί άξονες Αγρινίου – Καρπενησίου και Ναυπάκτου Ιτέας – Αθηνών μέσω Αλεποχωρίου. Να κατασκευασθούν ασφαλείς επαρχιακοί δρόμοι στις επαρχίες Βάλτου – Ξηρομέρου – Τριχωνίδας – Ναυπακτίας και Μεσολογγίου.

5.Στο μεγαλύτερο ιδιωτικό λιμάνι της χώρας, στο Πλατυγιάλι Αστακού, να γίνει σεβαστό το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και όλων των φορέων του νομού για λιμάνι εμπορικό- διαμετακομιστικό – ελεύθερη ζώνη και στη ΒΙ.ΠΕ να εγκατασταθούν μονάδες χαμηλής όχλησης, χαμηλής ρύπανσης και επικινδυνότητας.

6.Να προστατευθεί το περιβάλλον και οι σπάνιοι βιότοποι στο Δέλτα Αχελώου στον Αμβρακικό και στην Τριχωνίδα. Να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες εγκαταστάσεις μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στις ακτές και να δημιουργηθεί θαλάσσιο πάρκο ιχθυοκαλλιέργειας όπου θα μετεγκατασταθούν οι ήδη υπάρχουσες. Να προστατευθεί το σπάνιο βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου.

7.Να δημιουργηθούν εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων και κέντρο ανακύκλωσης και να κλείσουν συγχρόνως οι απαράδεκτες παράνομες ανοιχτές χωματερές που υπάρχουν σήμερα.

8.Να προστατευθούν οι αλιείς του νομού μας και να δοθούν κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών καϊκιών. Να προστατευθούν τα παραδοσιακά διβάρια στις εκβολές του Αχελώου.

9.Να προωθηθεί περισσότερο στο νομό μας η εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά πάρκα – ανεμογεννήτριες.

10.Να μη καταργηθούν τα κέντρα Υγείας και  να ενισχυθούν με περισσότερες ειδικότητες γιατρών και ιατρικό εξοπλισμό. Να ιδρυθεί άμεσα Νοσοκομείο Παίδων δυναμικότητας 200 κλινών και να ενισχυθούν από ειδικότητες και τεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία Αγρινίου -  Μεσολογγίου.

11.Να αξιοποιηθούν τα αρχαία θέατρα Στράτου, Καλυδώνας, Πλευρώνας, Οινιαδών κ.α. να κατασκευασθεί το μουσείο στο Θύριο Βόνιτσας, να αξιοποιηθεί το μουσείο χαρακτικής Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

12.Να υπαχθούν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας οι Εχινάδες νήσοι που βρίσκονται πολύ κοντά στα παράλια του Αστακού και να φύγουν από την διοικητική ευθύνη του Νομού Κεφαλληνίας που είναι σήμερα και απέχουν κάποιες εκατοντάδες μίλια από την Κεφαλονιά.

13.Απαιτούμε να τελειώσει οριστικά το θέμα του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ στο Αγρίνιο. Να λειτουργήσει τώρα Αυτόνομα δίνοντας τέλος στην μακρόχρονη κοροϊδία της πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες του νομού μας.

14.Είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση των λαθρομεταναστών, από την πολιτεία, στο εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο στρατόπεδο στην περιοχή Άγριλος του Δήμου Αμφιλοχίας. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των κατοίκων, των συλλόγων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποτροπή της.

15.Ζητάμε την υλοποίηση του έργου ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑΣ το οποίο έχει βαλτώσει στην γραφειοκρατία και στο μπλέξιμο των αρμοδιοτήτων από το 2004.

    Τα ανωτέρα αιτήματα ψηφίζονται κάθε χρόνο από την συνέλευση της ΠΑΝ.ΣΥ και κοινοποιούνται στους αρμόδιους χωρίς, κάποιο από αυτά να τύχει επίλυσης ή της προσοχής της πολιτείας.
 Ελπίζουμε αλλά συγχρόνως απαιτούμε καλύτερη αντιμετώπιση

Για το Κεντρικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  
Παναγιώτης Χολής   
     Η Γενική Γραμματέας
Ευαγγελία Μπαμπάτσικου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο