Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ξεκινά το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδάσωσης. Στις 21 Μαρτίου, σηματοδοτείται μια νέα αρχή για το περιβάλλον της χώρας.


Το πρόγραμμα αναδάσωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις καμένες περιοχές του Υμηττού και της Πεντέλης ολοκληρώνεται για την ανοιξιάτικη περίοδο της αναδάσωσης και παράλληλα ξεκινάει η προετοιμασία για την οργάνωση των αναδασώσεων του φθινοπώρου.
Το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής υλοποιεί τις ακόλουθες δεντροφύτευσεις:
-στον Υμηττό, περιοχή «Προφήτης Ηλίας» του Δήμου Γλυφάδας, στις 7/3 σε συνεργασία με το Σ.Π.Α.Υ και τον Σκάϊ.
-στον Υμηττό, στην περιοχή Παπάγου – Χολαργού, στις 10/3 με την ευγενική χορηγία της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.
-στην Πεντέλη, στην περιοχή «Κοκκιναράς», στις 14/3 σε συνεργασία με το Σ.Π.Α.Π και τον Σκάϊ.
-στην Πεντέλη, στην πλαγιά δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Π. και τον Σκάϊ.
Η τέταρτη αυτή δεντροφύτευση θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για το περιβάλλον της χώρας, καθώς ουσιαστικά αποτελεί το ξεκίνημα του προγράμματος αναδάσωσης όπως είχε εξαγγείλει η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη.
Σχετικά με τη σημασία της συμμετοχής στις αναδασώσεις η Υπουργός δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό ΣΚΑΙ ότι «σε τόσο δύσκολες εποχές όπως αυτές που περνάμε ο εθελοντισμός δημιουργεί μια νέα συλλογικότητα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την προσπάθεια αναδάσωσης».
Για το πρόγραμμα δεντροφύτευσης του ΥΠΕΚΑ ο Yφυπουργός Θάνος Μωραΐτης είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου για την αναδάσωση που είχε γίνει στο ΥΠΕΚΑ στις 11/02/2010.
-Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδάσωσης που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα καθώς στο πρόγραμμα θα δεντροφυτευτούν περισσότερα από 100.000 στρέμματα στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια ενώ τα τελευταία 5 χρόνια αναδασώνονταν ετησίως κατά μέσο όρο 10.000 στρέμματα σε όλη τη χώρα.
-Στόχος μας είναι να τριπλασιαστούν τα έργα αναδασώσεων σε όλη τη χώρα.
-Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Δασών, των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των πολιτών, και των επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το μεγάλο στόχο.
-Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι τους χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο