Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Βαρεμένου στην Βουλή για ΜΕΘ νοσοκομείου Αγρινίου: Έκθετο άφησε η Μ. Γκάγκα τον υπουργό Θ. Πλεύρη


Έκθετο άφησε χθες στην Βουλή η αναπλ. Υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι για την καταγραφείσα θνητότητα 100% στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου ευθύνεται ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο......

Κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Γ. Βαρεμένου, και παρά τις επανειλημμένες πιέσεις του, η αναπλ. Υπουργός απέφυγε συστηματικά να αναφέρει το παραμικρό περί μικροβίου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο παραμένει υπόλογο για την μη δημοσίευση του Πορίσματος του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) για το θέμα τη θνητότητας. «Γιατί δεν το δίνετε στην δημοσιότητα;» ρώτησε ο βουλευτής. «Τί θέλετε να κρύψετε; Ποιές σκοπιμότητες υπηρετείτε;»

«Αποφασίσατε την σύσταση της κλινικής ΜΕΘ-Covid εν μία νυκτί, προκειμένου να παρουσιάσετε αυξημένο αριθμό κλινών ΜΕΘ. Της νύχτας όμως τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά, μόνο που εδώ δεν πρόκειται για γέλωτα, αλλά για θρήνο και οδυρμό. Είναι πασιφανές ότι υποτιμάτε την ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο θεωρείτε ως αποπαίδι», τόνισε ο βουλευτής και κατέληξε: «Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μολύνει το Δημόσιο ΕΣΥ με το μικρόβιο της ιδεοληπτικής εμμονής στα ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η μόνη λύση για την ουσιαστική ανάταξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η επερχόμενη πολιτική αλλαγή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο