Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Κώστας Λύρος: Ο Εθελοντισμός κινητήρια δύναμη συνοχής και αλληλεγγύης της κοινωνίας.


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η 10η Άσκηση Συνεργασίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Αντιμετώπιση καταστροφών – Έρευνα και Διάσωση» η οποία υλοποιήθηκε από την Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου......

Εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες ανήκουν στην πολιτική Προστασία, το τριήμερο 27, 28 και 29 Μαΐου 2022 βρέθηκαν στο Μεσολόγγι για πρώτη φορά ώστε να επιχειρήσουν σενάρια διάσωσης, που περιλάμβαναν έρευνα και διάσωση, απεγκλωβισμούς, αναζήτηση αγνοουμένων στην θάλασσα, δασοπυρόσβεση κ.α.

Στόχος ήταν να αναδειχθεί το εθελοντικό έργο που παράγεται από τις ζωντανές δυνάμεις της περιοχής μας και όλης της χώρας.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος στην έναρξη της άσκησης συνεχάρη την Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου και όλους τους εθελοντές που λειτουργούν προς όφελος των πολιτών σε θέματα, όπως η υγεία, όπου απαιτείται αλληλεγγύη, φυσικών καταστροφών κτ.λ. Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του εθελοντισμού σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ως κινητήρια δύναμη συνοχής και αλληλεγγύης της κοινωνίας.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια τέτοια δράση διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι. Από την πρώτη στιγμή, ως Δημοτική Αρχή θέσαμε τον Εθελοντισμό σε πρώτο πλάνο γιατί θεωρούμε ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Πάντα θα είμαστε αρωγοί και θα στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιες πρωτοβουλίες. Θέλω στο συγκριμένο σημείο να συγχαρώ όλους τους Εθελοντές και ιδιαίτερα την ΕΟΕΔ Μεσολογγίου που είναι πάντα σε ετοιμότητα και στην πρώτη γραμμή προσφέροντας συνεχώς ουσιαστική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη»

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο