Τρίτη 31 Μαΐου 2022

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 2/6 ΩΡΑ 7:45 – 11:45ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ......

Οι Σύλλογοι εργαζομένων ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ (πρ. Μακ. Θράκης) και ΣΥΓΤΕ (πρ. Γενικής), προκήρυξαν από κοινού, 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 2/6 στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:00 π.μ. στο κατάστημα Θέρμου, ως απάντηση στο επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος Τράπεζας Πειραιώς αλλά και το μαζικό κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική Τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις (4) φορές με χρήματα του ελληνικού λαού, έχει από ετών επιδοθεί σε μια αδιέξοδη επιχειρηματική στρατηγική που ευαγγελίζεται την ανάπτυξη αλλά επενδύει στη συρρίκνωση.

Η στρατηγική αυτή της βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου:

Δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα,

Πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Καταγγέλλουμε επιπλέον, τη νέα απόπειρα να περικοπούν θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων, οι οποίοι παρόλη την πολύχρονη πείρα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης με το πελατειακό κοινό, επιχειρείται να οδηγηθούν στην ανεργία, την ώρα που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκαταλέγεται στις πρώτες περιφέρειας της χώρας σε ποσοστό ανεργίας.

Για τους λόγους αυτούς, οι Σύλλογοί μας καλούν:

Τη Διοίκηση της Τράπεζας να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων που υποβαθμίζει την περιφέρεια και οδηγεί σε ανεργία τους συναδέλφους μας.

την Περιφερειακή και Δημοτική αρχή να αποτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη που στρέφεται κατά των πολιτών.

την τοπική κοινωνία να δώσει ηχηρό παρών συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των καταστημάτων και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΣΕΥΤΠΕ - Ε.Σ.Ε.Τ.Π - ΣΥΓΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο