Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ προς αγρότες για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022


Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2022 εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ με σχετική εγκύκλιο, στην οποία υπενθυμίζει στους δικαιούχους την καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης των δηλώσεων, που είναι η Πέμπτη 30 Ιουνίου......
Διαβάστε περισσότερα »

Οι αγρότες, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους διαδικτυακά, είτε μόνοι τους, είτε μέσω πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), στην πλατφόρμα που διατίθεται στο gov.gr. Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω του eae.opekepe.gov.gr, με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Στις εν λόγω οδηγίες, υπογραμμίζεται ότι στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεων του πρασινίσματος, κατά παρέκκλιση για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022:

Η γη υπό αγρανάπευση μπορεί να θεωρηθεί ως χωριστή καλλιέργεια ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε υτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες. 

Η γη υπό αγρανάπευση μπορεί να θεωρηθεί ως περιοχή οικολογικής εστίασης, ακόμη και αν έχει βοσκηθεί ή έχει πραγματοποιηθεί σε αυτή συγκομιδή για σκοπούς παραγωγής ή έχει καλλιεργηθεί με εαρινές καλλιέργειες. Στις εν λόγω εκτάσεις επιτρέπεται η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, για σκοπούς παραγωγής ή καλλιέργειας. 

Οι εν λόγω εκτάσεις οι οποίες δηλώνονται ως καλλιέργειες ξεχωριστής ομάδας καλλιέργειας (ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ ΠΕΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΚΟΚ 6), εξαιρούνται από τη χορήγηση συνδεδεμένων ενισχύσεων. Από την παρέκκλιση αποκλείονται όσα αγροτεμάχια είναι ενταγμένα σε μέτρα αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014-2020.



Αναλυτικά οι Οδηγίες ΟΠΕΚΕΠΕ για ΕΑΕ 2022

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την περασμένη Πέμπτη 26 Μαΐου, η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ κινείται με γρήγορους ρυθμούς στο νέο περιβάλλον του gov.gr, με τις οριστικοποιημένες αιτήσεις να υπερέβαιναν τις 56.000 και τις πρόχειρες τις 313.000 στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Αρκετά θέματα που προέκυψαν κατά τη μεταφορά της πλατφόρμας στο δημόσιο – κυβερνητικό νέφος έχουν επιλυθεί, όπως ήταν το θέμα με τους χάρτες αλλά και με την ανάγνωση δηλώσεων προηγούμενων ετών. Η εφαρμογή τρέχει χωρίς διακοπές, ολόκληρο το 24ωρο και με δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης (είσοδος - λειτουργία) σε απεριόριστο αριθμό χρηστών.

agronews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο