Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Κώστας Λύρος για «Acheloos Run»: Τέτοιες διοργανώσεις προάγουν τον αθλητισμό, προβάλλουν και δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Acheloos Run» στις Οινιάδες αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.....

Η μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση που ήταν μια συνδιοργάνωση του Acheloos Running Team με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με την ανταπόκριση και το ενδιαφέρον για τον αγώνα και τις παράλληλες εκδηλώσεις να είναι εντυπωσιακή ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε και το 1ο Gala Αχελώος όπου ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, στην ομιλία του συνεχάρη τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έθεσε από την πρώτη μέρα της θητείας της τον αθλητισμό σε πρώτο πλάνο και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε τέτοιες δράσεις, τις οποίες θα στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις.

«Αυτή η αθλητική διοργάνωση, σε συνδυασμό με την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αθλητικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο μας όπως το kite surf στο Διόνι Κατοχής κάθε καλοκαίρι, ανοίγουν το δρόμο για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής και την σταθερή εδραίωση σειράς μορφών εναλλακτικού τουρισμού» ανέφερε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου.

Επιπροσθέτως ο Κώστας Λύρος παρουσίασε τα μεγάλα έργα που σχεδίασε και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, μεταξύ αυτών, η αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού Οινιαδών και η αγροτική οδοποιία από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης , τα οποία είναι σε φάση δημοπράτησης καθώς και η ένταξη του συνόλου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, καθώς και έργα μικρότερης κλίμακας αλλά άκρως αναγκαία για την περιοχή, όπως οι επισκευές του Γυμνασίου Νεοχωρίου, η ηλεκτροδότηση των καταστημάτων του Λούρου, ασφαλτοστρώσεις Νεοχώρι και Κατοχή και άλλα που προγραμματίζονται και θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο 1ο Gala Αχελώος παρέστησαν και τοποθετήθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων,

Αθανάσιος Μαυρομμάτης, ο Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου, Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο Εκπρόσωπος ΔΑΠΠΕΠ ,Νίκος Παπαγεωργίου, o Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αγρινίου, Σπύρος Φλώρος, o Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ, Τίμος Κατσίπος και ο Σύμβουλος Στρατηγικής Οργανισμών & Επιχειρήσεων, Βασίλης Τουντόπουλος.

Την δράση χαιρέτησαν με μήνυμα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παραστούν δια ζώσης.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο