Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Οι βανδαλισμοί στους τοίχους του Αγρινίου παραμένουν για χρόνια

 Οι βανδαλισμοί στους τοίχους του Αγρινίου παραμένουν για χρόνια

Στους βανδαλισμούς στους τοίχους του Αγρινίου που παραμένουν για χρόνια, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”.........

Διαβάστε περισσότερα »

Είναι γνωστό ότι έχει παρεξηγηθεί ο κοινόχρηστος χώρος που ανήκει σε όλους, στην Ελλάδα και στο Αγρίνιο. Θεωρείται ότι η δήλωση στον τοίχο ακόμη και του ερωτικού νταλκά ενός εκάστου είναι τρόπος «έκφρασης» και άξιο σεβασμού.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι μια πόλη καθαρή, με λευκούς τοίχους και την αρχιτεκτονική τους μόνο είναι κάτι… απαράδεκτο! Το παρόν κείμενο δεν αναφέρεται στις πλατείες (π.χ. Δημάδη) ή τις επιφάνειες που φροντίζονται, βάφονται και την επόμενη μέρα οι ίδιες και οι ίδιες πολιτικές και ποδοσφαιρικές ομάδες περνούν και τις περνάνε ένα χέρι…

Η «Σ» παρατήρησε και κατέγραψε περιπτώσεις συνθημάτων σε τοίχους της πόλης που μας έμειναν πολλά χρόνια μετά την «εικαστική παρέμβαση» και  αποδεικνύουν- μέχρι αστειότητας- ότι πάνω στην ανοχή της πλειοψηφίας κάποιοι εκφράζουν το κοντό και το μακρύ τους. Ο λόγος για συνθήματα που δείχνουν τόσο ξεπερασμένα έως και αστεία μετά την πάροδο τόσου χρόνου.

Ξεκινά κανείς με συνθήματα που βρίσκονται μετά από 10 και πλέον χρόνια ίσως στο πιο ακατάλληλο μέρος, στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Αφορούν στην διοίκηση του Παναιτωλικού και τους παίκτες της ομάδας και έκαναν την εμφάνισή τους σε άλλες ταραγμένες εποχές.

Κι όμως δεν βρέθηκε κάποιος να τα σβήσει, ίσως για κάποιους είναι και διαχρονικά άλλωστε! Το ωραίο είναι ότι κάποιος από φιλότιμο έχει προσπαθήσει να σβήσει εν μέρει  το ακόμη πιο ντροπιαστικό «Κωστούλα πούλα», με αποτέλεσμα να έχει μείνει σε κάποια σημεία ένα «Κωστούλα» μόνο του!

Λίγο πιο πρόσφατα, στην πενταετία μόνο,  τα συνθήματα από τις προηγούμενες εκλογές(ενώ πλησιάζουν οι νέες) για τον δήμο Αγρινίου, κοντά στο δημαρχείο αλλά όχι μόνο εκεί, με τις εκφράσεις λατρείας για τον δήμαρχο της πόλης! Ένα «Σαγαπάμε Δη!» κι ένα «Δήμαρχε σε Αγάμε (!)» κοσμούν το κτίριο των παλιών καπναποθηκών στην πλευρά της Δαγκλή, προσθέτοντας και λίγη θυμηδία στην καθημερινότητά μας.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα μηνύματα από την πρόσφατη πανδημία, ούτε δύο χρόνων στον τοίχο, πολύ φρέσκα δηλαδή. Αντίθεση στον εμβολιασμό με «σφραγίδα» και μάλιστα όχι κάποιον τυχαίο τοίχο αλλά εκείνον του διατηρητέου κτιρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας και τώρα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Γιατί να σβηστούν αυτά άλλωστε, κάνουν και για την επόμενη πανδημία αν είναι από εκείνες που θέλουν εμβόλιο.

 

Οι βανδαλισμοί στους τοίχους του Αγρινίου παραμένουν για χρόνια

Οι βανδαλισμοί στους τοίχους του Αγρινίου παραμένουν για χρόνια

Για επίλογο ένα σύνθημα γεμάτο ερωτισμό(και γέλιο) όπως «έχεις δυο μάτια που κόβουνε γόνατα και μια αγκαλιά που αξίζουν λίγοι» κι από πάνω ένα «Ιησούς Χριστός Νικά». Πόσα χρόνια θα μείνει; Ποιος ξέρει; Εμείς πρέπει να ανεχτούμε τον συνδυασμό των νοημάτων πάντως…

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο