Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Συνάντηση Λύρου - Τριαντόπουλου


Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, με αρμοδιότητα στα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές πραγματοποίησε σήμερα, 27 Μαΐου 2022 ο Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τον Χρήστο Τριαντόπουλο στο Δημαρχείο με τη συνάντηση να έχει ως κύριο θέμα τις επιπτώσεις των πλημμυρών που έπληξαν τον Δήμο.

Ο Κώστας Λύρος ανέφερε στον Υφυπουργό ότι ο Δήμος Ιερής Πόλης επλήγη από το 2016 έως σήμερα με πρωτοφανή σφοδρότητα επτά φορές με αποτέλεσμα μια τεράστια καταστροφή σε δημόσιες, αλλά και ιδιωτικές υποδομές.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης βρέθηκε η ανάγκη για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων που θα «θωρακίσουν» την περιοχή όπως και να υπάρξει μέριμνα ώστε να παρθεί συμπληρωματική απόφαση χορήγησης επιδόματος, προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές και σε ανεξάρτητα κτίσματα (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.) καθώς επίσης έκτακτη ενίσχυση και της δευτερεύουσας κατοικίας.

Συζητήθηκε επίσης εκτενώς η επίσπευση των διαδικασιών για την γέφυρα του Ευήνου, ώστε να παύσει η ταλαιπωρία που υφίστανται κάτοικοι και επισκέπτες και να υπάρξει η απαιτούμενη μέριμνα για την αδιάλειπτη παροχή νερού προς την πόλη του Μεσολογγίου με μόνιμα έργα, που θα ενταχθούν στο συνολικό έργο το οποίο θα υλοποιηθεί.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η λύση στο πρόβλημα της γέφυρας του Ευήνου ήδη δρομολογείται, ενώ δήλωσε και αρωγός στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΜ και της οριστικής λύσης για το ΧΥΤΑ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραπάνος, Φώνη Μελαχρή και Μέμη Γούργαρη

Αμέσως μετά οι κκ. Λύρος και Τριαντόπουλος συναντήθηκαν με τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής των Οινιαδών για θέματα σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία των προηγούμενων μηνών με την παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο