Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : O ρόλος της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΣ


Φοιτητής με σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο, αιμόφυρτος στο έδαφος από 
ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!....

Για άλλη μια μέρα τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ επιτιθέμενοι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, μέχρι που πήγαιναν φοιτητές συνοδεία στα αμφιθέατρα. Το κατασταλτικό τους μένος έφτασε στον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή στο κεφάλι και πρόσωπο από δολοφονικό χτύπημα με κρότου
λάμψης, που διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο.

Καλούμε όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να πλαισιώσει τους φοιτητικούς συλλόγους στο ΑΠΘ για να αποχωρήσει η αστυνομία από το πανεπιστήμιο.
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από δημοσιεύματα ότι το όλο «σχέδιο Βιβλιοθήκη» του Βιολογικού ήταν ένα ακόμη πρόσχημα, ένας στημένος σχεδιασμός της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την πρυτανική αρχή Παπαϊωάννου για να εισβάλει η αστυνομία στο ΑΠΘ.

Οι εξαγγελίες τη κυβέρνησης για είσοδο των ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια αρχές Ιούνη θα μείνουν στα χαρτιά. Η νεολαία μαζικά και ανυποχώρητα έχει τσακίσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τους εκπροσώπους της.

Και δεν είναι μόνη. Το εργατικό κίνημα, ο κόσμος της εκπαίδευσης, όλο το δημοκρατικό κίνημα θα βρεθούμε στο πλάι τους για να υπερασπιστούμε το ελεύθερο πανεπιστήμιο. Ασπίδα γύρω από τις σχολές.

Να μην τολμήσουν να εγκαταστήσουν τους οπλισμένους δολοφόνους στους τόπους που σπουδάζουν και αγωνίζονται οι νέοι.

Το Γραφείο Τύπου 26.5.2022

1 σχόλιο:

  1. 30 χρόνια το πανεπιστήμιο ήταν υπό κατάληψη τώρα η πολιτεία ετοιμάζει το εργαστήριο να κάνουν το μάθημα τους οι φοιτητές μας κ εσεις λέτε να μην γίνει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο