Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Τελέστηκε το επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944.


Τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των πατριωτών που εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944......
Αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας, στην Πλατεία 120, τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης επιμνημόσυνη δέηση.
Ο εκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας : «Το Αγρίνιο, μια μικρή πόλη είχε τη δική της συμμετοχή στο αίμα που έπρεπε να πληρώσει η Ελλάδα και να δικαιώσει αυτό που όλοι έλεγαν ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Το παράδειγμα των αγωνιστών της ανεξαρτησίας είναι μια διαρκής έμπνευση αρκεί να το διδασκόμαστε και να το γνωρίζουμε».

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιούλη Μαρούση απήγγειλε τα ποιήματα «Θυσία» του Σ.Κυλάφη και ‘Εκτέλεση» του Τάκη Αντωνίου.

Αμέσως μετά ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Λ.Δημητρογιάννη, τον πρ. του ΔΣ Ν. Καζαντζή, τον πρώην Βουλευτή Ι. Βαινα, τον πρώην Δήμαρχο Π. Μοσχολιό, τον αντιδήμαρχο Πρέβεζας Γ.Σαργιανόγλου, τον πρ. του μαρτυρικού χωριού Κρυοπηγή Ι.Τσούτση, εκπρ. της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Κορδολαίμη και ελάσσονος αντιπολίτευσης Σταύρο Καμμένο, την πρόεδρο της Κοινότητας Αγρινίου Φ. Βλάχου, τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Γ.Καραμητσόπουλο, εκπρ. της παράταξης Ανυπότακτο Αγρίνιο Κ.Κατσιγιάννη, εκπρ. της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, πρ. του ΤΕΕ Λ.Μπλέτσα, η αντιπρόεδρος της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας .κ.Μαιρη Τσιχριτζή, η Στάμου – Μασαλή Αλίκη, πρ. παραρτήματος της Ε.Α.Α.Σ Αιτ/νίας, , πρ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δημήτρη Τσούνη, την Αντιπρόεδρο του ΠΕΡ. ΤΜ. ΕΕΣ Τσιρωνη Δήμητρα, τον αν. Δντη Ακαρνανιας Κ. Σπυρόπουλος, τον Διοικητη ΠΥ Αγρινίου Ευστράτιο Πετράκη και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρίνιου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο