Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΑΕΚ - ΑΜ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΥ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΛΜΕ


Α
.Ε.Κ. / Α.Μ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Κόντρα στο Ρεύμα»

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Τσιγγάνους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δα Τσιγγάνος!
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Κομμουνιστές, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δα… Κομμουνιστής!

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δα Εβραίος!

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Συνδικαλιστές, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν δα Συνδικαλιστής!

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα. Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Martin-Niemöller-Stiftung

Ø Μείζον Θέμα Δημοκρατίας με την τιμωρητική και εξοντωτική Απόφαση της Κεραμέως να θέσει σε «Δυνητική Αργία» τον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο, επειδή «φέρεται να απουσίαζε».......


Ø Καταργεί την Ομόφωνη απόφαση (5-0) του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας, που εισηγήθηκε να μην τεθεί σε αργία.

Ø Αδιαφορεί για την Δικαστική Απόφαση – Διαταγή η οποία αναστέλλει την Απόφασης της ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για περικοπή μισθών για το ίδιο θέμα.

Ø Επαναφέρει έμμεσα την «αυτοδίκαιη θέση σε αργία» Ν. 4057/2012 (Μανιτάκη-Μητσοτάκη), που είχε καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας.

Η Κεραμέως «Αποφασίζει» και «Διατάζει» με συνοπτικές διαδικασίες να τεθεί σε Δυνητική Αργία ο Κώστας Κορδάτος υπεύθυνος τομέα του ΕΚ Αγρινίου επειδή «φέρεται να απουσίαζε» την περίοδο της τηλ«εκπαίδευσης».

Πήρε απόφαση που είναι αντίθετη με την Ομόφωνη Εισήγηση - Απόφαση (5-0) του Α' Πειθαρχικού Συμβουλίου ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας (πράξη 1η/7-1-2022). Αν και όφειλε, δεοντολογικά, ηθικά και ουσιαστικά προς το δημόσιο συμφέρον, να σεβαστεί την παραπάνω Απόφαση, ουσιαστικά ακυρώνει τα μέλη τού Πειθαρχικού Συμβουλίου που η ίδια διόρισε (Πρωτοδίκης Πατρών, Ατιπρόεδρος ΝΣΚ, Δ/ντής ΔΔΕ, Εκπαιδευτικοί Δ/ντές σχολείων) και τον θεσμικό τους ρόλο. Καταργεί στην πράξη το ίδιο το Θεσμικό Όργανο.

Αδιαφορεί για την 300/2022 Προσωρινή Διαταγή Δικαστηρίου Αναστολής Εκτέλεσης της 116/22-12-2021 Πράξης του ΔΔΕ Αιτωλ/νίας για την περικοπή μισθών το επίμαχο διάστημα, όπου «φέρεται να απουσίαζε». Έρχεται έτσι σε πλήρη σύγκρουση με το Γνωμοδοτικό έγγραφο 4758/11-1997/14-9-2012 του ΝΣτΚ. του γραφείου Πατρών.

Στόχος πλέον είναι ο ίδιος, ο μάχιμος Εκπαιδευτικός, που καθημερινά στο σχολείο, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, όταν απουσιάζουν οι πάντες. Γνωστή η μέθοδος της οικονομικής του εξαθλίωσης. Από το ένα δικαστήριο, στο άλλο, για το επόμενο. Να μην αντέξει, “Διότι δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”. Να σταματήσει να παλεύει για το Δημόσιο Σχολείο.

Στόχος είναι ο κάθε ένας Εκπαιδευτικός που αγωνίζεται για τη Δημόσια Παιδεία και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα. Όταν το 40% των συναδέλφων σε λίγο θα είναι άνεργοι και για να δουλέψουν ξανά ίσως κληθούν να δώσουν «πανελλαδικές».

Στόχος είναι η Δημόσια Παιδεία και το Εκπαιδευτικό Κίνημα. Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια μιας σειράς κυβερνητικών νομοθετημάτων (κατάργηση των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και διορισμένοι αιρετοί, του δικαιώματος στην απεργία, αξιολόγηση κα) που σήμερα έχουν στόχο τη συνδικαλιστική ελευθερία και αύριο το δικαίωμα στην εργασία και την προάσπισή του.

Με την επιλογή της χρονικής στιγμής της επίθεσης, επενδύουν στον εκφοβισμό και στην αποχή των συναδέλφων από την ΕΛΜΕ. Η Κεραμέως και η κυβέρνηση επιδιώκουν τη χειραγώγηση και τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, εκεί όπου θα ανατραπούν οι συσχετισμοί της αδράνειας και του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Εκεί όπου θα φωνάξουν για τα δίκαια του κλάδου, ενάντια τον κυβερνητικό και διοικητικό αυταρχισμό, για την φτώχεια και την διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Εκεί όπου οι συσχετισμοί στο σωματείο χρειάζεται να έχουν αγωνιστικό πρόσημο και συσπείρωση. κόντρα στην αποκοινωνικοποίηση, τον κυβερνητισμό και την κομματική καταγραφή.

Οι συνάδελφοι Εκπαιδευτικοί με την συμμετοχή τους στις εκλογές αντιπροσώπων για ΟΛΜΕ την Πέμπτη, έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν και να αντιπαρατεθούν και στην άδικη δίωξη με τη ψήφο τους.

Πρέπει να στείλουν μήνυμα σε όλους αυτούς που μας έχουν φέρει ως κλάδο σε αυτή την δεινή θέση και σε όλους εκείνους που δειλιάζουν να αντιπαρατεθούν για τις αξίες και αρχές του συνδικαλισμού αλλά και για τα αυτονόητα που καθημερινά μας «πνίγουν» στα σχολεία.



Καλούμε τις δύο ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να υψώσουν «ασπίδα» αλληλεγγύης στον διωκόμενο (για μια ακόμη φορά) Εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτο

και να προκαλέσουν ανάλογη στήριξη από την ΟΛΜΕ.

Άμεσα να βγει ανακοίνωση υποστήριξης

και να σταλεί έτσι ηχηρό μήνυμα ότι η εποχή του “Αποφασίζομεν και Διτάσσομεν” έχει παρέλθει.



Για σένα που νομίζεις ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ.

Ότι επειδή, ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο και να σε διώξουν, γιατί δεν έχεις λεφτά

Ότι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαΐ, δε θα στο πάρουν

Ότι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις

Ότι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει

Ότι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου.

Μάιος 2022

Από την ΑΕΚ - ΑΜ



1 σχόλιο:

  1. Τα φράγκα τα εισπράττει ς κάθε μήνα... το μεροκάματο τό βγάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο