Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Πάλαιρος και Πογωνιά: «Πάτησαν γκάζι» στις κρατήσεις


Πάλαιρος και Πογωνιά: «Πάτησαν γκάζι» στις κρατήσεις όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με δημοσίευμά της η πληρότητα είναι της τάξεως του 70% στα ξενοδοχεία και οι ενδείξεις για φέτος είναι για 10% αύξηση σε σχέση με το 2019! Αρωγός ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας στην ανοικοδόμηση της περιοχής και στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη
Αναλυτικά το δημοσίευμα:.....

Η ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή της Παλάιρου και της Πογωνιάς έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και ήδη από τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, όπου και ξεκίνησε η τουριστική σεζόν για την περιοχή, καταγράφει «επιδόσεις» ρεκόρ, καθώς ήδη τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα που αγγίζει το70%.

Μέχρι στιγμής οι εκτιμήσεις για τις κρατήσεις για την τουριστική σεζόν, η οποία είναι ακόμη στην αρχή της και τελειώνει τον Οκτώβριο, είναι ότι θα είναι κατά 10% πάνω από το 2019!

Οι τουρίστες στην Πάλαιρο και την Πογωνιά κατά κύριο λόγο είναι Βρετανοί, αλλά πλέον η «βεντάλια» έχει ανοίξει πολύ και έχουν αναπτύξει δυναμική στην περιοχή τουρίστες από διάφορες χώρες μέχρι και από το Ισραήλ. Εντυπωσιακό βέβαια είναι και το γεγονός ότι Ολλανδοί έχουν ξεκινήσει να επενδύουν στην περιοχή σε βίλες, ένδειξη πως η περιοχή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας εξελίσσεται ακόμη δυναμικότερα από ότι ανέμενε και ο πλέον αισιόδοξος!

Οι αριθμοί και τα στοιχεία που παρουσιάζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Κώστας Τσακάλης, που μίλησε στη «Σ», είναι εντυπωσιακοί.

Ο Κώστας Τσακάλης

Συγκεκριμένα, σύμφωνε με τον κ. Τσακάλη: «η πρόβλεψη που υπάρχει από τους επαγγελματίες του κλάδου για τις κρατήσεις φέτος είναι ότι θα κυμανθούν 10% πάνω από το 2019. Δεν μπορούν τα πράγματα να συγκριθούν με την περσινή χρονιά, η οποία διήρκησε λίγους μήνες, αλλά μόνο με το 2019 που ήταν χρονιά χωρίς προβλήματα.

Η δουλειά στα ξενοδοχεία του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας ήδη έχει ξεκινήσει και μέχρι τώρα έχει φτάσει στο 70% η πληρότητά τους. Η τουριστική σεζόν στο Δήμο μας ξεκινάει από τον Μάιο και διαρκεί μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου. Όσο το αεροδρόμιο του Ακτίου έχει πτήσεις η πληρότητα στα ξενοδοχεία συνεχώς αυξάνεται και συνεχώς έρχονται τουρίστες από το εξωτερικό.

Έρχονται συγκεκριμένα πάρα πολλοί τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες, την Αγγλία όπου είναι και η πλειοψηφία των τουριστών στην περιοχή μας, αλλά και Ολλανδοί, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα επενδύουν στην περιοχή μας σε βίλες, αλλά έρχονται τους τελευταίους μήνες και τουρίστες από το Ισραήλ.

Το φιλέτο της περιοχή μας είναι η Πάλαιρος και η Πογωνιά, όπου σημειώνεται και η μεγαλύτερη ανοικοδόμηση. Συνέχεια γίνονται αγοροπωλησίες και ξεκινούν συνεχώς και νέα project, αλλά εξίσου καλή δυναμική έχει αποκτήσει και το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο που πηγαίνει προς Πλαγιά. Επίσης και άλλες περιοχές του Δήμου αναπτύσσονται, υπάρχει δηλαδή προγραμματισμός για να γίνουν τουριστικές επενδύσεις στην Πλαγιά, τα Παλιάμπελα, αλλά και τη Βόνιτσα, στην οποία σχεδιάζουμε τουριστικό αγκυροβόλιο.

Ως Δήμος θέλουμε να πλαισιώσουμε όλη αυτή την ανάπτυξη και έτσι προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα υποδομών. Κάνουμε επέκταση του βιολογικού στην Πάλαιρο, κατασκευάζουμε βιολογικό στην Πογωνιά, η νέα μαρίνα της Παλαιρου είναι στο τελικό στάδιο για Προεδρικό Διάταγμα, κάνουμε έργα αντιστήριξης και οδοποιίας, έχουμε κάνει μελέτη ύδρευσης και δημιουργούμε κάθε προϋπόθεση που μπορούμε, ώστε ο καθένας να κάνει ευκολότερα επένδυση στην περιοχή μας.

Οι ανάγκες είναι συνεχώς αυξανόμενες λόγω της ανοικοδόμησης και λόγω του ότι η σεζόν πλέον έχει επιμηκυνθεί. Επίσης, λόγω της επιμήκυνσης της σεζόν, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε και να βοηθήσουμε την κατάσταση για την ανάπτυξη του τόπου μας, έχουμε λ.χ. κάνει μελέτη για πεζοπορικό τουρισμό σε όλο το Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, όπου είμαστε στο στάδιο της χρηματοδότησης και ξεκινούμε μελέτη για την δημιουργία καταδυτικού πάρκου στη Βόνιτσα.

Η ανοικοδόμηση τα τελευταία πέντε χρόνια είναι σε φουλ ρυθμούς στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας και σήμερα έχουμε φτάσει να διαθέτουμε 3.000 κλίνες, ενώ πολύ σημαντικό είναι λόγω των επενδύσεων που υπάρχουν και κυρίως προγραμματίζεται να γίνουν σε πολυτελείς κατοικίες για τουρίστες, θα ανέβει το επίπεδο της ποιότητας στον τουρισμό».

Ακόμη, ο κ. Τσακάλης αναφέρθηκε και στις ζημιές που έχει υποστεί ο δρόμος από την Πογωνιά προς το Βαθυαβάλι που αποτελεί προορισμό για Αγρινιώτες, αλλά και κατοίκους και της υπόλοιπης Αιτωλοακαρνανίας, η οποία είναι το έτερο «διαμάντι» της Αιτωλοακαρνανίας και αποτελεί τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακάλης αναφερόμενος στο δρόμο Πογωνιά – Βαθυαβάλι και τις ζημιές που έχει υποστεί τόνισε: «από την κακοκαιρία και τις θεομηνίες του χειμώνα και λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους ο δρόμος υπέστη φθορές από καθιζήσεις. Περίπου 1 με 1,5 χλμ ακριβώς μετά την Πογωνιά και είναι σε κακή κατάσταση.

Κάθε χειμώνα επηρεάζεται, αλλά φέτος οι ζημιές είναι μεγαλύτερης έκτασης. Κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για την επιδιόρθωσή του. Στείλαμε αίτημα για την αποκατάστασή του, έχει εγκριθεί το αρχικό στάδιο της διαδικασίας και αναμένουμε τη χρηματοδότηση, για την οποία κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να προλάβουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές πριν το καλοκαίρι».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

1 σχόλιο:

  1. Τσακαλη τα ρουσφετάκι αυτή τη φορά δεν θα φτάσουν να το θυμάσε αγορακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο