Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ανδρουλάκης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Δεν χωρούν ανάμεσά μας σύγχρονοι γενίτσαροι που μετακόμισαν σε άλλες παρατάξεις – Όχι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

 

Τις εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκλεισε ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης με τη δευτερολογία του, όπου τόνισε πως στη νέα αρχή του Κινήματος δεν χωρούν......

Διαβάστε περισσότερα »

οι «σύγχρονοι γενίτσαροι που από το ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν σε άλλες παρατάξεις». Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης, δεν άφησε περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε «είμαστε στην απέναντι όχθη από αυτούς που μας καλούν για προοδευτικά μέτωπα και κέρδισαν την κυβέρνηση το 2015»

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη


 


 «Η δημοκρατική παράταξη ανοίγει μια νέα σελίδα νικηφόρα στον τόπο μας στην πατρίδα μας. Να ανατείλει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα μας», τόνισε εισαγωγικά, ξεκαθαρίζοντας ότι στη νέα αυτή αρχή δεν χωρούν οι «σύγχρονοι γενίτσαροι που από το ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν σε άλλες παρατάξεις».

«Καλώ αυτούς που λόγω πολύ λανθασμένων πολιτικών ή συμπεριφορών απομακρύνθηκαν από την παράταξη μας. Όλοι μαζί να χτίσουμε την εποχή να οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον», είπε και ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος (και τον Α. Κακλαμάνη να χειροκροτεί όρθιος):

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να τονίσω ότι σε αυτή την νέα εποχή δεν μπορούν να γίνουν αξιακές εκπτώσεις. Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ με μόνο στόχο την καρέκλα και μόνη πυξίδα την εξουσιομανία τους, χτυπώντας την παράταξη ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσα μας».

Την ίδια ώρα, προσέθεσε ότι ο «ήλιος είναι πάλι κοντά μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να γράψει την ιστορία μας από τους αντιπάλους μας». «Εμείς θα γράψουμε αυτή την λαμπρή ιστορία. Η μαζική συμμετοχή δείχνει ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε δεν έχει ταβάνι», σημείωσε και ευχαρίστησε τους σύνεδρους για την μεγάλη συμμετοχή».

«Δεν μου αρέσει να μιλώ για δημοσκοπήσεις όποια και είναι τα ευρήματά τους διότι δεν υπήρξε μεγαλύτερη δημοσκόπηση από τα χαμόγελα σας την πίστη σας αυτές τις τρεις ημέρες εδώ στο συνέδριο μας που καθένας από σας έδειξε το δρόμο μιας άλλης πορείας νικηφόρας. Ποιος άλλωστε περίμενε το προηγούμενο Δεκέμβρη τις ουρές των 270.000 Δημοκρατών προοδευτικό πολιτών που ήρθαν να συνυπογράψουν ένα νέο ξεκίνημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα εξαπέλυσε τα καρφιά του προς τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κινούμαστε ευκαιριακά και οπορτουνιστικά. Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολεμάμε οποίων τα καταπατά σε όποιο μέρος του κόσμου βρίσκεται χωρίς τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας Δημοκρατίας. Γι' αυτό άλλωστε πιστεύουμε στην στήριξη και την εμβάθυνση των πολυμερών θεσμών».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης, δεν άφησε περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε «είμαστε στην απέναντι όχθη από αυτούς που μας καλούν για προοδευτικά μέτωπα και κέρδισαν την κυβέρνηση το 2015». «Τότε έλεγαν ότι πήραν την κυβέρνηση και όχι την εξουσία δείχνοντας ποια είναι η θέση τους η αξιακή για το σεβασμό στο κράτος και στην διάκριση των εξουσιών», επισήμανε. «Όχι» είπε και σε οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ: «Είμαστε στην απέναντι όχθη απ' αυτούς που μας καλούν για μέτωπα λογικής και στηρίζουν την κομματική τους ηγεμονία στο ρουσφέτι, στο πελατειακό κράτος και σήμερα είναι πρωταθλητές των απευθείας αναθέσεων». « Και οι δύο είναι στην ίδια όψη του νομίσματος γιατί και ο λαϊκισμός που εκφράζουν και ο ελιτισμός είναι ίδιες όψεις στο νόμισμα της περιφρόνησης των πραγματικών προβλημάτων του λαού», συμπλήρωσε.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19:00 με τις ανακοινώσεις για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες.

Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.α

Μια ακόμη σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε χθες αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος κι έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής.

ethnos.

13 σχόλια:

  1. Το ΠΑΣΟΚ δέν ήταν που συγκυβέρνησε το 2012
    με την Νέα Δημοκρατία
    άλλα λέτε τώρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απόψε πανηγυριζουν στο ΣΥΡΙΖΑ με την εμμέσως πλήν σαφώς δεξιά στροφή.να δεις
    τα παιδιά (του δεξιού) Κινήματος Αλλαγής. >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ολιγάρχες που επέλεξαν και επέβαλαν στη Ν.Δ τον Κυρ. Μητσοτάκη, μετά την αποτυχία τους να επιβάλουν στο ΚΙΝΑΛ τον Λοβέρτο, επέλεξαν και επέβαλαν στο δεύτερο γύρο Ανδρουλάκη για μετεκλογικό συμπλήρωμα του Μητσοτάκη. Ο ρόλος - αποστολή του Ανδρουλάκη είναι είναι προσυμφωνημένος και φανερός.Γ' αυτό τον στηρίζουν στη δια πασών, ξεχνώντας τις μέχρι τότε ελεεινολογίες τους κατά του ιστορικό ΠαΣοΚ και του μεγάλου ιδρυτού του. Το αν το σχέδιο αυτό θα τους βγει, εξαρτάται, κυρίως από τον ίδιο το δημοκρατικό λαό, τον οποίο κατά το μεγάλο μέρος του εκφράζει με καθαρές θέσεις και πολιτικές ο Αλέξης Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνχαρητήρια . κι εγώ τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου ψήφιζα
      και τώρα είμαι με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα
      τον προοδευτικό άνθρωπο και πολιτικό.

      Διαγραφή
  4. Ούτε ΝΔ του Μητσοτάκη ούτε το νέο Σύριζα του Τσίπρα. Τότε είτε θέλει ο ίδιος την Πρωθυπουργία υποστηρίζει λύση τεχνοκράτη. Και στις δύο περιπτώσεις τη βάψαμε. Όμως άλλη είναι η αλήθεια. Καθαρά σρώνει το δρόμο για Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟΤΕ ΤΟ 12 ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε2:31 που τον είδες το προοδευτικό Τσίπρα στα. Κότερα του κάθε επειχηρηματια να κόβει βόλτες και να απολαμβάνει τη χλιδάτη ζωή αυτή είναι η προοδευτικότητα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε 11.08, Τέσσερα χρόνια Πρωθυπουργός, φιλοξενήθηκε και μόνη φορά για ένα τριήμερο με την οικογένειά του σε ένα 15μετρο σκάφος συνεργάτιδάς του, και αυτό το λες "χλιδάτη ζωή" !! Αναμασάς Μητσοτακικές φαιδρότητες. Που πλέον κανένας σοβαρός και σκεπτόμενος δεν συμμερίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είς τον 11.08 Επι ΣΥΡΙΖΑ λύθηκε το θέμα στα βόρεια
    και όλο βάρος τώρα πέφτει προς ανατολάς.
    Μάθε να κάνεις σοβαρή αντιπολίτευση στο Αλέξη Τσίπρα.
    Και οι του ΚΙΝΑΛ και της Ν.Δ. σε αυτό το θέμα ευθυγραμμίστηκαν εκ των υστέρων με την σωστή πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12:18 ερχοντε οι εκλογές και θα δεις ποιος θα τις πάρει στο Τσίπρα δεν βάζει εμπιστοσύνη καμία. Κανένας λογικά σκεπτόμενος ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 8:35 εσυ αγοριμου ξέρεις τι γράφεις τώρα ότι αν έρθει ο τσιπρας πάλι θα ξεπουλήσει τα πάντα Μητσοτάκης μέχρι τελευταίας ρανίδος θα ψηφίσει το 40 /·

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μήν ακούς την φτηνή προπαγάνδα.
      όλο το βάρος τώρα πέφτει προς ανατολάς.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο