Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Αιτωλοακαρνανία: Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2022: Μικρές μειώσεις για λίγους


Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2022: Μικρές μειώσεις για λίγους σύμφωνα με την εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως στην Αιτωλοακαρνανία μικρό είναι το ποσοστό των ιδιοκτητών που μειωμένο το φόρο

Αναλυτικά το δημοσίευμα:.....

Ξεκίνησαν να αναρτώνται στην ψηφιακή πύλη myAADE τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, οι φορολογούμενοι – ιδιόκτητες μπορούν να ενημερώνονται για τον φόρο που αναλογεί στο ακίνητό τους.

Ωστόσο οι φορολογούμενοι ίσως δεν έχουν καταφέρει να λάβουν ακόμη τα εκκαθαριστικά τους, καθώς την Τετάρτη που αναρτήθηκαν, αλλά και την επομένη, παρατηρήθηκε δυσκολία και καθυστέρηση στο να «κατέβουν» από την πλατφόρμα του Υπουργείου.

Βέβαια, μέχρι και σήμερα όλοι θα μπορούν να έχουν τα εκκαθαριστικά στα χέρια τους, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Αγρινίου και Περιχώρων Τάσος Προβίδας. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα θα υπάρχει ένα περιθώριο περίπου 17 με 18 ημέρες για να καταβάλλουν την πρώτη δόση.

Φέτος όμως θετικό στοιχείο, όπως τονίζει ο κ. Προβίδας, είναι πως οι δόσεις αυξήθηκαν στις 10, με αποτέλεσμα οι δόσεις και πόσο μάλλον η πρώτη να είναι «χαμηλότερη» σε σχέση με άλλα χρόνια, ανάλογα φυσικά με το τι έχει ο εκάστοτε φορολογούμενος να πληρώσει.

Η διάθεση που υπάρχει σύμφωνα με τον κ. Προβίδα είναι να πληρωθεί η πρώτη δόση κανονικά από την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων, καθώς τη περίοδο αυτή οι φορολογούμενοι δεν έχουν άλλες φορολογικές υποχρεώσεις, εν αντιθέσει με τον Ιούλιο και έπειτα που θα υπάρχει και ο φόρος. Τότε είναι «στοίχημα» για το πώς θα ανταποκριθεί ο εκάστοτε φορολογούμενος ανάλογα με τις δυνατότητές του και τις υποχρεώσεις του.

Σχετικά με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών και την εικόνα που υπάρχει πλέον για την Αιτωλοακαρνανίας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Αγρινίου και Περιχώρων αναδεικνύει όλες τις περιπτώσεις που παρουσιάζονται στο νομό δίνοντας παράλληλα και παραδείγματα.

Ο Τάσος Προβίδας

Συγκεκριμένα ο κ. Προβίδας μιλώντας στη «Σ» αναφέρει: «το μεγάλο ποσοστό των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ δεν έχουν μεγάλες διαφορές με τις περσινές ως προς το ύψος του φόρου. Υπάρχει γενναία μείωση στα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, η οποία όμως θα πρέπει να είναι πάνω των 500.000 ευρώ. Για τις περιπτώσεις αυτές πέρυσι υπολογίζονταν συμπληρωματικός φόρος, κάτι που δεν ισχύει φέτος.

Για παράδειγμα στο Αγρίνιο ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας 550.000 ευρώ πλήρωσε πέρυσι φόρο περίπου 2.500 ευρώ, φέτος για τον ίδιο φορολογούμενο άλλαξε μόνο το ότι αυξήθηκε η αξία της περιουσίας, ενώ ο συνολικός φόρος είναι 1.983 ευρώ.

Συνεπώς, η μείωση είναι περίπου της τάξεως του 20% με 25% σ’ αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες είναι λιγοστές στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά είναι και οι μεγάλοι κερδισμένοι αυτοί που εντάσσονται στην κατηγορία αυτή από τις αλλαγές του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ.

Οι μεγάλοι χαμένοι φέτος είναι τα φυσικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας κάτω των 500.000 ευρώ, αλλά όχι και κάτω από 400.000 ευρώ. Αυτοί δεν είχαν πέρυσι συμπληρωματικό φόρο. Φέτος όμως επειδή υπήρξε αύξηση του φόρου για τις περιουσίες αυτού του βεληνεκούς επιβαρύνονται με μεγαλύτερο φόρο, της τάξεως του 18% με 20%.

Για παράδειγμα φορολογούμενος με συνολική αξία περιουσίας 300.000 ευρώ φέτος λόγω της αύξησης των συντελεστών η αξία πήγε στις 450.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο φόρος του από τα 400 ευρώ που ήταν πέρυσι να πάει φέτος στα 550. Στην Αιτωλοακαρνανία οι φορολογούμενοι – ιδιοκτήτες που εντάσσονται στην κατηγορία αυτή είναι περίπου το 5%.

Για το μεγαλύτερο ποσοστό των Αιτωλοακαρνάνων φορολογούμενων, που κατέχει δηλαδή ένα ή δύο ακίνητα (το σπίτι του δηλαδή και ένα μαγαζί ή μια εξοχική κατοικία) ο ΕΝΦΙΑ είναι στα ίδια περίπου επίπεδα, με ελάχιστος αυξομειώσεις ανάλογα σε ποια περιοχή βρίσκονται οι ιδιοκτησίες του αυτές.

Οι αντικειμενικές αξίες στο Αγρίνιο και όπου αλλού στην Αιτωλοακαρνανία εφαρμόζονταν το σύστημα των αντικειμενικών αξιών δεν έχουν αυξηθεί πολύ, άρα δεν υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση, απεναντίας, λόγω της μείωσης των συντελεστών φορολόγησης υπάρχουν και μικρές μειώσεις λ.χ. στα 200 ευρώ η μείωση είναι 10 ευρώ.

Επίσης, φέτος δεν άλλαξε κάτι στα νομικά πρόσωπα που διαθέτουν ακίνητη περιουσία. Παρέμεινε στα ίδια επίπεδα ο συμπληρωματικός φόρος και έτσι όλες οι περιπτώσεις που εντάσσονται στην κατηγορία αυτή θα κληθούν να πληρώσουν το ίδιο φόρο που πλήρωσαν και πέρυσι.

Ακόμη, υπάρχουν στο νομό και οι φορολογούμενοι με μικρή ακίνητη περιουσία, που δεν ξεπερνά δηλαδή τις 40.000 ευρώ με 50.000 ευρώ, οι οποίοι όμως είναι σε περιοχές που δεν ήταν ενταγμένες στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού και εντάχθηκαν φέτος για πρώτη φορά.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ο φόρος είναι σταθερός λόγω της μεγάλης μείωσής του, αλλά παράλληλα αυξήθηκε κατά πολύ η αντικειμενική τους αξία. Αυτό σε γενικό πλαίσιο αφορά φορολογούμενους που έχουν σε ένα χωριό μια μονοκατοικία των 100 τ.μ. 30 με 50 ετών με μια αποθήκη κλπ.

Για παράδειγμα μονοκατοικία 110 τ.μ. πάνω των 40 ετών είχε αξία το 2021 περίπου 30.000 ευρώ μαζί με το οικόπεδο και το 2022 η αξία είναι 60.000 ευρώ. Η αύξηση αυτή όμως φέτος δεν επιφέρει αύξηση στον ΕΝΦΙΑ. Πέρσι ο φόρος ήταν 172 ευρώ, όπως και δηλαδή θα είναι και φέτος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι αυξήθηκαν κατά πολύ, φτάνουν έως και το 100%, οι αξίες των ακινήτων, όπως υπολογίζονται από την εφορία, κάτι που θα επιφέρει μεταβολές στο φόρο μεταβίβασης των ακινήτων, όταν αυτά θα πρέπει να μεταβιβαστούν ή στην περίπτωση που ο ΕΝΦΙΑ στο μέλλον αλλάξει το ποσοστό φορολόγησης.

Φέτος επίσης οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για κάτι ακόμη. Στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των στοιχείων των φορολογουμένων, διαδικασία που το Υπουργείο Οικονομικών την έχει «συνδέσει» με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ο κάθε φορολογούμενος υποχρεούται πλέον να διαθέτει προσωπικό e-mail, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από το υπουργείο για την επίσημη επικοινωνία του με τον φορολογούμενο.

Αυτό είναι υποχρεωτικό να γίνει φέτος πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, όμως έχει ήδη δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα σε αρκετούς συμπολίτες μας που είτε δεν ξέρουν το e-mail τους όταν επισκέπτονται το λογιστή, είτε (κυρίως) δεν διαθέτουν καθόλου e-mail.

Υπάρχει βέβαια από το Υπουργείο η δυνατότητα βοηθού, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί από το Υπουργείο την περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί το e-mail κάποιου συγγενή του φορολογούμενου ή του λογιστή του, αλλά λ.χ, στην περίπτωση του λογιστή ο φορολογούμενος μπορεί να αλλάξει λογιστή με ό,τι αυτό συνεπάγεται και γι’ αυτό συνιστάται ο φορολογούμενος να έχει το προσωπικό του e-mail, ώστε να έχει άμεσα επαφή με το Υπουργείο και να διαβάζει πρώτος τις ενημερώσεις του Υπουργείου, που απευθύνονται αποκλειστικά σ αυτόν.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

11 σχόλια:

  1. Που τις είδατε τις μικρές μειώσεις για λίγους; Θα μας τρελάνετε εντελώς; Λέτε να μην γνωρίζουμε αριθμητική; Επί Τσίπρα που είχε δεσμευθεί ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ νοικοκυριό πλήρωνε το χρόνο 1700 ευρώ και επί Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που είχε δεσμευθεί ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και το έπραξε πληρώνει σήμερα 1000 ευρώ, δηλαδή 700 ευρώ λιγότερα. 36% μείωση του ΕΝΦΙΑ. Όποιος θέλει ξεστραβωνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να πληρώνεις 1700 ευρώ, ΕΝΦΙΑ, λογικά η ακίνητη περιουσία έχει αντικειμενική αξία κοντά στα 600.000 η και παραπάνω. Αυτοί είδαν μείωση και μάλιστα μεγάλη.
      Τα 700 ευρώ που σου έγινε μείωση θα τα πάρει από το ρεύμα, από τις αυξήσεις στο super market κ.λ.π

      Διαγραφή
  2. ΡΕ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΗ . 1 ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 30% ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕΙΩΣΗΣ 10% ΕΝΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΚΕΙ ΚΑΘΙΣΕ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ 5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 2014: Ο ΕΝΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ. ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΥΞΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ 750 ΕΥΡΩ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
    ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑ.
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ ΑΡΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι 600.000 ευρώ τσαμπουνας; Είσαι καλά; Που νομίζεις ότι ζούμε; Στο Μαϊάμι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ:
    Πρώτον, η πολιτεία επιστρέφει στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί, αναδρομικά από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, για τον Μάιο και τον Ιούνιο θα καλύπτεται κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 KWh. Ενώ, επιπλέον, η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες, και μάλιστα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.
    Δεύτερον, οι επιχειρήσεις παραγωγής ρεύματος θα κληθούν να καταβάλουν το δικό τους μέρισμα αλληλεγγύης στην κοινωνία, που δοκιμάζεται από την ακρίβεια. Με βάση, λοιπόν, το τελικό πόρισμα της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, που αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες, τα πρόσθετα συγκυριακά έσοδά τους θα φορολογηθούν με ένα ειδικό τέλος ύψους 90%. Πρόκειται, άλλωστε, για ποσά τα οποία θα διατεθούν για να ανακουφίσουν ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
    Τρίτον, ανεξάρτητα από τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, η ελληνική κυβέρνηση, με δική της πρωτοβουλία, δρομολογεί από τον Ιούλιο ένα σύστημα που αποσυνδέει τις διεθνείς αυξήσεις του φυσικού αερίου από τους λογαριασμούς ρεύματος στη χώρα. Η διάρκεια αυτού του σχήματος θα έχει ορίζοντα έως και ένα χρόνο. Με απλά λόγια, και με μία διπλή κρατική παρέμβαση τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά ενέργειας, θέτουμε ένα έμμεσο πλαφόν. Και, ταυτόχρονα, σταθεροποιούμε τις τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή. Αναστέλλεται έτσι ουσιαστικά η ρήτρα αναπροσαρμογής. Και «κόβονται μαχαίρι» τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας. Η πρωτοβουλία είναι δίκαιη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη. Και, το κυριότερο, δεν δημιουργεί προβλήματα ανταγωνισμού που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν νομικά τα θετικά αποτελέσματά της για τους καταναλωτές.
    Τέλος, μετατρέπουμε την εξοικονόμηση ενέργειας σε «ασπίδα» κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης απέναντι στους εκβιασμούς όσων ποντάρουν στην άσκοπη σπατάλη της.
    Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή», που πριμοδοτεί γενναία την απόσυρση των παλιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων.
    Το φθινόπωρο, παράλληλα με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» των κατοικιών, δρομολογείται και το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις». Ένα σχέδιο που θα επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτηρίων τους.
    Η φθηνότερη ενέργεια όμως είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ. Συνεπώς, μικρές αλλαγές στις συνήθειες μας, όπως μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις των κλιματιστικών μας, θα φέρουν αμέσως και χαμηλότερους λογαριασμούς. Έτσι βοηθούμε και το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι μας.
    Η νέα δέσμη παρεμβάσεων θα απορροφήσει το 70% έως 80% της αύξησης στην τιμή της κιλοβατώρας για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες μας. Με ορίζοντα τους επόμενους 12 μήνες και με παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο το copy paste. Εγώ θα συμπληρώσω την μια και μοναδική παρέμβαση με αποτέλεσμα. Το χρηματιστήριο ενέργειας. Σε όλη την Ευρώπη είναι αγορά έκτακτης ανάγκης. Εδώ είναι η αγορά που καλύπτει το 100% των αναγκών. Έτσι έχουμε την τιμή να πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ. Βέβαια οι παραγωγοί ενέργειας έχουν τις κατάλληλες σχέσεις οπότε όλα βαίνουν καλώς.

      Και για να μην γκρινιάζει η λαικατσουρα, δίδεται ένα σκασμο επιδόματα, με αμφίβολα αποτελέσματα και τεράστιες ανισότητες. Πολιτική που μονιμοποιεί τις πάρα πολύ υψηλές τιμές και πριμοδοτεί την αισχροκέρδεια των παραγωγών.
      Επειδή το ρεύμα είναι παντού, μάθε να ζεις με ένα τεράστιο κόστος υμνώντας των Μητσοτάκη.

      Τελικά μήπως η καλύτερη κυβέρνηση είναι μαυραγορίτες;

      Υ.Γ Όλοι οι πόλεμοι στην ιστορία έχουν γίνει για τον έλεγχο των δρόμων του εμπορίου και για τους δρόμους της ενέργειας. Η Ελλάδα του Μητσοτάκη, έχει κάνει τους πολίτες και την οικονομία έρμαιο δύο τριών ανθρώπων.

      Διαγραφή
  7. Ο Μητσοτάκης έπεσε μέσα σε πολέμους, πανδημίες και ενεργειακές κρίσεις και θα βγεί σχεδόν αλώβητός έπειδή μάχεται και είναι αληθινος για το λαό και τη κοινωνία και η κοινωνία το βλέπει. Από την αρχή της ενεργειακής κρίσης δίνεται πακέτο στήριξης που αγγίζει τα 4 δισεκ. ευρώ. Ενισχύεται η κοινωνία και ειδικά οι πιο ευάλωτοι. Η ψηφιακή επανάσταση φέρνει τις συντάξεις σε ελάχιστο χρόνο όταν ηθελαν χρονια να βγουν. Η ψηφιακή Ελλάδα θριαμβεύει απο τη μετριότητα και τη ελάχιστη προσπάθεια της σοσιαλιστικής μιζέριας.
    Όταν είδαμε τον προεκλογικό σκασμό επιδομάτων και παροχών επί σύριζα ήταν ωραία. Είχαν διαλύσει από τους φόρους τη μεσαία τάξη που το τόσο μισούν και το παραδέχτηκαν όταν τους διέλυσε στις εκλογές. Το βιολί του λαϊκισμού, συνεχίζει να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες ‘με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Θα χτύπαγαν λέει.. ταμπούρλα στους δανειστείς και σίγησαν και είπαν γιες μεν σε όλα. Ευτυχώς θα φτάσουν σιγά σιγα στο 4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητσοτάκης σίγουρα θα βγει αλώβητος. Για τον λαό δεν ξέρω.
      Με ρεύμα δύο φορές πάνω, με βενζίνη 2.20 με πληθωρισμό 10%. Αν εσύ την βγάζεις, μπράβο σου.
      Επί Καραμανλή η τιμή στο βαρέλι ήταν στα 110 δολάρια, στο βενζινάδικο ήταν 1.20. Αν προσθέσεις και τα 45 λεπτά τον ΕΦΚ που μπήκε στα μνημόνια θα έπρεπε να είναι 1.60 με 1.70.

      Για τις εκκρεμείς συντάξεις που λες τις τριπλασίασε. Και τι λέει τώρα ο μάγος: Βρες ένα δικηγόρο, να σου κάνει έναν υπολογισμό, θα σου τα δώσουμε και στην επόμενη 5ετια θα ξαναυπολογιστει, και θα σου τα πάρουμε αναδρομικά!!! Μιλάμε φοβερή ιδέα!! Ψηφιακός μετασχηματισμός!

      Διαγραφή
  8. ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο