Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Kώστας Τριαντακωνσταντής: 4.500 τόνοι σκουπίδια από το Δήμο Αιγιαλείας στο ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας στη Πάλαιρο

ΔΗΜΟΣ  ΑΚΤΙΟΥ  ΒΟΝΙΤΣΑΣ 

-Διαχειριστικός και Οικονομικός Έλεγχος στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας από τη σύσταση του μέχρι σήμερα. 

Γράφει ο  Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 
Μαθηματικός
 


 
"4.500 τόνοι σκουπίδια  από το Δήμο Αιγιαλείας  στο ΧΥΤΑ- χωματερή πολυτελείας στη Πάλαιρο."
Ακολουθεί απόσπασμα της απόφασης του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ από τη διαύγεια  με ΑΔΑ 6ΜΝΝΟΞΚΚ-ΧΡΑ.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 ημέρα Δευτέρα συνεδρίασε  το ΔΣ του ΦΟΣΔΑ  ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ Κασόλας Αθανάσιος και τα μέλη ο  Δήμαρχος κ Αποστολάκης Γεώργιος, ο Δήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου κ Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος κ Γερόλυμος Σωτήριος , και ο Αντιδήμαρχος  κ Τσακάλης Κων/νος.
Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν
"Εξέταση αιτήματος Δήμου Αιγιαλείας για την αποδοχή εναπόθεσης ΑΣΑ 4.500 τόνων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου"

    Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και αφού έλαβε υπόψη την αίτηση του Δήμου Αιγιαλείας μετά από διαλογική συζήτηση έχοντας υπόψη της τις διατάξεις του άρθρου 65 του Νόμου 3852/2010 καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας
                                                                       Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
1-      Αποδέχεται το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 21058/20-8-2020 αίτημα, για μεταφορά και εναπόθεση 4.500 τόνων ΑΣΑ από το Δήμο Αιγιαλείας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου για ένα έτος.
2-       Ορίζει το κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων από το Δήμο Αιγιαλείας στο ΧΥΤ Παλαίρου σε 55,00 € με πλέον ο ΦΠΑ ανά τόνο.
3-       Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Συνδέσμου 3ης Δ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας κ Κασόλα Αθανάσιο να υπογράψει τη σχετική προγραμματική σύμβαση για αυτήν την απόφαση καθώς και για περαιτέρω ενέργειες προς υλοποίηση αυτής της απόφασης.
4-       Η έγκριση των όρων της Προγραμματικής θα ψηφισθεί με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως προβλέπεται.

 Για το θέμα αυτό το μέλος του Δ Σ Τσακάλης Κων/νος Αντιδήμαρχος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ψήφισε όχι.
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΑΒΕ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ 25/2020.
 Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται από τους παρόντες.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου                    Τα μέλη
               Κασόλας Αθανάσιος
                                                                       

 ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΣΧΟΛΙΑ.
1.       Η περιοχή μας με εντέλλεσθε ή χωρίς εντέλλεσθε   μετατρέπεται σε χωματερή της Δυτικής Ελλάδας. Βαρύτατες οι πολιτικές ευθύνες του Δημάρχου κ Αποστολάκη, της Δημοτικής του ομάδας, καθώς και του επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης  κ Κασόλα και της Δημοτικής του ομάδας.

Φώναζα, έγγραφα όταν αρχικά πήραν απόφαση για τη μεταφορά από Πύργο και Αρχαία Ολυμπία  και στη συνέχεια,    ανοίγετε τον Ασκό του Αιόλου.  Θα μετατραπεί η περιοχή σε χωματερή της Δυτικής Ελλάδας.

  Δικαιώνομαι πλήρως στη πρόβλεψη μου.  Δεν επιχαίρω. Ανησυχώ για το τόπο μας.  Αυτοί που με έλεγαν γραφικό, τρελό του χωριού και τόσες άλλες άθλιες αθλιότητες, ας κοιτάξουν το καθρέφτη τους τώρα. ΘΑ  ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ κατάλληλα. 

2.       Η διαφοροποίηση του Αντιδημάρχου κ Τσακάλη  είναι πολιτικά αξιοπρόσεκτη. Στις περίπτωση  αυτή  για να πείσει πολιτικά  οφείλει να υποβάλλει την παραίτηση σου από το ΔΣ του ΦΟΣΔΑ και φυσικά από τη θέση του Αντιδημάρχου. Αν δεν παραιτηθεί οφείλει να του ζητήσει να  παραιτηθεί  ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης.    Διαφορετικά λαϊκίζουν και οι δύο .  Και βεβαίως στη περίπτωση αυτή ισχύει η παροιμία ,  δεν χωράνε στην ίδια μασκάλη δύο καρπούζια. Υπέρ ο Δήμαρχος, κατά ο Αντιδήμαρχος.
3.       .  Έχει το πολιτικό ανάστημα ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης να ζητήσει τη παραίτηση του Αντιδημάρχου κ Τσακάλη;
O Aντιδήμαρχος κ Τσακάλης όταν διαφοροποιείται από το Δήμαρχο κ Αποστολάκη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, πως μπορεί να εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντα του;
4.       Οφείλουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση για το θέμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

11 σχόλια:

  1. Στο ΧΥΤΑ στη Λεπενού ο Δήμος Αγρινίου πληρώνει 14 ευρώ το τόνο , στο ΧΥΤΑ στη Πάλαιρο οι Δήμοι Ακτίου- Βόνιτσας και Ξηρομέρου πληρώνουν 37,50 ευρώ το τόνο. Μιλάμε για μεγάλα παντελονιάσματα. Ζαβερδιανοί ξυπνάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα εισπρατουμε 55 ευρώ για κάθε τόνο. Από αυτά 53 ευρώ τα παίρνει η ιδιωτική εταιρεία. Στο ΧΥΤΑ Στράτου η ιδιωτική εταιρεία παίρνει 22 ευρώ.
    Εμάς μας απομένει ένα διφραγκο για κάθε τόνο σκατα που μπαίνει στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.
    Για ένα διφραγκο καταστρέφετε τον τόπο; Πάντως παράπλευρα έσοδα δεν υπάρχουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Δήμαρχος των σκουπιδιών. Ο Αντιδήμαρχος των σκουπιδιών. Ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης των σκουπιδιών. Να τους χαίρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ειμαι με καμια παραταξη αλλα αξιον αποριας γιατι ζητατε την παραιτηση ενος αντιδημαρχου επειδη εχει αντιθετη αποψη σε ενα θεμα με το δημαρχο. αυτος δεν ειναι ο σκοπος των δημοτικων συμβουλων και αιρετων? επειδη δεν ειναι θετικος σε αυτη την αποφαση δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλος αντιδημαρχος ουτε οτι παει κοντρα στο δημαρχο. αν η γνωμη του ηταν η ιδια του δημαρχου θα μας λεγατε οτι ειναι κλικα. αλλα υποστηριζετε και αλλα υπονοειτε στο τελος. αποφασιστε. ελεος βρε συντακτικη ομαδα του xiromeronews μπαινουμε πρωι πρωι να διαβασουμε κανενα νεο στειλτε τον σε δικο του ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nα μας που οι κύριοι από το Δήμο Ξηρομέρου , πόσα χρωστάνε σαν Δήμος στο ΦΟΣΔΑ και από πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παπαγαλακι τοθ 5ευρου να μη διαβαζεις αν δεν σε αρεσει... ασε τα αλλα κολπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εσείς που γράφετε ότι ναναι τους έχουν διατάξει να τα πάρουν δε τα πήραν επειδη τα ήθελαν και αγαπάνε τα σκουπίδια .μισή αλήθεια = ψέματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τη Λευκαδα που έφερε ο Νικολάκης σε συννενόηση με το Γιωργοθοδωρο για πες μας εσυ που τα υπολογίζεις τι μας μένει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δάσκαλε καλησπέρα. Οι ζυγαριές του Χυτά συμπεριφέρονται παράξενα όταν ζυγιάζουν τους τόνους απορριμάτων του Δήμου μας. Ειναι δυνατόν να έχουμε λίγο πολύ τα ίδια σκουπίδια με τη Λευκάδα;
    Αν είναι χαλασμένες ποιος εισπράττει τα πανω ζυγιάσματα;
    Λέμε αν, ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν γεμίσει που θα βάλουμε τα δικά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μόνο ο Νώντας Μωραίτης παραμένει σταθερός και ακλόνητος απλο τη θέση περί περιβαλλοντικού εγκλήματος. Και ο Γεροκωστόπουλος όταν προφητικ1α είχε προβλέψει οτι η Λευκάδα θα φέρνει τα σκουπίδια χυμα. Οι υπόλοιποι είναι οι αρχιμάστορες της κωλοτούμπας. Για ένα εργοστάσιο που ακόμα δεν υπάρχει ανάδοχος να το φτιάξει. Η Ζαβέρδα αργοπεθαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο