Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Generation Europe ECO, ένα εφηβικό Summer Camp για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην Κέρκυρα. -Συμμετοχή ομάδας εφήβων από τη Βόνιτσα.

     Ο οργανισμός Euphoria* πραγματοποίησε το Summer Camp για εφήβους “Generation Europe-ECO” με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθησία, στο Wilde Rose στην Δασιά της Κέρκυρας το διάστημα 22 Ιουλίου- 2 Αυγούστου 2020.

Η ομάδα εφήβων του Generation Europe** από τη Βόνιτσα κατά την διάρκεια του summer camp παρακολούθησε ομιλίες και συμμετείχε σε εργαστήρια με φορείς της Κέρκυρας που ασχολούνται με το περιβάλλον, την ανακύκλωση και την βιώσιμη ανάπτυξη όπως ο Ερημίτης Πλούς, το Minimis, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, την Πράσινη Γωνιά Άνω Κορακιάνας σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Κατά την διάρκεια της παραμονή τους  συνδέθηκαν online καθημερινά με ομάδες νέων από την Γερμανία και την Πορτογαλία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Generation Europe καθώς και με την ομάδα του Nisyrio project από την Νίσυρο. .....
Την Παρασκευή 31/7 πραγματοποίησαν σε συνεργασία με την ομάδα του Fridays for Future Corfu  καθαρισμός της Δημοτικής παραλίας Αγ. Αικατερίνης στις Αλυκές Κέρκυρας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συνάντηση στο νέο Δημαρχείο Κέρκυρας με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Μεταλληνό όπου έγινε συζήτηση σχετικά με την συμμετοχή των νέων στα κοινά και την ιστορία του νησιού στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Η ομάδα Generation Europe Vonitsa  στα δύο χρόνια συμμετοχής της στο πρόγραμμα Generation Europe, έχει στόχο να επηρεάσει την τοπική τους κοινωνία να υιοθετήσει έναν πιο υγιή τρόπο ζωής ως προς το περιβάλλον και να κάνει πράξεις για να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα, μέσω ταξιδιών στο εξωτερικό που έχουν προηγηθεί στα πλαίσια του προγράμματος, τα μέλη της έχουν αντλήσει γνώσεις και καλές πρακτικές από άλλα ευρωπαϊκά κράτη, που τα ευαισθητοποίησαν και αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη να αναζητήσουν καλύτερες παροχές στον τόπο τους, έχοντας τη γνώση πως προστατεύοντας το περιβάλλον τους, καλυτερεύουν τόσο τις ζωές τους, όσο και αυτές των μελλοντικών γενεών.  Από τον Σεπτέμβριο του 2020 η ομάδα θα συσταθεί με νέα μέλη που θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα μέχρι τα τέλη του 2021.

* Η Euphoria (euphoriayouthlab.eu) είναι μια οργάνωση νεολαίας  με την μορφή ΚΟΙΝΣΕΠ και απευθύνεται σε νέους κυρίως από αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, ντόπιους και μετανάστες. Αποτελείται  από νέους που εργάζονται με νέους (youthworkers) χρησιμοποιώντας μεθόδους μη-τυπικής μάθησης. Ο κύριος στόχος της οργάνωσης είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν μέσα από μη τυπική εκπαίδευση και εναλλακτικές μεθόδους προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Η οργάνωση προσφέρει ευκαιρίες στους νέους μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών σχεδίων να αλληλεπιδράσουν με νέους από άλλες χώρες, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στα κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση. Στοχεύει στην κινητοποίηση των νέων και στην διαμόρφωσή τους σε ενεργούς πολίτες ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής τους.

**Το Generation Europe (generationeurope.org)  είναι ένα πρόγραμμα του οργανισμού International Association for Education and Exchange (IBB e.V.) για την προώθηση μιας ενεργής ευρωπαϊκής ταυτότητας πολίτη. Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο νεολαίας και ενθαρρύνει την διεθνή δράση. Συμμετέχουν 30 φορείς νεολαίας από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Σε κάθε συνεργασία, οι νέοι από τρεις χώρες συνεργάζονται συνεχώς κατά τη διάρκεια τριών ετών για να ενεργοποιηθούν κοινωνικοπολιτικά. Εντοπίζουν προβλήματα στους τόπους τους, συναντώνται σε διεθνές επίπεδο και συνδιοργανώνουν τοπικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο