Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Φωτισμός της οδού Αστακού Αγρινίου στο τμήμα Βασιλόπουλο-Καραϊσκάκη


Θα ήθελα να καταθέσω την άποψή για την εικόνα του φωτισμού του της οδού Αγρινίου Αστακού στο τμήμα  Βασιλόπουλο- Καραϊσκάκη (κατοικημένη περιοχή), την οποία έχω διαμορφώσει από καιρό και  η οποία γίνεται όλο και  πιο αποκαρδιωτική και επικίνδυνη  όσο περνά ο καιρός......

Στο συγκεκριμένο τμήμα  εδώ και χρόνια είχαν τοποθετηθεί λάμπες νατρίου οι οποίες φώτιζαν το δρόμο κατά τρόπο << ΄Αριστον >> ,αλλά και τα σπίτια που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου .Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων επιβατικών ,φορτηγών, βυτιοφόρων, αγροτικών μηχανημάτων και δικύκλων τα οποία αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες για διάφορους λόγους κατά τη διέλευσή τους από εκεί ανεξαρτήτως ώρας. Στο δρόμο αυτό δεν υπάρχει πεζοδρόμιο για πεζούς αλλά ούτε και αστυνόμευση για τήρηση ορίου ταχύτητας.
Εδώ και κάποιο διάστημα έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο για λόγους "οικονομίας¨, να αντικαθίσταται ό,τι λαμπτήρας καίγεται με λαμπτήρα οικονομίας.Καλή σκέψη και απόφαση συγχρόνως.Όμως θα έπρεπε να έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό ότι η εικόνα του φωτισμού στο συγκεκριμένο τμήμα έχει αλλάξει και δεν μιλάμε για φωτισμό αλλά για μια επικίνδυνη συσκότιση.
Αν τύχει να βρεθεί στο δρόμο σου κάποιος πεζός,στα τμήματα αυτά που έχουν ελαττωμένο φωτισμό, με σκούρα ενδυμασία όταν βραδιάσει, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πρόκληση δυστυχήματος.
Ο καλός φωτισμός  παρέχει και ένα αίσθημα ασφάλειας στη περιοχή μας από κάθε επίδοξο μιάς και οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών μας έχουν μειωθεί πάρα πολύ.Επίσης την περίοδο του χειμώνα που υπάρχει κακός καιρός και έντονα φαινόμενα  το αίσθημα της ανασφάλειας μεγαλώνει μιάς και δεν υπάρχει καλή ορατότητα στο δρόμο που είναι σε κατοικημένη περιοχή.
Υπάρχουν λαμπτήρες οικονομίας με πολύ καλή απόδοση αν θέλουν να κάνουν οικονομία στο δήμο μπορούν να ψάξουν να τις βρουν.
Όμως θα πρέπει οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί  να αφήσουν τους εγωισμούς και τις επάρσεις και πριν να θρηνήσουμε θύματα να επανορθώσουν  το γρηγορότερο δυνατόν.

Με εκτίμηση

Τραγόμαλος Νικόλαος
   Ιατρός


1 σχόλιο:

  1. Σωστή αναφορά.
    Δυστηχώς έχουν καταγράφει θύματα κ ατυχήματα στο παρελθόν αλλά δεν έγιναν διορθώσεις στα σημεία. Καθ όλο το μηκος του κεντρικού δρόμου που ενώνει τα χωριά υπάρχουν επικίνδυνα προβλήματα (φωτισμός κ διαρρήξεις, προειδοποιητικές σημάνσεις , ανακλαστικά , άσφαλτος.. εδώ υπαρχουν λακούβες τάφοι! Είναι θέμα κοινοτήτων δήμου περιφέρειας ναι, αλλά χρειάζεται πίεση από τον κάθε δημότη-κάτοικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο