Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΠΑΝΟΣ ΧΟΛΗΣ : Π.Ο.Α.ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!


Όταν βλέπεις το βίντεο για το Μύτικα και ένα άλλο βίντεο για τον Αστακό και γνωρίζοντας το οργανωμένο χωροταξικό που μετατρέπει την περιοχή σε απέραντο βιομηχανικό πάρκο υδατοκαλλιεργειών νιώθεις ένα σφίξιμο στο στομάχι και χάνεις τον ύπνο σου. .....

Ο νους σε ταξιδεύει αυτόματα στους προγόνους σου που δέθηκαν με την περιοχή και τη φρόντισαν, σκέφτεσαι τη γενιά σου που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με τα καταπράσινα νερά της, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που μετά την κοπιαστική μέρα στην πολύ δύσκολη εργασία τους έβρισκαν τη περιοχή ως φάρμακο για την ξεκούραση του σώματος και του πνεύματος τους. Η ενδοχώρα του νομού που τα καλοκαίρια κατέκλυζε την περιοχή και εμάς τους πιτσιρικάδες που αγωνιούσαμε πότε θα τελειώσουν οι αγροτικές δουλειές των γονιών μας  να μας πάνε στη ΒΕΛΑ, στο ΑΣΠΡΟΓΥΑΛΙ, στη ΚΑΜΠΛΑΦΚΑ, στο ΚΕΦΑΛΟ, στον ΑΓΡΙΛΙΑ, στο ΣΤΑΥΡΩΛΙΜΝΙΩΝΑ, στη ΒΥΡΙΝΑ στο ΛΥΣΙΜΟ ,στην ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ, στο ΜΥΤΙΚΑ για να κάνουμε τις διακοπές μας. Τους ψαράδες που όργωναν τη θάλασσα με τα πλούσια αλιεύματα (ποιος δεν θυμάται το «Μαρίδα από το Βελά» ή  «σαρδέλα από το Μύτικα») Σκέφτεσαι το αύριο των παιδιών μας και των επόμενων γενιών που δεν θα έχουν την ευτυχία να παραλάβουν από εμάς αυτό που εμείς παραλάβαμε από τους προγόνους μας. Και αφού σκέφτεσαι όλα αυτά και ανατριχιάζεις με το αυριανό κατάμαυρο τοπίο με απέραντα κλουβιά και πυργίσκους που θα σου μαυρίζουν την ψυχή,  που θα σου απαγορεύουν την παρουσία σου εκεί, ακόμα και το πέρασμα ενός ψαροκάικου, πώς αντιδράς; Πώς αντιδράς όταν σου στερούν το αύριο; Πώς αντιδράς όταν σου ακυρώνουν το χαρακτήρα της περιοχής σου; Πώς αντιδράς όταν σου παίρνουν το οξυγόνο σου; Πώς αντιδράς όταν σε καταδικάζουν να ζεις χωρίς θάλασσα ενώ την έχεις στα πόδια σου; Πώς αντιδράς όταν σε καταστρέφουν για να σου πουλήσουν μετά εκδούλευση; Πώς αντιδράς όταν σου στερούν να αναπτυχθείς ποικιλότροπος βασιζόμενος στα χαρακτηριστικά της περιοχής σου; Πώς αντιδράς όταν σε θέλουν κολίγο στον μοναδικό εργοδότη τον μεγαλοτσιφλικά των υδατοκαλλιεργειών; Πώς αντιδράς όταν σου δεσμεύουν 41.000 στρέμματα θαλάσσιου χώρου μέσα στη πόρτα σου και όσα χρειασθούν στη στεριά; Πώς αντιδράς όταν σου κόβουν τα φτερά και σε οδηγούν στην εξαθλίωση ατομική, συλλογική και κοινωνική; Πώς αντιδράς όταν σε θεωρούν δεδομένο και όταν δεν σε λογαριάζουν; Πώς αντιδράς όταν σε κλειστά γραφεία με άψυχους χάρτες ,συντεταγμένες, μοντέλα αναλύσεων ,στατιστικών ερευνών, βιβλιογραφία και έρευνες που ποτέ δεν έγιναν, σχεδίασαν και αποφάσισαν το χαρακτήρα και το μέλλον της περιοχής σου; Πώς αντιδράς όταν δεν σε ρώτησαν όταν έπρεπε; Όταν σου έκρυψαν το γεγονός; και πώς αντιδράς όταν μαθαίνεις ότι αυτό τον σχεδιασμό τον έκαναν οι ίδιοι οι Υδατοκαλλιεργητές για τα δικά τους συμφέροντα και πως μια συντεταγμένη πολιτεία υπέκυψε στα κελεύσματα τους; ... ΠΩΩΩΩΩΣ;
Αν νομίζουμε ότι η Π.Ο.Α.Υ είναι θέμα δυο, τριών, τεσσάρων, πολιτών και τριών ή και περισσοτέρων δημ. συμβούλων και ενός Δημάρχου τότε δεν έχουμε καταλάβει τίποτα για τον Αρμαγεδδών που έρχεται!!!
Σαν να μας χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να πεταχτούμε από τις καρέκλες μας και να ξεχυθούμε στους δρόμους να ομονοήσουμε, να συνεργαστούμε άπαντες και από το στόμα μας να πεταχτεί ένα βροντερό ΟΧΙ που θα φτάσει μέχρι το ΜΑΞΙΜΟΥ.
Σε αυτό τον αγώνα, αν ξεκινήσει, θα κριθούμε όλοι…!!!
Η Δημοτική αρχή, με την σχεδόν ομόφωνη απόφαση της, ενάντια στο χωροταξικό των υδατοκαλλιεργητών έκανε την αρχή και είπε ΟΧΙ.
Χρειάζεται η συνέχεια από όλους μας. Τώρα το θέμα το γνωρίζουμε άπαντες, άρα κάνεις μας δεν έχει δικαιολογία ότι δεν ήξερε, δεν γνώριζε, δεν άκουσε.
ΓΙΑΤΙ  ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ  ΝΑ ΝOΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ.
Η ατομική και συλλογική ευθύνη προ των πυλών.





13 σχόλια:

  1. Βάλτε τα ηχιτικα να δούμε τι είπαν στο δημοτικό συμβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε πανο
    Η αδυναμία των δημοτικών αρχών τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε υποβάθμιση της περιοχή και αν δεν ήταν οι ιχθυοκαλλιέργειες να δώσουν ζωή σε αυτόν τον τόπο ολόκληρος ο Δήμος ξηρομερου θα ήταν έρημη γη. Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι οι ιχθυοκαλλιέργιες συντηρούν αλλά και αναβαθμίζουν το τόπο σου τοσο καλύτερο θα είναι για σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παραλίες ΜΑΣ είναι εφάμιλλες με Κεφαλονιά Ιθάκη κ Λευκάδας ,( ίδια μορφολογία εδάφους) κ οι κάτοικοι δεν έχουν πού ναΙνα πάνε για μπάνιο λόγω ιχθυοκαλλιέργειων , μία χαρά τα γράφεις Παναγιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτα ενημερωθειτε για τις επιπτωσεις των ιχθυοκαλλιεργειων στο υδατινο περιβαλλον, πρωτα αυτο, και επειτα βρειτε εσεις και η δημοτικη αρχη δουλεια στους 400 εργαζομενους που στηριζουν τις οικογενειες τους απο το Νηρεα. Λες και ο τουρισμος στον αστακο ειναι απο τις παραλιες και τα κομφορ που προσφερει η περιοχη. Αν δεν αλλαξετε νοοτροπια και μυαλο οχι τουρισμο δεν θα δειτε, αλλα με τα κυαλια θα βλεπετε ο ενας τον αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω με το φιλο πανο, ας σκεφτουν οι συμπολιτες μας που εργαζονται σε αυτες οτι ισως να υπηρχαν ξενοδοχεια στην περιοχη που θα εδιναν τον ιδιο μισθο αλλα και πολυ καλυτερες συνθηκες εργασιας, αν δεν υποδουλωναν ακτες, βυθο και στερια οι υχθιοκαλλιεργειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για τον 10:43
    καταλαβατε πατριωτες κανανε πλιατσικο στην θαλασσα και στις παραλιες μας δουλευουν κιολας
    οι κυριοι που ειναι τοσο επιτυχημενοι επιχειρηματιες και δαιμονια μυαλα που ειχαν 600 εκατομμυρια ευρω κοκκινα δανεια στις τραπεζες που ανακεφαλαιοποιηθηκαν απο εμας
    επιχειρηματιες για πουλι τζερ η αεριτζηδες;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9.01 ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΚΑΔΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΩΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΟΔΥΝΗΣ ΣΕ ΦΟΥΡΤΟΥΝΙΑΣΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον 12:40
    Φιλε μου η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια και εσυ επειδη εισαι ημιμαθεις γινεσαι και γελοιος. Προφανως και δεν γνωριζεις το νομικο πλαισιο για τις ιχθυοκαλλιεργειες. Ενημερωσου πρωτα και μετα μιλα για πλιατσικο σε παραλιες και θαλασσες. Γελαει ο κοσμος. Και ενημερωσου ποσο κοσμο στηριζει ο Νηρεας, ποσες οικογενειες και ποσα νεα παιδια. Γιατι αν χασω την δουλεια μου θα ερθω να με αναλαβεις εσυ για να ζησω την οικογενεια μου και το παιδι μου που σπουδαζει. Οι μαγαζατορες ομως που παιρνουν προσωπικο απο αλλες περιοχες δεν ειδα να σας πειραξαν, ακομα και η δημοτικη αρχη απο αλλου επελεξε κοσμο. Μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας τωρα, κριμα ειναι. Ποιος στηριζει τον αστακο λοιπον? Ο Νηρεας η οι ντοπιοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΤΟΝ 12.40
    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΕΙ Ο ΝΗΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΗΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΟΥ ΣΟΥ. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΣ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΛΑΔΟ. ΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ, ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΗΡΕΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι μαζί να σταματήσει η ασυδοσία και η τρομοκρατία των ιχθυοκαλλιεργειών, φτάνει πια στη δήθεν ανάπτυξη με τους μισθούς πείνας που μας κοροϊδεύουν.
    Ο Αστακός ήταν πολλή καλύτερος πριν απο την παρουσία σας και θα ήταν ακόμα καλύτερος αν δεν εμφανίζονταν ποτέ οι ιχθυοκαλλιέργειες.
    Όλοι γύρω μας αναπτύσσονται και εμείς περιμένουμε τα δωράκια του Νηρέα κάθε καρναβάλι σαν ζητιάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 5.59 ΑΠΟΛΥΤΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολοι εσεις λοιπον συντοπιτες μου που αγαπατε τον Αστακο μας, ποιος νομιζετε οτι μπορει να απασχολησει στον αατακο 300 εργαζομενους? Οσοι ειναι δηλαδη στο Νηρεα. Για ριξτε τις ιδεες σας στο τραπεζι. Αλλα ναι, θα ερθουν επενδυτες και θα χτισουν ξενοδοχεια για να καθαριζουν τα δωματια και να κλαδευουν τους θαμνους οι αστακιωτες..και οσοι περισσεψουν θα αναλαβουν τη ρεσεψιον επειδη εκτος απο ξηρομεριτικα μιλαμε και ξενες γλωσσες!Ξυπνηστε και σκεφτειτε ποιο ειναι το καλο του τοπου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΖΑΒΕΡΔΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΑΠΈΡΡΙΨΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΙΓΟΙ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΚΤΟΞΕΎΤΗΚΕ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΉΓΟΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ Κ ΣΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο