Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Βρέχει κλήσεις και αφαίρεση πινακίδων στο λιμάνι του Μύτικα. Πάνω από 50 παράνομα παρκαρισμένα έχουν μπλοκάρει την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα.

Με παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου κ. Φίλιππου Σαμαλέκου, η αστυνομία Βόνιτσας ήρθε στο λιμάνι του Μύτικα και κόβει σωρηδόν κλήσεις με ταυτόχρονη αφαίρεση πινακίδων, σε όσους παράνομα έχουν παρκάρει στα μπαστούνια του λιμανιού του Μύτικα, παρά την εμφανή και σε πλήθος σήμανση απαγόρευσης που υπάρχει....
 

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ., στην τηλεφωνική του επικοινωνία επισήμανε στην Αστυνομία τους σοβαρούς λόγους ασφαλείας που δημιουργούνται στο λιμάνι του Μύτικα απ' όλη αυτή την άναρχη κατάσταση, μιας και δεν μπορεί να προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα αν τυχόν υπάρξει μία φωτιά στο λιμάνι, λόγοι υγείας μιας και πολύ συνάνθρωποι μας άρρωστοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν την συγκοινωνία για Κάλαμο και Καστό ή επιστρέφοντας να αποβιβαστούν, δεν μπορεί να προσεγγίσει επίσης ασθενοφόρο και λόγοι απρόσκοπτης μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών σε Κάλαμο και Καστό και για επιστροφή. 
Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας ανταποκρίθηκε άμεσα και μπράβο του και πάνω από πενήντα αυτοκίνητα που είχαν καταλάβει ασφυκτικά τον χώρο λιμένα Μύτικα, αυτή την στιγμή βρίσκονται με κλήσεις στα παρμπρίζ και χωρίς πινακίδες. Παρών ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύτικα. 
Το διαχρονικό πρόβλημα στο λιμάνι του Μύτικα, που κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή και τότε θα έχουμε εισαγγελικές έρευνες, γιατί εκεί κάηκε κόσμος και γιατί εκεί ασθενής πέθανε στην αποβάθρα, επειδή δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο ασθενοφόρο. 
Το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, αν πολύ τακτικά έρχεται και κάνει την ίδια δουλειά, εκτιμούμε ότι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι πάρα πολλοί είναι από την περιοχή και βρίσκονται απέναντι στα νησιά, θα βάλουν μυαλό και θα σταματήσουν να το κάνουν αυτό. Μπορεί πολύ απλά να πηγαίνουν στο 20 στρεμμάτων ελεύθερο πάρκινγκ που υπάρχει σε μόνο 250 μέτρα απόσταση από το λιμάνι. 
Αν δεν διορθωθούν, πολύ απλά ο Δήμος Ξηρομέρου θα έχει βρει ένα σημαντικό έσοδο από τις κλήσεις. Ήδη με την σημερινή κίνηση, κοντά στα 2.000 € θα μπουν στα ταμεία του Δήμου, μιας και οι κλήσεις με νομοθετική ρύθμιση δεν σβήνονται πλέον. 
Σχετικό ποστάρισμα στο Facebook του Προέδρου της Ε.Π.Ζ.: 
«Ο Έλληνας θέλει το αυτοκίνητο ακόμη και μέσα στο σπίτι του εάν είναι δυνατόν. Πλήρης κατάληψη και αποκλεισμός του λιμένα Μύτικα από αυτοκίνητα, το ατομικό συμφέρον και προσωπική ευκολία πάνω από το κοινό συμφέρον, τη ποιότητα ζωής των κατοίκων. 
Εάν αποβιβαστεί ένας ασθενής από Κάλαμο, το ασθενοφόρο δεν θα έχει πρόσβαση, εάν έχουμε φωτιά η πυροσβεστική δεν θα μπορεί να περάσει, εάν θες να πας μια βόλτα με τα παιδιά αδύνατο... Νοοτροπία χρεωκοπίας...» 









mytikaspress

7 σχόλια:

  1. Μπράβο στην αστυνομία. Επιτέλους και μια σοβαρή δουλειά και ας ελπίσουμε θα επαναληφθεί όχι μόνο εκεί αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού μας όπως Αμφιλοχία και Βόνιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ζ.του Δήμου Φίλιππο Μπασαλέκο, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μύτικα Δημήτρη Φάρο και στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας. Που έκαναν το αυτονόητο που δυστυχώς επί χρόνια σπάνιζε στην περιοχή μας με συνέπεια τη σημερινή της κατάντια. Ας ελπίσουμε ότι η αντίληψη αυτή θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί με παρεμβάσεις και σε άλλες αυθαιρεσίες που παραβιάζουν το νόμο και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των επισκεπτών και κατοίκων της περιοχής μας. Και πως θα βρουν μιμητές. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημερα Φίλοι μού Καλό Μήνα & Καλή εβδομάδα..Καλή παναγιά να έχουμε!
    Πρώτα ο Δήμαρχος πρέπει να κάνει χορό στάθμευσης Αυτοκινήτων για τους επισκέπτες πού έρχονται και Αφήνουν τα χρήματα τούς στο Μύτικα...και μετά να πάρει τηλ την αστυνομία να έρθει να γράψει τα αυτοκίνητα πού είναι παράνομα παρκαρισμένα...
    Λυπάμαι για τους Ανθρώπους πού ήρθαν στο Μύτικα να αφήσουν τα χρήματα τούς Και φάγανε Και κλείσει από την αστυνομία...
    Και δυστυχώς πολύ κάτοικοι από το Μύτικα ολο αυτο το χειροκροτανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς 8.16 τωρα εσυ πας να δικαιολογησεις την παρανομια και τη νοοτροπια του νεοελληναρα παρκαρω οπου γουσταρω, επειδη θα παρω δυο καφεδες και θα πιω δυο ποτα; Να λυπασαι που μετα απο τοσα χρονια ο νεοελληναρας.δεν εχει αλλαξει νοοτροπια και παραμενει στασιμος οπως ηταν πριν 30 χρονια. Αυτο να λυπασαι.

      Διαγραφή
    2. 20 στρέμματα ελεύθερο πάρκινκ και δωρεάν που απέχει ελάχιστα απο το λιμάνι δεν σου φτάνει;;; Όλος ο Μύτικας έχει ελεύθερους χώρους για παρκάρισμα και οι αποστάσεις είναι ελάχιστες με τα πόδια. Η γαιδουριά βαφτίστηκε ελλειψη πάρκινκ. Στην πόλη που μένεις εσύ επισκέπτη θα σου άρεσε να παρκάρουν στην κεντρική πλατεία της πόλης σου και να λένε α δεν έχει πάρκινκ ο Δήμος γιατί για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σίγουρα δεν έχει.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα. Βρίσκομαι 1 εβδομάδα στον Μυτικα για διακοπές και έχω βρεθεί πολλές φορές στο σημείο όπου σταθμεύουν παράνομα τόσα αυτοκίνητα. 20 μέτρα πιο μακριά υπάρχει τεράστιος χώρος δωρεάν παρκαρισματος όπου αφήνω και το δικό μου αμάξι. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιοι λυπούνται αυτούς που όπου βολεύονται παρκαρονται.... Αρνούμαι αυτή την λογική. Δηλαδή αν αφήνουν χρήματα μπορούν να μην ακολουθούν τους νόμους? Τότε ας παρκάρουμε και στον Παρθενώνα για να πλουτισουμε

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο