Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Δημοτικοί-Τοπικοί Σύμβουλοι Παλαίρου και Πογωνιάς για τον Βιολογικό, ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ! | Απούσα η Μείζονα Αντιπολίτευση από το Κέντρο Μέριμνας. -Εξηγείστε τους λόγους κ. Φερεντίνο;

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα.
Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ...


       Δήμαρχος κ. Αποστολάκης, μία τετραετία αδιαφάνειας, ρουσφετιού, ανελέητης κατασπατάλησης του Δημοτικού χρήματος, σχεδόν  μηδενικού αναπτυξιακού  έργου, τα πάντα στην υπηρεσία της επανεκλογής. Παταγώδης αποτυχία.
      Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.  Φερεντίνος  πολιτικά ανύπαρκτος. Παταγώδης αποτυχία.

-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

(Παρακαλώ τον αναγνώστη να διαβάσει τα 4 πρώτα μέρη του άρθρου πριν ξεκινήσει την ανάγνωση του πέμπτου μέρους).
-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: 
-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: 
-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ:
-ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ:

ΜΕΡΟΣ ΠΕΜΠΤΟ 
ENOTHTA 19
Aγαπητοί Αναγνώστες ,                                                                
         Πολλές φορές έχω γράψει για το έργο "Βιολογικός καθαρισμός – Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς". Ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη περιοχή μας που φυσικά οι πάντες χαιρετίσαμε και αναγνωρίζουμε την συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου μας. Όλα αυτά τα έργα είναι μακροχρόνια, πολυδάπανα και έχουν άμεση σχέση με τη προστασία του περιβάλλοντος. Ένα περιβάλλον που ανήκει στις επόμενες γενιές. Από αυτές τις γενιές το έχουμε δανειστεί. Επομένως έχουμε υποχρέωση να το διαχειριστούμε σωστά....................

 
       Το έργο αυτό για να γίνει πρέπει να τηρηθούν κάποιοι περιβαλλοντικοί όροι που καθορίζουν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (στο εξής ΚΥΑ) και οι ανανεώσεις των ΚΥΑ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε  αρχική  ΚΥΑ με Αριθμό Πρωτοκόλλου  85362 και ημερομηνία 18 Ιουλίου 2002 του τότε Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, που πήρε ανανέωση με την ΚΥΑ με ΑΠ 101701, ημερομηνία 28-02-2008. Κομμάτι βέβαια του έργου είναι και ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Παλαίρου – Πογωνιάς.
     Οι περιβαλλοντικοί όροι που περιγράφονται στις αναφερόμενες ΚΥΑ του έργου ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ  ΕΙΧΑΝ-ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Με αίτηση μου την 18-03-2014 προς τη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οποία είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επεσήμανα τούτο και ανέφερα ότι η τότε κατάληξη του υποθαλασσίου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων ούτε στο προβλεπόμενο βάθος ήταν, ούτε στη προβλεπόμενη απόσταση από την ακτή βρισκόταν. Δικαιώθηκα πλήρως.
        Οι πάντες γνωρίζουν ότι έγινε πολύ αργότερα άλλος συμπληρωματικός αγωγός. 

       Ακολουθεί  περίληψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (στο εξής ΚΥΑ) που καθορίζει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. 
ΚΥΑ  85362 με ημερομηνία 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2002, ΣΕΛΙΔΑ 3-4
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 
  Την έγκριση των κάτωθι περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση και λειτουργία του έργου και βαρύνει τον φορέα του έργου. 

Σημείωση δική μου, ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ είναι ο πρώην Δήμος Κεκροπίας-Παλαίρου, και τώρα Ο Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας.

Παρακαλώ προσέξτε τη παρακάτω φωτογραφία:
      Οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι το κεντρικό αντλιοστάσιο έξω από τη Πάλαιρο. Για να δούμε τι ορίζει η ΚΥΑ 85362/18-07-2002:
   Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου, ΔΕΠΟΣ, Πογωνιάς του ν Αιτ/νιας θα γίνει σε δημοτική εκτός σχεδίου έκταση....  Τα λύματα της πόλης της Παλαίρου θα οδηγούνται στην εγκατάσταση μέσω  ΚΑΑ  μήκους 2.500 μέτρων περίπου.  Ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων θα ξεκινά από κεντρικό αντλιοστάσιο  στην έξοδο της πόλης……
Παρακαλώ προσέξτε: Αγωγός μήκους 2500 μέτρα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
**************

Πάμε παρακάτω, ΚΥΑ 85362, ΣΕΛΙΔΑ 5-6
Οι παρακάτω όροι, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί στη τήρηση τους αφορούν:
.-Τον κύριο του έργου
.-Τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για τη κατασκευή και λειτουργία του έργου
.-Τους Προϊσταμένους των παραπάνω υπηρεσιών , οι οποίοι οφείλουν να μεριμνούν για την εφαρμογή των όρων και να ελέγχουν τη πιστή τήρηση τους
.-Όλους όσους εκ της θέσεως τους και των αρμοδιοτήτων τους είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, έγκριση, δημοπράτηση, ανάθεση, επίβλεψη, πιστοποίηση, παραλαβή και λοιπές διαδικασίες που αφορούν την κατασκευή και λειτουργία του έργου
.-Τον ανάδοχο του έργου, το μέρος που τον αφορούν.
         Έχετε καμία απορία για τα ανωτέρω πρώην αποτυχημένε Δήμαρχε κ. Σολδάτο, νυν Δήμαρχε κ. Αποστολάκη που σύμφωνα με δημοσιεύματα κάνατε τη προσωρινή διοικητική παραλαβή του έργου. 
  
Στην ίδια σελίδα 6 έχουμε:
  Από τις πιστώσεις για τη κατασκευή και λειτουργία του έργου, να εξασφαλίζονται κατά προτεραιότητα οι απαιτούμενες  δαπάνες για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος (έργα φύτευσης κλπ). Θα γίνει δενδροφύτευση στο οικόπεδο όπου θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, ώστε αυτές να μην είναι ορατές, από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαίρου.
……
Σελίδα 8:
Με την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και το έργο της αποχέτευσης της εξυπηρετούμενης περιοχής και να  έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συνδέσεις.
……
Σελίδα 9:
Να μην κατασκευαστεί δεξαμενή υποδοχής βοθρολυμάτων, καθώς με την ολοκλήρωση των έργων του βιολογικού καθαρισμού θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι οικισμοί να έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή των αποχετευτικών των δικτύων και να έχουν συνδεθεί με την μονάδα. 

Σημείωση δική μου: Για τη Πογωνιά ούτε καν μελέτη υπάρχει.  Ποιος ή ποιοι θα μας εξηγήσουν το λόγο; Φυσικά οικισμός της ΔΕΠΟΣ δεν υπάρχει. Γιατί τέθηκε το έργο σε λειτουργία; 
…….
Προχωρούμε στη Σελίδα 11:
      Ο αρμόδιος φορέας του έργου (Δήμος Κεκροπίας) να μεριμνήσει για τον καλό σχεδιασμό και σχεδιασμό και συντήρηση του υποθαλασσίου αγωγού και του συστήματος διάχυσης (διαχυτήρα) 
     -Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα για την προστασία του υποθαλάσσιου αγωγού από κυματισμούς, ρεύματα, αγκυροβολήσεις σκαφών, εισόδου θαλασσινού νερού, αέρα κλπ  
 -Να υπάρχει φωτοσήμανση της περιοχής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας Φαρών. 

(Το βλέπετε πρώην και νυν Δημοτικοί Άρχοντες;) Φίλοι Αναγνώστες  αντιλαμβάνεστε σε περίπτωση ατυχήματος τι θα συμβεί; Δημοτικοί  Άρχοντες Υπάρχουν να ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;
Ερώτηση δική μου: Που είναι η φωτοσήμανση της περιοχής;
……
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Σελίδες 11-12: 
Για τον έλεγχο των χαρακτηριστικών των επεξεργασμένων λυμάτων, τα οποία οδηγούνται στη θάλασσα, να υπάρχει:  
1)-ΣΗΜΑΔΟΥΡΑ σε σημείο εξόδου  του αγωγού, ώστε να γίνεται έλεγχος της περιεκτικότητας του νερού σε κολοβακτηριοειδή, γύρω από το σημείο εξόδου στη θάλασσα και να  διαπιστώνεται η τήρηση του ορίου των 500/100 ml νερού .
2)-Συχνός έλεγχος των νερών στις γειτονικές ακτές κολύμβησης, που επηρεάζονται από  τα επεξεργασμένα λύματα, ώστε ο αριθμός κολοβακτηριοειδών να μην υπερβαίνει τα 30 ΠΑΚ/ 100 ml θαλασσινού νερού στις ακτές.
3)-Να προσκομίζονται ανά τρίμηνο στη Δ/νση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής και στην  Αρμόδια Λιμενική Αρχή 
Α)-Αναλύσεις θρεπτικών αλάτων  ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΑΘΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ.
Β)-ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ, ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ
Γ)-ΣΥΣΤΑΣΗ ΙΖΗΜΑΤΟΣ, ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΙΛΥΣ, ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ.!!!!!!!!!
Δ)-Βενθνικής πανίδας στη περιοχή διάθεσης λυμάτων. Έλεγχος και περιγραφή της κατάστασης της.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!
           Πριν αρχίσει η διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων, πρέπει να γίνει αναγνωριστική οικολογική μελέτη βάσης της περιοχής, διάρκειας ενός έτους, ώστε να αποκτηθούν στοιχεία βάσης για περαιτέρω παρακολούθηση από τον αρμόδιο φορέα λειτουργίας του έργου.
         Στο ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ παρακαλώ προσέξτε το παρακάτω  που είναι μέρος της πρότασης μου για την αλλαγή διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων και αποτελούσε μέρος του σκεπτικού μου ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.
……
ΣΕΛΙΔΑ  12 ΚΥΑ: 
       ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ η χρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων για ελεγχόμενη άρδευση επιλεγμένων καλλιεργειών κατά την διάρκεια της αρδευτικής περιόδου σε εκτάσεις που σήμερα ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ και δεν ανήκουν σε οικιστικές επεκτάσεις, ούτε πρόκειται να ενταχθούν σε αυτές.

Πάμε παρακάτω, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΣΠΗΣ, ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, σελίδες 12, 13:
    Η αποθήκευση της ιλύος να γίνεται σε ειδικά δοχεία σε κλειστό αποσμούμενο χώρο. Εάν χρησιμοποιηθεί δεξαμενή αποθήκευσης να αερίζεται με σύστημα διάχυτου αερισμού για την ανάμιξη της λάσπης και αποφυγή οσμών.
    Η επεξεργασμένη λάσπη να μεταφέρεται από το χώρο παραγωγής στο χώρο διάθεσης της με καλυμμένο όχημα μεταφοράς.

Σελίδα  14:
      Το γήπεδο της εγκατάστασης να απομονωθεί οπτικά από τις γύρω εκτάσεις και την ευρύτερη περιοχή με τη δημιουργία περιμετρικά φράκτη περίφραξης και ανεμοφράκτη, που θα αποτελείται από δένδρα μη φυλλοβόλα και από ταχυαυξηαναρριχώμενα ενδημικά φυτά. Δήμαρχε κ. Αποστολάκη αυτό έχει γίνει;
…….
        Ιδιαίτερη βαρύτητα  να δοθεί εκ μέρους του Δήμου Κεκροπίας, στη σύνδεση οποιαδήποτε παραγωγικής μονάδας με το αποχετευτικό δίκτυο, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος ουσιών που θα δημιουργήσουν λειτουργικό πρόβλημα στην εγκατάσταση.

ΣΕΛΙΔΑ 15
       Για τη σωστή λειτουργία της μονάδας απαιτούνται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι, επίβλεψη χειρισμών από επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό καθώς και μόνιμη απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού για τη λειτουργία και συντήρηση της εγκατάστασης.
  Ο  ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΕΙΨΗ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΧΓΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
.............................

Αγαπητοί Αναγνώστες
Στη σελίδα 11 της παραπάνω ΚΥΑ, 85362 με ημερομηνία 18 -07-2002 έχουμε: 
       Ο αποδέκτης των επεξεργασμένων λυμάτων θα είναι η θαλάσσια περιοχή του όρμου Παλαίρου….. Ως σημείο εκβολής των επεξεργασμένων λυμάτων θεωρείται το τελικό άκρο του υποθαλάσσιου αγωγού, ο οποίος καταλήγει σε διαχυτήρες για καλή αραίωση των λυμάτων στη θάλασσα, σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρα και με ελάχιστο μήκος 2.000 μέτρων από την ακτή. 

     Και ενώ έτσι έχουν τα οριζόμενα έχουμε τη παρακάτω βεβαίωση:

        Σύμφωνα με την υπεύθυνη ενημέρωση που έχετε, παρακαλώ τώρα σκεφτείτε, προβληματιστείτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για τη βεβαίωση που αναφέρει "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΘΕΙ  ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ…." ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 08/03/2013. 
         Σημειωτέον τότε που δόθηκε η βεβαίωση αυτή, ούτε καν στο απαιτούμενο βάθος ούτε στην απαιτούμενη η απόσταση από την ακτή ήταν η κατάληξη του υποθαλασσίου αγωγού.  Ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης τότε ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Αντίδραση για αυτή τη βεβαίωση ΚΑΜΙΑ. Τυχαία; Ρωτήστε τον.  Προσωπικά τα συμπεράσματα μου τα έχω βγάλει. ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

      Αντιλαμβάνεστε ασφαλώς ότι είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη καταγγελία που έκανα και πολύ μεταγενέστερα έγινε η επέκταση του αγωγού. 

         Σε άλλο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου 2012 και θέμα Παραχώρηση δικαιώματος χρήσης θαλασσίου χώρου και πυθμένα στο Δήμο Ακτίου _ Βόνιτσας κλπ έχουμε:

Στη σελίδα 5 
Για τη φωτοσήμανση της άκρης του υποθαλάσσιου αγωγού, απαιτείται η εγκατάσταση ενός (1) φωτοσημαντήρα ο οποίος  να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
1)-Φωτοσημαντήρας κωνικός, κίρτινου χρώματος, με ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας 1,5 μέτρα.
2)-Ο Φωτοσημαντήρας θα φέρει αναλάμποντα περίβλεπτο φανό, κίτρινου χρώματος, μα χαρακτηριστικά 40 αναλαμπές ανά πρώτο λεπτό και η φωτοβολία του θα είναι τρία (3) ναυτικά μίλια, σε μετεωρολογική ορατότητα 10 ναυτικών μιλίων (Τ- 0,74).

Και παρακάτω στην ίδια σελίδα:
   Επισημαίνεται η ποινική και αστική ευθύνη του Φυσικού ή Νομικού προσώπου για το οποίο εκτελούνται τα έργα, στην περίπτωση ναυτικού ατυχήματος, επειδή δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα φωτοσήμανσης όπως ορίζει ο νόμος.

Σε συνεδρίαση (Μάης του 2017) του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βόνιτσα στην ομιλία μου (εδώ πρώην Πρόεδρε του ΔΣ κ Μπαλατσούρα  και νυν Πρόεδρε του ΔΣ κ Κουνέλη μου έδωσαν το λόγο ως όφειλαν) είπα με θάρρος:
ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. Απάντηση επί της ουσίας ΚΑΜΙΑ.

Αγαπητοί Αναγνώστες,
ύστερα από τα παραπάνω ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ για το παραπάνω ισχυρισμό μου  ότι  Οι περιβαλλοντικοί  όροι  που περιγράφονται στις αναφερόμενες ΚΥΑ του έργου ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ-ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.  
Πρώην και νυν Δημοτικοί Άρχοντες, 
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ  παρακαλώ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ τούτο το ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ (ευελπιστώ  ότι θα σας δοθεί), ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ.

Σε ότι με αφορά:
1)-Προχώρησα στις απαραίτητες ενέργειες ανάδειξης του θέματος.
2)-Προχώρησα- θα προχωρήσω  σε συντονισμένες ενέργειες ελέγχου  από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
3)-Ολόκληρος ο φάκελος  βρίσκεται στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Καλώ τον Αντιδήμαρχο κ Φραδέλο  και όλους τους Δημοτικούς  και τοπικούς Συμβούλους ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ  ΓΝΩΣΗ.
4)-Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
5)-Τη χρονική τούτη περίοδο βρίσκεται σε διαδικασία από πλευράς Δήμου η διαδικασία ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων. Μόλις ολοκληρωθεί θα σας ενημερώσω.
6)-Τη Κυριακή για μία ακόμη φορά πήγα με καΐκι μέσα στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Παλαίρου-Πογωνιάς , φυσικά όχι βόλτα όπως αντιλαμβάνεστε, ούτε για ψάρεμα (δυστυχώς δεν γνωρίζω). Είδα και αποτύπωσα πολλά. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Θα επανέλθω.
..........................................................................................

ΕΝΟΤΗΤΑ 20
         Την  13η -01-2018 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής  Μέριμνας και Ανάπτυξης με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης "Ψήφιση Προϋπολογισμού Ν.Π.Δ.Δ  οικ έτους 2018".

     Το ΔΣ κατά πλειοψηφία ενέκρινε τον προϋπολογισμό οικ έτους 2018 που είναι το ποσό των 971.000 ευρώ.           Ποσό αρκετά μεγάλο για τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου. 

          Πολλές φορές έχω γράψει για την ανελέητη και προκλητική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος τη παρούσα Δημοτική περίοδο από το Κέντρο Μέριμνας. Σε λίγο που θα ακολουθήσουν οι δαπάνες τετραετίας ανά τομέα θα διαπιστώσετε τον παραπάνω ισχυρισμό μου.  Στο υπό έκδοση βιβλίο μου περιέχει το συνολικό ποσό δαπανών της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.  Η  δημοσιοποίηση του ποσού θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ.  

          Για να προλάβω διάφορα σχόλια σας πληροφορώ. Εχω υποβάλλει εδώ και καιρό στο Κέντρο Μέριμνας μία αίτηση να μου οι δαπάνες και συγκεκριμένα τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής που αφορούν τη προηγούμενη Δημοτική περίοδο  για να τα συμπεριλάβω στο βιβλίο μου.  Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν μου έχουν δοθεί.

      Την 29η – 08-2018 συνεδρίασε το ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας. Στο τέλος του 8ου θέματος της ημερησίας διάταξης "Εγγραφές –επανεγγραφές νηπίων στους Δ.Π.Σ"(ΑΔΑ 6ΥΧΤΟΛΧΖ-7ΔΞ) στο τέλος έχουμε το εξής:
     
        Ο Πρόεδρος είπε ότι κλείνοντας το θέμα των εγγραφών – επανεγγραφών των νηπίων επισημαίνει ότι δυστυχώς η αντιπολίτευση έχει να εμφανιστεί σε συμβούλια του ΝΠΔΔ από τον Απρίλιο.
 Είναι απών από την καθημερινότητα του ΝΠΔΔ και ουσιαστικά είναι απών από τις αποφάσεις του ΝΠΔΔ που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του. 
      Απουσιάζουν σχεδόν από όλα τα κρίσιμα συμβούλια του ΝΠΔΔ που αφορούν αθλητισμό παιδικούς σταθμούς ΚΑΠΗ πολιτισμό και περιβάλλον. 
        Δεν μας κάνει εντύπωση γιατί εδώ και 4 χρόνια η απουσία τους είναι χαρακτηριστική είτε τα συμβούλια είναι πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, Σαββατοκύριακα, καθημερινή.

     Αυτή  είναι η  πραγματικότητα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης  τη τρέχουσα Δημοτική περίοδο απουσίαζαν από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου παρά πολλές φορές. Από 1-9-2014 μέχρι το Μάρτη του 2017 μέλη από την αντιπολίτευση ήταν ο κ. Γεροκωστόπουλος και η κα Μπουμπούλη και από το Μάρτη του 2017 μέχρι σήμερα η κα Μπουμπούλη και ο κ. Σαλοδημήτρης.                      Αποτέλεσμα αυτών των απουσιών ήταν και είναι  ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ πράξεων, λαθών, παραλείψεων και ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.

         Φυσικά ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αναφέραμε ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ. Η πολιτική τους ευθύνη είναι μεγάλη. Βέβαια όταν χαρακτήρισα τη πολιτική παρουσία του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φερεντίνου ανύπαρκτη ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ αυτές τις γνώριζα. Δεσμεύομαι προσεχώς να δημοσιεύσω αναλυτικά το σχετικό αρχείο μου. Δεν απουσίαζαν μόνο αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.           Πολλές φορές απουσίαζε η  προηγούμενη εκπρόσωπος των εργαζομένων 
        Και πολλές φορές απουσίαζε ο Δημότης κ. Κουτιβής Ευάγγελος που τοποθέτησε ο  Δήμαρχος κ. Αποστολάκης  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μέριμνας δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.

Αγαπητοί Αναγνώστες
Θυμάστε πόσες φορές έχω γράψει το εξής.  Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και επικεφαλή της Μείζονος αντιπολίτευσης κ Φερεντίνο δείτε πως παίρνονται οι αποφάσεις στο Κέντρο Μέριμνας. Τα γνώριζα όλα αυτά και πολλά άλλα και το έγραφα αυτό. Τα άλλα θα τα μάθετε προσεχώς.
        Βέβαια ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας δεν έχει καμία ευθύνη που οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν πήγαιναν τις περισσότερες φορές στο ΔΣ. 

Πολιτική ευθύνη ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ. Αποστολάκης Παντελής  έχει στο εξής:
    1)-Όφειλε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και χρόνια για τις απουσίες αυτές.
      2)-Όφειλε και οφείλει να ενημερώσει εγγράφως και με στοιχεία την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αν το έπραξε δεν το γνωρίζω. Αν δε το έπραξε εύκολα συνάγετε το συμπέρασμα ότι πολιτεύονταν η πλειοψηφία μόνη της γιατί την βόλευε πολιτικά.  Από τον Απρίλιο έχει να πάει η αντιπολίτευση στο ΔΣ κατά το Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας και το δημοσιοποιεί τέλος Αυγούστου. Τυχαία; Oχι βέβαια. 
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αγαπητοί Συνδημότες
Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...........





19 σχόλια:

  1. Κάρυ, Σολδάτε , Δημοτικοί Σύμβουλοι προηγούμενοι και τωρινοί, Τάκη Σταχτιάρη είστε υπεύθυνοι για όλα αυτά. Θα απολογηθείτε κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος φάρος; Δεν υπάρχει τίποτε. Δεν ντρέπεστε καθόλου Μπαλάφα και υπόλοιποι με αυτά που λέτε για το Κώστα. Ξέρετε τι θα σας περιμένει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aφού ο Νέρωνας έκανε πάρτι τέσσερα χρόνια μόνος του με το δημόσιο χρήμα , τώρα θυμήθηκε ότι δεν πήγαινε η αντιπολίτευση στα συμβούλια. Νομίζετε πως μας δουλεύετε;
    Δάσκαλε κάντε όλους ρεζίλι. Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταχτιάρη Τάκη τώρα κατέλαβες γιατί το πρατήριο , το πολιτικό σου αφεντικό, δεν σε άφησε να πάρεις το φάκελο με αυτά τα στοιχεία που τόσες φορές σε παρακαλούσε ο Κώστας να πάρεις. Ντροπή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σε κρατάει Θύμιο και δεν μιλάς; Mας έχεις απογοητεύσει. Μίλα ή πήγαινε σπίτι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αξιότιμε κε Τριαντακωσταντη , καλά η μείζων αντιπολίτευση . . . . για τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχεις να πεις τίποτε ; ; Για να ξέρουμε και εμείς . Εκλογές έρχονται . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας έκλεισε τα στόματα ο Κώστας. Γιατί δεν βγαίνετε να τα διαψεύσετε αυτά; Eίναι αλήθεια ή ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο γεροκωστοπουλος τι γινεται ρε παιδια.....υπαρχει ρωταω να κανει αντιπολιτευση ουτε μια ανακοινωση τον ρουφηξε ο καρυ κι αυτον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουξα με τα βρωμοσχολια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στον 7.49 σκιαχκανε πω πω μην τους φοβιζετε αλλο σαν δεν ντρεπεστε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mία υπεύθυνη φωνή με ακλόνητα στοιχεία και επιχειρήματα τα οποία ουδείς μπορεί να αντικρούσει. Κάποιοι πρέπει να εξαφανιστούν από τη Ζαβέρδα. Από τους τωρινούς και τους προηγούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ανεβάζεις ολα τα σχολια κ οχι αυτα που σε βολεύουν γιατι για αλλα 5 6 χρονια ετσι θα κανεις κ μετά και την επόμενη εκλογή του καρρυ. Και μετα βλέπουμεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τρέχνε να ρμαξνε κ τα υπολπα μεχρ του Μάη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαν ποιους περιμενης φιλε 09 08πμ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ? Ο ΦΡΑΔΕΛΟΣ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ,ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ, Ο ΤΑΚΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΕΙ ΣΦΑΙΡΑ Κ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, Η ΒΑΡΒΑΡΑ ? ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ? ΟΚ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ,Ο ΔΕ ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΑ ,ΜΠΛΑ ΤΟΥ (ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΛΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΕΙ, ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΒΡΕΕ). ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟ Κ ΣΥΜΩΝΕΙ Ο ΜΑΙΟΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ , ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάστε κ το 6 μέρος και θα παθετε τραμπακουλο . Δεν εχει δουλεια ο τριαντακωσταντη και ασχολειτε ολη μερα με τον αποστολακη κ την ομάδα του. Δεν το εχετε καταλαβει οτι οσο εσεις τους κραζετε τοσο αυτοι ολοι ανεβαίνουν ψηλά. Γραψτε κ αλλα εμάς μας αρέσει να διαβάζουμε και να γελάμε τις ψευτιες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θυμιο ενοιξε το στομα σου τα ματια σου τα αυτια σου το τηλεφωνο . ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε σενα 1.40 να εισαι σίγουρος ότι θα τους φάμε στη μάπα για αλλα 5.6 χρονάκια και Μάης να ρθει κ Αύγουστος κ Γενάρης και ο άλλος Νοέμβρης τι να τους κάνουμε.εγω πάντως τους θεωρώ πολύ καλύτερους απο τους προηγούμενους και μάλλον αξίζουν και καλα τα λες θα τους φάμε στη μάπα. Εγω χαίρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά δεν καταλαβαίνετε την απόλυτη διαπλοκή; Τι άλλο θέλετε να γράψει ο άνθρωπος; Που είναι οι ψευτιές; Tουπέκα ρεεεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου από τη πλειοψηφία είστε άβουλοι και πολιτικά επικίνδυνοι για τη Ζαβέρδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο