Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Άνοιξε και το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα στην εθνική Αθηνών - Κορίνθου

              Λόγω πλημμυρικών φαινομένων που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα «Ζορμπάς» το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα έμεινε κλειστό από τις 21:30 του Σαββάτου μέχρι τις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής - Ο δρόμος είχε πλημμυρίσει στο 54ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

           Τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις έχει προκαλέσει ο κυκλώνας «Ζορμπάς». Για επτά ώρες, από τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 04:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, είχε  κλείσει το ρεύμα προς Πάτρα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. 
       Η «Ολυμπία Οδός» ήταν αδιάβατη στο 55ο χιλιόμετρο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, αφού το ύψος του νερού φτάνει το μισό μέτρο και η Τροχαία απαγόρευε τη διέλευση των αυτοκινήτων που ήθελαν να κινηθούν προς Πάτρα από τα διόδια Ελευσίνας.
      Πλέον ο δρόμος είναι ανοικτός και όσοι θέλουν να μετακινηθούν προς Πάτρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανονικά την νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών ή αλλιώς «Ολυμπία οδό»........



        Περίπου στις 24:00 τα μεσάνυχτα η τροχαία είχε ανοίξει και το ρεύμα της εθνικής οδού προς την Αθήνα. Η κυκλοφορία από Κόρινθο προς Αθήνα είχε διακοπεί νωρίτερα από τα διόδια του Ισθμού, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου όμως η κίνηση στο τμήμα της εθνικής από Κόρινθο προς Αθήνα επιτρέπεται.
        Το απόγευμα η καταιγίδα είχε δημιουργήσει προβλήματα και στο ύψος του Ξυλοκάστρου, στο 117ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου. Τα πλημμυρικά φαινόμενα είχαν προκαλέσει κατολισθήσεις αφού ο δρόμος είχε γεμίσει με νερά και φερτά υλικά, αυτή την ώρα όμως η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς πρόβλημα. 

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει: 
      Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:
1) Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
2) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ευρυπίδου έως το ύψος της συμβολής με την οδό Αρετής.
3) Επί της Λ. Σαλαμίνος, στην Σαλαμίνα, από το ύψος της Λ. Αιαντείου, έως ο ύψος της συμβολής με την οδό Φανερωμένης. 
       Νωρίτερα η ΕΛΑΣ είχε διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της Κακιάς Σκάλας λόγω της συσσώρευσης υδάτων και της συγκέντρωσης φερτών υλικών από τη βροχή. 
          Συγκεκριμένα, η διακοπή της κυκλοφορίας γίνόταν από το 57ο χλμ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο και η ΕΛΑΣ εκτρέπει την αυτοκίνητα προς την Αθήνα.
      Να σημειωθεί ότι κλειστή είναι και η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου στην Κινέτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


https://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο