Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Λιμουζίνες από 1.000 ευρώ εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ

       Τεράστια αύξηση καταγράφει ο αριθμός των συμμετεχόντων στις δημοπρασίες λόγω διευκολύνσεων αποπληρωμής και των εκπτώσεων
        Νέα δημοπρασία αυτοκινήτων για κυκλοφορία από 300 ευρώ θα δημοπρατήσει στις 4 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) στις εγκαταστάσεις του στη Μαγουλέζα αλλά και της Πάτρας.
      Ειδικότερα η δημοπρασία της Πέμπτης στις 4 Οκτωβρίου περιλαμβάνει 60 αυτοκίνητα και 41 δίκυκλα μεταξύ των οποίων υπάρχουν κάποιες πραγματικές ευκαιρίες.........



  Τα φθηνότερα αυτοκίνητο της δημοπρασίας έχουν τιμή εκκίνησης τα 350 ευρώ και αφορούν ένα Seat Cordoba, ένα Seat Ibiza και ένα Citroen Jumpy πετρέλαιο.
      Στη συνέχεια διακρίναμε μια BMW X5 μοντέλο του 2002 η οποία φέρει και ηλιοροφή και εκποιείται με τιμή εκκίνησης τις 4.500 ευρώ.
    Ένα επίσης αξιόλογο αυτοκίνητο από τη λίστα της δημοπρασίας αφορά σε ένα Audi Q7 diesel μοντέλο του 2008 με τιμή εκκίνησης τις 18.000 ευρώ.
      Μια Mercedes-Benz S320 εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 1.750 ευρώ! Επίσης μια Mercedes ML320 δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τις 3.800 ευρώ.
      «Τσιμπιμένη» θεωρείται η τιμή εκκίνησης των 10.000 ευρώ ενός Citroen C4 diesel μοντέλο του 2014…Επίσης σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές κάποιων super cars. Ειδικότερα ένα Audi TT μοντέλο του 2015 εκποιείται με τιμή εκκίνησης τις 35.000 ευρώ!
     Μία BMW M5 μοντέλο του 2005 με τιμή εκκίνησης τις 23.000 ευρώ!
    Μία Porsche Cayenne μοντέλο του 2008 με τιμή εκκίνησης τις 20.000 ευρώ!
      Επίσης μια Mercedes-Benz E220 CDI μοντέλο του 2009 δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τις 17.000 ευρώ.
       Τα παραπάνω αυτοκίνητα μπορεί κανείς να τα βρει σε εμπορίες αυτοκινήτων στην Ελλάδα σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις τιμές εκκίνησης που τα εκποιεί ο πρώην ΟΔΔΥ…
        Ωστόσο η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες έχει οδηγήσει πάρα πολλούς καταναλωτές και πάλι στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ καθώς τα αυτοκίνητα εξοφλούνται σε δόσεις ενώ αν κάποιος τα προμηθευτεί με μετρητά υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις.
        Παλαιότερα, οι συμμετέχοντες σε κάθε δημοπρασία δεν ήταν περισσότεροι από 100. Σήμερα, με την κρίση μπορεί να φθάσει και τους 1000. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τα δίτροχα, που αποτελούν ευκαιρία για τα χαμηλά βαλάντια, επισημαίνουν στελέχη από τον πρώην ΟΔΔΥ.

Δημοπρασία στην Πάτρα στις 3 Οκτωβρίου
Δημοπρασία 45 αυτοκινήτων, 3 φορτηγών και 4 δικύκλων θα πραγματοποιήσει και ο αντίστοιχος φορέας στην Πάτρα στις 3 Οκτωβρίου.
Οι τιμές εκκίνησης στα αυτοκίνητα ανέρχονται από 330 ευρώ και φθάνουν έως και τις 14.000 ευρώ.
Τα φθηνότερα αυτοκίνητα της δημοπρασίας στην Πάτρα είναι ένα Fiat και ένα Nissan ενώ το ακριβότερο είναι ένα Lexus.

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις
      Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.
      Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.
      Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:
Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:
αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.
αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.
αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.
Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόπο- σες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:
βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.
ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.
βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.
βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.
      Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

         Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους ακόμα και τρεις ημέρες πριν από τη δημοπρασία.
      Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως. Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.
          Στους στόχους του ΟΔΔΥ πάντως είναι και η συνεργασία με βαλκανικές χώρες. Συγκεκριμένα, τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού τα οποία δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον, να πωλούνται στις βαλκανικές χώρες. Για αυτό τον λόγο έχουν αρχίσει και οι πρώτες επαφές με γειτονικές χώρες ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.


Δείτε εδώ τη δεύτερη λίστα 
Του Γιώργου Κ. Ανδρή-newsauto.gr
https://www.agrinionews.gr


1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο