Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Παρελήφθη και Διοικητικά ο νέος δρόμος Κουβαράς– Φυτείες- Μπαμπίνη | Επίσκεψη Χριστίνας Σταρακά και Γιάννη Λύτρα στο έργο!




               Δύο μήνες μετά την παράδοση του δρόμου Κουβαρά - Φυτείες σε κυκλοφορία ολοκληρώθηκε  σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου 2018, και η διοικητική παραλαβή του έργου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
            Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής την  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά, συνοδευόμενη από  τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων ΠΔΕ κ. Γιάννη  Λύτρα. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Αλεξόπουλος Αναστάσιος , ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου  κ. Γαζέτας Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φυτειών κ. Φλωρόπουλος Ιώαννης, ειδικό κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και στελέχη της εταιρείας που κατασκεύασε το έργο.......

 
Το  έργο «Βελτίωση οδού Κουβαράς-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες–Κατούνα-Μύτικας» ήταν προϋπολογισμού 16.366.115,70 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  (ΕΣΠΑ). 
           Ο σημαντικός αυτός οδικός άξονας, παρακάμπτοντας τον οικισμό Φυτείες, ενώνει την Ε.Ο Αγρινίου-Αμφιλοχίας με τον Αστακό συντομεύοντας σημαντικά την διαδρομή. 
       Ολοκληρώθηκαν τα τμήματα: Α. Κουβαράς - Φυτείες, Β. Νότια παράκαμψη Φυτειών, Γ. Φυτείες - Μπαμπίνη. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 9,20 χλμ. Η κατασκευή έγινε είτε με βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης με διαπλατύνσεις, είτε με νέα χάραξη.

           Σε συνέχεια του έργου αυτού έχει ήδη εγκριθεί η ένταξη έργου  «Συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη – Αετός- Αρχοντοχώρι – Μύτικας», προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ από το  Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και αναμένεται η ένταξη του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ παράλληλα έχει εγκριθεί και η μελέτη για την παράκαμψη της Μπαμπίνης και του Αρχοντοχωρίου, ένα έργο που θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο, και παράλληλα, θα μειώσει κατά 10 χλμ. την απόσταση του Αγρινίου προς τα δυτικά παράλια, καθώς και των Δημοτικών Διαμερισμάτων από Μύτικα έως Φυτείες, προς Ιόνια οδό και Αγρίνιο.

         Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη ικανοποίηση παραλάβαμε σήμερα και διοικητικά το έργο Κουβαρά - Φυτείες. Δουλέψαμε μεθοδικά και υλοποιήσαμε ένα έργο που στη πορεία κατασκευής του αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες όπως πχ. αδυναμίες εργολάβου, απαλλοτριώσεις κ.λπ., Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν χάρη στην επιμονή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα που πίστεψε σ’ αυτό το έργο και αποτέλεσε στοίχημα η ολοκλήρωσή του. Θέλω από καρδιάς σήμερα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην κατασκευή αυτού του έργου και ιδιαίτερα τον συνάδελφο κ. Γιάννη Λύτρα για την συνεισφορά του, τους κατοίκους της περιοχής για την αμέριστη βοήθεια τους, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής. Τελικά όπου υπάρχει επιμονή, θέληση και καλή συνεργασία θα υπάρχει και ολοκλήρωση των έργων».



7 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι το προβλημα σου εσενα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εθνικη οδο αμφιλοχιας αγρινιου ωραιο ανεκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΑΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΑΣΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ
    ΑΣΧΕΤΟ... Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΛΙΑΣ ΩΣ ΤΙ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτη φορα παντως βλεπω οδικο δικτυο με λωριδα μη διαχωριστιλη σε ολο το μηκος του επαρχιακου δρομου..δηλ.απαγορευεται η προσπεραση γιατι?μηπως βγει απο το χωματοδρομο κανα τρακτερ?πουθενα δεν υπαρχει σ ολη την Ελλαδα τοσο καλη σημανση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έτσι εξηγείτε λοιπόν ως προς τι η καταντια του οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας κλιμάκιο με τεράστια εμπειρία στις κατασκευες οδοποιίας...θα γίνει και μια ερώτηση στο υπουργείο ως προς την ορθότητα κάποιων πραγμάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο